КЦ Бањалука лажно фактурише лијечење?

Бивша начелница Клинике за пластичну хирургију Бранислава Пушац – пред судом Киничког центра. И то због тога што је докторица у медијима изнијела информације да КЦ лажно фактурише болничко лијечење Фонду здравственог осигурања.

Република Српска 18.06.2015 | 15:26
КЦ Бањалука лажно фактурише лијечење?

Дисциплински поступак почео је јуче и трајао је више од шест сати. Медијима није било дозвољено да прате поступак, а пред камеру нико није желио.

Ово је први пут у историји Клиничког центра да је против љекара покренут дисциплински поступак због изјаве дате медијима. Добро упућени у цијелу причу, тврде, да се све ради како би се ућуткала докторица Пушац, али и остали доктори који би се усудили да проговоре о незаконитостима.

Обе стране сатима су давале изјаве. Саслушано је око 10 свједока.

Директор Клиничког центра Мирко Станетић био је присутан на Комисји, али је прије саслушања свједока отишао. Није желио да стане пред камеру БН ТВ.

Из Клиничког званичан став је да се дисциплински поступак води јер је докторица Пушац начинила повреду радне обавезе. О какавој се повреди ради објашњење је, ипак, изостало.

Зато није изостала све гласнија прича да је у позадини свега борба за министарску фотељу.

Према незваничним информацијама припрема се смјена министра Драгана Богданића. Најозбиљнији кандидат за његовог насљедника је Мирко Станетић. Наши извори блиски министру и директору Клиничког центра, наводе да у СНСД-у постоје двије струје.

Једна која подржава Драгана Богданића и друга која жели да у Влади Српске види Мирка Станетића.

Докторица Пушац је, тврде, наши извори, колатерална штета, јер је њена изјава искоришћена у сврху да се Станетић дискредитује. Расплет тек слиједи јер дисциплинска комисија сутра наставља засједање.

(БН ТВ)

 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Василије

18.06.2015 13:35

Ништа необично,наше здравство је најкорумпираније и препуно криминала, засновано на најразличитијим фалсификатима, а извођачи су, наравно, по одобрењу Баје, Шкрба, па овај са торбом пара, иза њих сви остали, да уграбе још ко шта може

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клиницки центар

18.06.2015 14:09

Бице нас проф. Станетиц министар, дзаба обицни доктор Богданиц гура ову пијандуру Пусац

ОДГОВОРИТЕ
Name

улицар

18.06.2015 14:17

А ти бирај народе... А ти гладуј народе... А ти цркни народе.... Не, ми хоцемо само оне које су прави муслимани, срби, хрвати... Ста це нама здравље и среца... Срецни смо сто нам је овако и хранимо се оговарањем и подметањем и национализмом... И тад смо најсрецнији... Ста ме брига сто остали иду на море, раде, смију се... Насмијали би се ал су нам свима покварени зуби, ко сто нам је свијест покварена... Јер су нас томе науцили они за које упорно глсасамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

славко

18.06.2015 15:31

Мозда Станетиц није добар али од Богданица је теско бити бољи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

18.06.2015 15:34

Сви смо ми Пусац.Моја куца клиницки центар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

18.06.2015 15:37

колико знам уобичајено је да доста пацијената преко викенда иду кући па се у недјељу навечер враћају у болнице, наравно све се то фактурише............. а посебна је ситуација када након болничког лијечења изадјеш ван па онда као добијеш отпусницу код прве контроле...................... а да ли сте погледали датуме............. које лијекове је тај пацијент потрошио за вријеме боравка у болници е то ни драги бог незна .................... питајте доктора да вам напише шта сте све трошили од лијекова које количине.......... све ће вам бити јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

фројд

18.06.2015 16:48

Какав Станетиц обицан пијун власти. Треба те да им видите само возни парк њих и њихове дјеце све јасно. Министар би требао бити ПРОФ. ДР КРСТО ЈАНДРИЦ голф 2

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

18.06.2015 18:20

Добро је просла у Болници Касиндол један доктор је претуцен јер је конкурисао на јавни конкурс за додјелу субспецјализације коју је његова сефица наумила себи да додјели,претукао га је сефицин муз садасњи нацелник хирургије у тој болници исао је на дисциплинску и није несто пуно казњен мало му одбили од плате а и та мјера никада није изврсена,а колега на хирургију да се опорављ,бас ме интересује како це казнити пусицку па када је казне нека своју казну упореди са казном изреценом нацелнику хирургије болнице касиндол и нека постави питање како се за премлацивање колеге одговара мање него ли за неку изјаву,а др који је претукао колегу послије тога цина је напредовао постао сеф,добио едукацију кренуло га,

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

18.06.2015 18:44

Ре ФРОЈД..ајд реци по теби које би ауто гинеколог..интерниста ..хирург требао да вози ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕВАТ

18.06.2015 18:51

Какав ауто би требао да вози................ колика им је плата РОЛШУЕ

Name

Гледалац из угла

18.06.2015 20:11

Није ми само јасно како др Пушац није указала на ову "пљачку фонда" док је она била начелник Клинике за пластичну хирургију. Чини ми се да је у питању типична повреда сујете по којој су доктори веома познати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

пусац

18.06.2015 22:28

Док сам била нацелник, а сама саа дала оставку 13.03. пацијенти су добијали отпуснице. Сујете нема.

Name

Бањалука

18.06.2015 23:00

Овај Станетиц испаде веца глуперда сада у другом мандату него први пут, Нису ваљали Скробиц, Топиц и Рациц, ето опет Станетиц па гледајте. А Богданиц само врти ли врти мијеса све ко малтер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клиника

19.06.2015 09:13

Сто ови Миркови полтрони лупетају. А добро знају да од др Пусац нико није СМИО ни да трази да изврси кривицно дијело. Зато висе није ни могла да буде нацелник и повукла се послије мјесеци и мјесеци намјестаљки и прогона. Боље питајте ко од дана када је дала оставку тетовира пацијенте на Клиници за пластицну хирургију? Је ли то УКЦ БЛ или ста је?

ОДГОВОРИТЕ