KC Banjaluka lažno fakturiše liječenje?

Bivša načelnica Klinike za plastičnu hirurgiju Branislava Pušac – pred sudom Kiničkog centra. I to zbog toga što je doktorica u medijima iznijela informacije da KC lažno fakturiše bolničko liječenje Fondu zdravstvenog osiguranja.

Republika Srpska 18.06.2015 | 15:26
KC Banjaluka lažno fakturiše liječenje?

Disciplinski postupak počeo je juče i trajao je više od šest sati. Medijima nije bilo dozvoljeno da prate postupak, a pred kameru niko nije želio.

Ovo je prvi put u istoriji Kliničkog centra da je protiv ljekara pokrenut disciplinski postupak zbog izjave date medijima. Dobro upućeni u cijelu priču, tvrde, da se sve radi kako bi se ućutkala doktorica Pušac, ali i ostali doktori koji bi se usudili da progovore o nezakonitostima.

Obe strane satima su davale izjave. Saslušano je oko 10 svjedoka.

Direktor Kliničkog centra Mirko Stanetić bio je prisutan na Komisji, ali je prije saslušanja svjedoka otišao. Nije želio da stane pred kameru BN TV.

Iz Kliničkog zvaničan stav je da se disciplinski postupak vodi jer je doktorica Pušac načinila povredu radne obaveze. O kakavoj se povredi radi objašnjenje je, ipak, izostalo.

Zato nije izostala sve glasnija priča da je u pozadini svega borba za ministarsku fotelju.

Prema nezvaničnim informacijama priprema se smjena ministra Dragana Bogdanića. Najozbiljniji kandidat za njegovog nasljednika je Mirko Stanetić. Naši izvori bliski ministru i direktoru Kliničkog centra, navode da u SNSD-u postoje dvije struje.

Jedna koja podržava Dragana Bogdanića i druga koja želi da u Vladi Srpske vidi Mirka Stanetića.

Doktorica Pušac je, tvrde, naši izvori, kolateralna šteta, jer je njena izjava iskorišćena u svrhu da se Stanetić diskredituje. Rasplet tek slijedi jer disciplinska komisija sutra nastavlja zasjedanje.

(BN TV)

 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Vasilije

18.06.2015 15:35

Ništa neobično,naše zdravstvo je najkorumpiranije i prepuno kriminala, zasnovano na najrazličitijim falsifikatima, a izvođači su, naravno, po odobrenju Baje, Škrba, pa ovaj sa torbom para, iza njih svi ostali, da ugrabe još ko šta može

ODGOVORITE
Name

Klinicki centar

18.06.2015 16:09

Bice nas prof. Stanetic ministar, dzaba obicni doktor Bogdanic gura ovu pijanduru Pusac

ODGOVORITE
Name

ulicar

18.06.2015 16:17

A ti biraj narode... A ti gladuj narode... A ti crkni narode.... Ne, mi hocemo samo one koje su pravi muslimani, srbi, hrvati... Sta ce nama zdravlje i sreca... Srecni smo sto nam je ovako i hranimo se ogovaranjem i podmetanjem i nacionalizmom... I tad smo najsrecniji... Sta me briga sto ostali idu na more, rade, smiju se... Nasmijali bi se al su nam svima pokvareni zubi, ko sto nam je svijest pokvarena... Jer su nas tome naucili oni za koje uporno glsasamo

ODGOVORITE
Name

slavko

18.06.2015 17:31

Mozda Stanetic nije dobar ali od Bogdanica je tesko biti bolji

ODGOVORITE
Name

Kum

18.06.2015 17:34

Svi smo mi Pusac.Moja kuca klinicki centar.

ODGOVORITE
Name

BGD

18.06.2015 17:37

koliko znam uobičajeno je da dosta pacijenata preko vikenda idu kući pa se u nedjelju navečer vraćaju u bolnice, naravno sve se to fakturiše............. a posebna je situacija kada nakon bolničkog liječenja izadješ van pa onda kao dobiješ otpusnicu kod prve kontrole...................... a da li ste pogledali datume............. koje lijekove je taj pacijent potrošio za vrijeme boravka u bolnici e to ni dragi bog nezna .................... pitajte doktora da vam napiše šta ste sve trošili od lijekova koje količine.......... sve će vam biti jasno

ODGOVORITE
Name

frojd

18.06.2015 18:48

Kakav Stanetic obican pijun vlasti. Treba te da im vidite samo vozni park njih i njihove djece sve jasno. Ministar bi trebao biti PROF. DR KRSTO JANDRIC golf 2

ODGOVORITE
Name

Milan

18.06.2015 20:20

Dobro je prosla u Bolnici Kasindol jedan doktor je pretucen jer je konkurisao na javni konkurs za dodjelu subspecjalizacije koju je njegova sefica naumila sebi da dodjeli,pretukao ga je seficin muz sadasnji nacelnik hirurgije u toj bolnici isao je na disciplinsku i nije nesto puno kaznjen malo mu odbili od plate a i ta mjera nikada nije izvrsena,a kolega na hirurgiju da se oporavlj,bas me interesuje kako ce kazniti pusicku pa kada je kazne neka svoju kaznu uporedi sa kaznom izrecenom nacelniku hirurgije bolnice kasindol i neka postavi pitanje kako se za premlacivanje kolege odgovara manje nego li za neku izjavu,a dr koji je pretukao kolegu poslije toga cina je napredovao postao sef,dobio edukaciju krenulo ga,

ODGOVORITE
Name

mm

18.06.2015 20:44

Re FROJD..ajd reci po tebi koje bi auto ginekolog..internista ..hirurg trebao da vozi ???

ODGOVORITE
Name

LEVAT

18.06.2015 20:51

Kakav auto bi trebao da vozi................ kolika im je plata ROLŠUE

Name

Gledalac iz ugla

18.06.2015 22:11

Nije mi samo jasno kako dr Pušac nije ukazala na ovu "pljačku fonda" dok je ona bila načelnik Klinike za plastičnu hirurgiju. Čini mi se da je u pitanju tipična povreda sujete po kojoj su doktori veoma poznati....

ODGOVORITE
Name

pusac

19.06.2015 00:28

Dok sam bila nacelnik, a sama saa dala ostavku 13.03. pacijenti su dobijali otpusnice. Sujete nema.

Name

Banjaluka

19.06.2015 01:00

Ovaj Stanetic ispade veca gluperda sada u drugom mandatu nego prvi put, Nisu valjali Skrobic, Topic i Racic, eto opet Stanetic pa gledajte. A Bogdanic samo vrti li vrti mijesa sve ko malter.

ODGOVORITE
Name

Klinika

19.06.2015 11:13

Sto ovi Mirkovi poltroni lupetaju. A dobro znaju da od dr Pusac niko nije SMIO ni da trazi da izvrsi krivicno dijelo. Zato vise nije ni mogla da bude nacelnik i povukla se poslije mjeseci i mjeseci namjestaljki i progona. Bolje pitajte ko od dana kada je dala ostavku tetovira pacijente na Klinici za plasticnu hirurgiju? Je li to UKC BL ili sta je?

ODGOVORITE