Завршен посао: Бразилац Дорнелас у Хумској!

Партизан за три дана доводи и Маркињоса! Управа Партизана приводи крају један од најдинамичнијих прелазних рокова последњих година.

Фудбал 18.06.2015 | 15:40
Завршен посао: Бразилац Дорнелас у Хумској!

Завршен посао! Сходно најавама, Партизан је ангажовао и четврто појачање у летњем прелазном року. У раним поподненим часовима у Београд је стигао Фабрисио Силва Дорнелас (25) који ће наредних шест месеци играти за црно-беле као позајмљен играч бразилског друголигаша Брегантина.

Он ће експресно оверити сарадњу са прваком Србије, потписати уговор, после чега ће бити промовисан пред новинарима, а затим ће одмах продужити на Тару, како би се придружио екипи на почетној фази припрема за предстојећу сезону. Дорнерласу ће ово бити други изазов у Европи, пошто је 2009. провео пола године на позајмици у немачком Хофенхајму.

Дорналасу ће у Хумској 1 бити поверена позиција левог штопера (с обзиром да се Бранко Илић налази на излазним вратима клуба и вероватно се сели у турски Гоцтепе), а како је у каријери играо и на месту левог бека Зоран Милинковић ће имати опцију више и на месту које је у претходне четири године покривао Владимир Волков.

Фабрисио Силва Дорнелас неће бити једини Бразилац који ће у овом прелазном року појачати Партизан. Штавише, неће бити једини ове седмице, јер ће према најавама са Топчидерског брда у наредна три дана црно-бели дрес задужити и Габријел Маркињос. Реч је о крилном везисти Ал Насера из Саудијске Арабије, који је прву половину 2015. године провео на позајмици у Сантосу, али је одирао само један меч. Маркињос ће у Београду заменити Андрију Живковића који се овог лета дефинитивно сели у иностранство, највероватније у Валенсију.

Коментари / 0

Оставите коментар