СП 1987. - 2015., сличности...Ма, биће момци прваци свијета!

Понавља се 1987. година и финале са Немачком! Нико није давао Југославији превише шанси на Светском првенству за младе 1987. године у Чилеу, али тада су Мијатовић, Просинечки, Шукер, Штимац, Брновић, Бобан, Лековић и екипа, ипак одолели свим препрекама и невероватним играма се попели на кров света!

Фудбал 19.06.2015 | 10:30
СП 1987. - 2015., сличности...Ма, биће момци прваци свијета!

Данас, неки нови клинци, али клинци који су коначно показали како се игра за национални дрес. Клинци који су коначно дали наду да постоји будућност за наш фудбал. Клинци који су вратили понос овој земљи!

Југославија тада није изгубила нити један меч на путу до финала, док су се "орлићи" оклизнули тек у првом колу, након чега су показали да ће заиста израсти у невероватне победнике!

Када би упоредили тадашњу генерацију са овом, лако је закључити да се неке ствари једноставно и превише подударају.

Драгоје Лековић и Предраг Рајковић

Мајстори за пенале! Рајковић је на турниру показао да има невероватан осећај за одбрану једанестераца, а то је била и једна од одлика Лековића. Црногорски голман је управо у финалу Мундијала 1987. године, обранио први пенал Немцима и тако донео предност, која је касније била и одлучујућа. С друге стране, Рајковић је тренутно најбољи голман првенства, са 20 одбрана и само три примљена гола!

Давор Шукер и Иван Шапоњић

"Кад је тешко, Шукер", то је био мото свих Југословена током незгодних утакмица, а искусни шпиц је увек постизао голове када је то било потребно. Шукер је на крају завршио као други најбољи стрелац такмичења, са шест голова. Иста ствар је и са Шапоњићем, који је изгледа професионалац за решавање утакмица у последњим минутима. Прво је ту урадио против Мађарске, а сада и против Малија. Шапоњић је укупно уписао два гола на овом такмичењу.

Предраг Мијатовић и Андрија Живковић

"Шмекер" који је имао толико јак ударац да су се противници плашили да га блокирају, био је Предраг Мијатовић. Истина да се и даље тресе она чувена пречка, али ни то није умањило квалитет који је он показивао годинама у дресу Југославије и Реал Мадрида. Андрија Живковић је природни пар за црногорског шпица, с обзиром на то да је увек опасан са лопром у ногама и увек убитачан по противнички гол. И он се уписао у листу стрелаца против Малија.

Бранко Брновић и Милан Гајић

Стубови одбране, који су подједнако опасни када крену у напад. Гајић умало није пресудио Малију пре продужетака и то страховитим ударцем са ивице шеснестерца који је завршио на место где се спајају пречка и статива. Бранко Брновић је такође био невероватно опасан током Светског првенства 1987. године, па је југословенски штопер дао чак три гола!

Коментари / 0

Оставите коментар