Толе: Нећемо се крити иза успјеха ''клинаца''!

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Краџић рекао је да се Савез неће крити иза успеха младе репрезентације.

Фудбал 19.06.2015 | 09:45
Толе: Нећемо се крити иза успјеха ''клинаца''!

Момци узраста до 20 година играће у суботу финале Светског првенства на Новом Зеланду, а Караџић истиче да је без обзира на све успехе, А репрезентација "локомотива развоја".

"Омладинци су већ били прваци Европе, касније трећи, редовни учесници свих завршних турнира. Нећемо, ипак, да се кријемо иза ових великих успеха, без обзира што је ФСС учинио све да до њих дође", рекао је Караџић.

Караџић сматра да је успех "орлића" на Новом Зеланду велика ствар за српски фудбал.

"Ово је историјски успех за наш фудбал. Момци су нас све много обрадовали. Ради се о групи сјајних играча које предводи један од наших најперспективнијих стручњака, тренер пред којим је нема сумње лепа каријера, као и пред овим момцима који су нас већ учинили срећним. Ови резултати само говоре о томе да имамо и таленте и тренере у клубовима, у нашој елитној лиги, и студиозан, систематичан рад у ФСС, а искрено се надам да ће деца наставити да се добро развијају и када постану А репрезентативци", рекао је Караџић, преносе "Вечерње новости".

Председник ФСС ипак жали што са тимом нису била двојица играча из Црвене звезде.
То
"Жао ми је што на Новом Зеланду нису (Лука) Јовић и (Михајло) Ристић. Припадају овој генерацији, штета је што због повреда нису могли да путују, а можда би се у међувремену опоравили. Драго ми је због свих момака, од Рајковића који је већ дебитовао за „А” тим до свих осталих које очекује велика каријера", закључио је Караџић.

Коментари / 0

Оставите коментар