Tole: Nećemo se kriti iza uspjeha ''klinaca''!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Kradžić rekao je da se Savez neće kriti iza uspeha mlade reprezentacije.

Fudbal 19.06.2015 | 09:45
Tole: Nećemo se kriti iza uspjeha ''klinaca''!

Momci uzrasta do 20 godina igraće u subotu finale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, a Karadžić ističe da je bez obzira na sve uspehe, A reprezentacija "lokomotiva razvoja".

"Omladinci su već bili prvaci Evrope, kasnije treći, redovni učesnici svih završnih turnira. Nećemo, ipak, da se krijemo iza ovih velikih uspeha, bez obzira što je FSS učinio sve da do njih dođe", rekao je Karadžić.

Karadžić smatra da je uspeh "orlića" na Novom Zelandu velika stvar za srpski fudbal.

"Ovo je istorijski uspeh za naš fudbal. Momci su nas sve mnogo obradovali. Radi se o grupi sjajnih igrača koje predvodi jedan od naših najperspektivnijih stručnjaka, trener pred kojim je nema sumnje lepa karijera, kao i pred ovim momcima koji su nas već učinili srećnim. Ovi rezultati samo govore o tome da imamo i talente i trenere u klubovima, u našoj elitnoj ligi, i studiozan, sistematičan rad u FSS, a iskreno se nadam da će deca nastaviti da se dobro razvijaju i kada postanu A reprezentativci", rekao je Karadžić, prenose "Večernje novosti".

Predsednik FSS ipak žali što sa timom nisu bila dvojica igrača iz Crvene zvezde.
To
"Žao mi je što na Novom Zelandu nisu (Luka) Jović i (Mihajlo) Ristić. Pripadaju ovoj generaciji, šteta je što zbog povreda nisu mogli da putuju, a možda bi se u međuvremenu oporavili. Drago mi je zbog svih momaka, od Rajkovića koji je već debitovao za „A” tim do svih ostalih koje očekuje velika karijera", zaključio je Karadžić.

Komentari / 0

Ostavite komentar