Зашто Јурошевић смета Рајку Дукићу?

На Видовдан, 28. јуна, становници општине Милићи изјасниће се о одлуци тамошње скупштине да се иницира опозив начелника општине Живојина Јурошевића (СНСД).

Република Српска 18.06.2015 | 15:00
Зашто Јурошевић смета Рајку Дукићу?

Иницијативу је подржало 12 од укупно 19 одборника, међу којима четири одборника СНСД, чији је Јурошевић био кандидат на изборима, по два одборника СРС др Војислав Шешељ и ПДП, по један одборник СДС и СП, као и два независна. Против иницијативе била су два одборника СДА, уздржан је био један одборник СДС, док се два независна одборника нису изјаснила, а један одборник СНСД није присуствовао сједници.

Један од разлога за покретање опозива је и консолидовани финансијски извјештај о извршењу буџета у прошлој години, којим је исказан буџетски дефицит каже Зоран Кипић, нови предсједник СО, који је на тој функцији замијенио такође члана СНСД, Бранислава Спасојевића.

Смијењени општински челници против којих се окренула властита политичка партија тешко су примили одлуке дојучерашњих партијских другова које предводи шеф клуба посланика СНСД у НСРС Радован Вишковић.

Бранислав Спасојевић је на дан смјене лежао у болници у Зворнику, гдје су му хитно уградили три стента, док је Јурошевић на дан смјене доживио мождани удар па је лијечен у болници у Зворнику и рехабилитован у Бања Врућици.

Одмах након опоравка Јурошевић је кренуо у кампању пред изјашњавање о опозиву. Издао је Проглас у коме се наводи да ће јавно казати шта је нуђено одборницима да подрже иницијативу о његовом опозиву, што је подијелило ионако забринуте становнике Милића.

Када се Рајко Дукић окомио на свог најбољег сарадника, који му је годинама у праксу проводио све његове замисли, шта ће бити са малим људима који живе од прескромних плата кажу у Милићима.

Већ дуже трају неслагања на релацији Јурошевић Дукић, а кулминирало је приликом прославе Дана рудара, 16. децембра, кад начелник није био ни позван на највећу локалну манифестацију. На црној листи се тада, поред њега, нашао и актуелни директор Алумине Миле Матић чија се смјена тек очекује.

Дукић је буквално помео све своје противнике, а сад се почео обрачунавати и са дојучерашњим сарадницима каже житељ Милића који није желио да се представи.

Када би ми написали име и презиме, већ наредног дана у Бокситу више не би било мјеста ни за мене, ни за било кога ко је са мном родбински повезан…

О новом кадровању Вишковић се не изјашњава, за кога начелник тврди да је задужен за обећања у ангажовању рударске механизације и камиона у Бокситу, а све зарад провођења одлуке о његовом уклањању.

Извор: Фактор магазин

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Василије

18.06.2015 13:25

Нека једу сами себе,неће ли се на крају појести па да овом јадном народу сване!

ОДГОВОРИТЕ
Name

подгај

18.06.2015 13:28

Оје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитиц

18.06.2015 14:22

Хахахахаха… била феста а није позван. Знаци била добра прасетина. Изгледа да овдје разоткривање поциње кад се неко на фесту не позове… бас смо цудо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисхо М.

19.06.2015 10:21

Тресла се гора, родио се миш. Пре 10ак година у свакој школској години је било преко 100 ученика, па је број спао на 60, а ове године је први разред основне школе завршило свега 40 ученика. И КОМЕ ЋЕТЕ ВЛАДАТИ ГОСПОДО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

радован висковиц

17.07.2015 09:57

Драги Милицани овдје нема зивота нас диретор је полудио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иш

29.10.2015 19:15

Ајде ти из Милића али прво питај Вишковића да те усвоји јер немаш гдје отићи, јадан, једва неко чека да те прими, нека ти бар плати карту али за сваки случај повратну пошто тамо једва чекају такве као ти па да имаш гдје да се вратиш макар и лудом директору али ако је толико луд те прими назад .

Name

СУНЦЕ

29.10.2015 23:08

САМО ТИ БУДАЛО АЈДЕ НАМА ЈЕ СУПЕР ИМАМО ПЛАТУ ОДМОР РЕГРЕС САМИМ ТИМ И ЉЕТОВАЊА

Name

дусан кандиц

07.01.2016 09:31

Брацо Милицани молим вас ста би било да вам није било Рајка кога би онда окривљивали.

ОДГОВОРИТЕ