Zašto Jurošević smeta Rajku Dukiću?

Na Vidovdan, 28. juna, stanovnici opštine Milići izjasniće se o odluci tamošnje skupštine da se inicira opoziv načelnika opštine Živojina Juroševića (SNSD).

Republika Srpska 18.06.2015 | 15:00
Zašto Jurošević smeta Rajku Dukiću?

Inicijativu je podržalo 12 od ukupno 19 odbornika, među kojima četiri odbornika SNSD, čiji je Jurošević bio kandidat na izborima, po dva odbornika SRS dr Vojislav Šešelj i PDP, po jedan odbornik SDS i SP, kao i dva nezavisna. Protiv inicijative bila su dva odbornika SDA, uzdržan je bio jedan odbornik SDS, dok se dva nezavisna odbornika nisu izjasnila, a jedan odbornik SNSD nije prisustvovao sjednici.

Jedan od razloga za pokretanje opoziva je i konsolidovani finansijski izvještaj o izvršenju budžeta u prošloj godini, kojim je iskazan budžetski deficit kaže Zoran Kipić, novi predsjednik SO, koji je na toj funkciji zamijenio takođe člana SNSD, Branislava Spasojevića.

Smijenjeni opštinski čelnici protiv kojih se okrenula vlastita politička partija teško su primili odluke dojučerašnjih partijskih drugova koje predvodi šef kluba poslanika SNSD u NSRS Radovan Višković.

Branislav Spasojević je na dan smjene ležao u bolnici u Zvorniku, gdje su mu hitno ugradili tri stenta, dok je Jurošević na dan smjene doživio moždani udar pa je liječen u bolnici u Zvorniku i rehabilitovan u Banja Vrućici.

Odmah nakon oporavka Jurošević je krenuo u kampanju pred izjašnjavanje o opozivu. Izdao je Proglas u kome se navodi da će javno kazati šta je nuđeno odbornicima da podrže inicijativu o njegovom opozivu, što je podijelilo ionako zabrinute stanovnike Milića.

Kada se Rajko Dukić okomio na svog najboljeg saradnika, koji mu je godinama u praksu provodio sve njegove zamisli, šta će biti sa malim ljudima koji žive od preskromnih plata kažu u Milićima.

Već duže traju neslaganja na relaciji Jurošević Dukić, a kulminiralo je prilikom proslave Dana rudara, 16. decembra, kad načelnik nije bio ni pozvan na najveću lokalnu manifestaciju. Na crnoj listi se tada, pored njega, našao i aktuelni direktor Alumine Mile Matić čija se smjena tek očekuje.

Dukić je bukvalno pomeo sve svoje protivnike, a sad se počeo obračunavati i sa dojučerašnjim saradnicima kaže žitelj Milića koji nije želio da se predstavi.

Kada bi mi napisali ime i prezime, već narednog dana u Boksitu više ne bi bilo mjesta ni za mene, ni za bilo koga ko je sa mnom rodbinski povezan…

O novom kadrovanju Višković se ne izjašnjava, za koga načelnik tvrdi da je zadužen za obećanja u angažovanju rudarske mehanizacije i kamiona u Boksitu, a sve zarad provođenja odluke o njegovom uklanjanju.

Izvor: Faktor magazin

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Vasilije

18.06.2015 13:25

Neka jedu sami sebe,neće li se na kraju pojesti pa da ovom jadnom narodu svane!

ODGOVORITE
Name

podgaj

18.06.2015 13:28

Oje

ODGOVORITE
Name

Realitic

18.06.2015 14:22

Hahahahaha… bila festa a nije pozvan. Znaci bila dobra prasetina. Izgleda da ovdje razotkrivanje pocinje kad se neko na festu ne pozove… bas smo cudo.

ODGOVORITE
Name

Misho M.

19.06.2015 10:21

Tresla se gora, rodio se miš. Pre 10ak godina u svakoj školskoj godini je bilo preko 100 učenika, pa je broj spao na 60, a ove godine je prvi razred osnovne škole završilo svega 40 učenika. I KOME ĆETE VLADATI GOSPODO?

ODGOVORITE
Name

radovan viskovic

17.07.2015 09:57

Dragi Milicani ovdje nema zivota nas diretor je poludio.

ODGOVORITE
Name

29.10.2015 19:15

Ajde ti iz Milića ali prvo pitaj Viškovića da te usvoji jer nemaš gdje otići, jadan, jedva neko čeka da te primi, neka ti bar plati kartu ali za svaki slučaj povratnu pošto tamo jedva čekaju takve kao ti pa da imaš gdje da se vratiš makar i ludom direktoru ali ako je toliko lud te primi nazad .

Name

SUNCE

29.10.2015 23:08

SAMO TI BUDALO AJDE NAMA JE SUPER IMAMO PLATU ODMOR REGRES SAMIM TIM I LJETOVANJA

Name

dusan kandic

07.01.2016 09:31

Braco Milicani molim vas sta bi bilo da vam nije bilo Rajka koga bi onda okrivljivali.

ODGOVORITE