Званично: Ево шта је бивша Управа Партизана урадила са Живковићем...!

Бивша управа Партизана прошлог лета склопила посао са Инвестиционом фонду Пинија Захавија око права на Андрију Живковића. Милион и по евра и проценат од следећег трансфера...

Фудбал 19.06.2015 | 12:00
Званично: Ево шта је бивша Управа Партизана урадила са Живковићем...!

Почетком децембра прошле године, на представљању пројекта за оздрављење ФК Партизан, испред Групе Алберт Нађ, новинари су обавештени да је Андрија Живковић продат Инвестиционом фонду Пинија Захавија за САМО два и по милиона евра, а да ће Партизану од следећег трансфера припасти 25 процената.

Дан касније, тадашњи потпредседник Партизана Ратомир Бабић признао је да су црно-бели продали права на талентованог фудбалера још прошлог лета и да је цео посао заведен у клупским књигама.

Бабић није желео да прецизира с ким и за колико је клуб из Хумске склопио посао, само је апострофирао да то није Захавијев фонд.

"Имамо ми наше партнере, али то није Захави. Људи са којима смо сарађивали су нас испоштовали и оставили Андрију у Партизану до краја првенства... Постоји шанса да се на лето договоримо да Живковић остане и даље код нас. Међутим, не бих сада говорио о томе. У том случају следио би нам додатни бонус".

Пола године касније истина је изашла на видело и врло је неповољна за Партизан.

Садашњи потпредседник "парног ваљка" Милорад Вучелић проучио је уговор Живковића и дошао до шокантног сазнања.

Права на једног од најбољих фудбалера на Светском првенству за играче до 20 година Партизан је продао Инвестиционом фонду Пинија Захавија за свега МИЛИОН И ПО евра!

"Све је тако. Има ту још зачкољица, као што су пенали које бисмо морали да платимо ако га задржимо овог лета. У уговору се помињу и поједини клубови у које би Живковић могао под 'одређеним' условима: Бенфика, Аполон", каже Вучелић, а његову изјаву преноси "Спортски журнал".

Челник Партизана истакао је да клуб за сада нема понуду за Живковића, али да је Бенфика после "вечитог" дербија нудила пет милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар