Zvanično: Evo šta je bivša Uprava Partizana uradila sa Živkovićem...!

Bivša uprava Partizana prošlog leta sklopila posao sa Investicionom fondu Pinija Zahavija oko prava na Andriju Živkovića. Milion i po evra i procenat od sledećeg transfera...

Fudbal 19.06.2015 | 12:00
Zvanično: Evo šta je bivša Uprava Partizana uradila sa Živkovićem...!

Početkom decembra prošle godine, na predstavljanju projekta za ozdravljenje FK Partizan, ispred Grupe Albert Nađ, novinari su obavešteni da je Andrija Živković prodat Investicionom fondu Pinija Zahavija za SAMO dva i po miliona evra, a da će Partizanu od sledećeg transfera pripasti 25 procenata.

Dan kasnije, tadašnji potpredsednik Partizana Ratomir Babić priznao je da su crno-beli prodali prava na talentovanog fudbalera još prošlog leta i da je ceo posao zaveden u klupskim knjigama.

Babić nije želeo da precizira s kim i za koliko je klub iz Humske sklopio posao, samo je apostrofirao da to nije Zahavijev fond.

"Imamo mi naše partnere, ali to nije Zahavi. Ljudi sa kojima smo sarađivali su nas ispoštovali i ostavili Andriju u Partizanu do kraja prvenstva... Postoji šansa da se na leto dogovorimo da Živković ostane i dalje kod nas. Međutim, ne bih sada govorio o tome. U tom slučaju sledio bi nam dodatni bonus".

Pola godine kasnije istina je izašla na videlo i vrlo je nepovoljna za Partizan.

Sadašnji potpredsednik "parnog valjka" Milorad Vučelić proučio je ugovor Živkovića i došao do šokantnog saznanja.

Prava na jednog od najboljih fudbalera na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina Partizan je prodao Investicionom fondu Pinija Zahavija za svega MILION I PO evra!

"Sve je tako. Ima tu još začkoljica, kao što su penali koje bismo morali da platimo ako ga zadržimo ovog leta. U ugovoru se pominju i pojedini klubovi u koje bi Živković mogao pod 'određenim' uslovima: Benfika, Apolon", kaže Vučelić, a njegovu izjavu prenosi "Sportski žurnal".

Čelnik Partizana istakao je da klub za sada nema ponudu za Živkovića, ali da je Benfika posle "večitog" derbija nudila pet miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar