Самуел Жбогар има рјешење за мост у Косовској Митровици

Специјални представник ЕУ у Приштини Самуел Жбогар је учесницима техничког дијалога у Бриселу предочио начин да се превазиђе спор око моста у Косовској Митровици.

Србија 18.06.2015 | 10:30
Самуел Жбогар има рјешење за мост у Косовској Митровици

То је саопштила Маја Коцијанчич, портпаролка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини.

"Жбогар је као председавајући радне групе за мост обема странама предочио техничку процену и дао сугестије за превазилажење проблема", навела је Коцијанчич у саопштењу за медије, не улазећи у детаље Жбогарових предлога.

Технички дијалог о нормализацији односа Београда и Приштине, у коме београдску страну предводи директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, а приштинску потпредседница косовске владе Едита Тахири почео је у понедељак разговорима о телекомуникацијама, а у уторак и сриједу главна тема је био мост преко реке Ибар који спаја северни и јужни део Косовске Митровице.

На том мосту су косовски Срби поставили жардињере и прогласили "Парк мира", док приштинска страна тражи да се парк уклони јер омета слободно кретање између два дела града.

Учесници у дијалогу нису јуче давали изјаве за медије, а Ђурић је оптужио Тахири да неодмереним и нетачним изјавама о току разговора омета процеш нормализације и затражио од представника ЕУ да томе стану на пут.

Коцијанчич је најавила да ће се разговори о мосту наставити у понедељак, 22. јуна, а дан касније би у Бриселу требало да се састану председник владе Србије Александар Вучић и косовски премијер Иса Мустафа.

У међувремену, радне групе ће у седишту Европске службе за спољне послове (ЕЕАС) у Бриселу разговарати о другим темама, као што су енергетика и телекомуникације, стоји у саопштењу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

707

18.06.2015 11:05

Наравно да треба уклонити "Парк мира"...само још мало треба сачекати да се Кина пробуди и притисне Америку...послије тога ће српска власт омугућити свима да се нормално крећу по Косову

ОДГОВОРИТЕ
Name

за 707

18.06.2015 12:27

ЛАКО ЈЕ АЛБАНЦИМА СА СРБИМА ОНДА НАСТУПА БРАТСТВО И ЈЕДИНСТВО.

Name

ре за 707

18.06.2015 15:36

Идемо поново све из поцетка,историја се понавља.Црвене мараме и плаве капице а све уз песму, ... ми ти се кунемо.

Name

дадада

18.06.2015 12:14

Треба га срушити као у Мостару па изградити старији.

ОДГОВОРИТЕ