Србија не мења однос према Сарајеву

Што се Србије тиче, никаквих промена у односу према Босни и Херцеговини нема, а посета председника Србије Томислава Николића отказана је због неслагања у Председништву у Сарајеву, изјавио је данашњим "Вечерњим новостима" саветник председника Србије за спољну политикиу Иван Мркић.

Босна и Херцеговина 18.06.2015 | 08:49
Србија не мења однос према Сарајеву

"Посета председника Томислава Николића Сарајеву отказана је због очигледног неслагања у Председништву у Сарајеву, а ми никако не желимо да будемо разлог продубљивања подела у руководству нашег суседа, коме желимо све најбоље", рекао је Мркић.

Иако је само дан уочи заказаног термина долазак Николића у Сарајево отказан, на захтев бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, а због хапшења ратног сребреничког команданта Насера Орића, Мркић ипак каже да ће "Николић отићи у Сарајево када позив буде обновљен, јер је посета одложена, а не отказана".

На питање, да ли се посете у БиХ, генерално, уговарају кад Председништвом председава српски члан, с обзиром на то да је сада на тој позицији Младен Иванић, а и када је Борис Тадић као председник био у званичној посети Сарајеву, председавајући је био Небојша Радмановић, Мркић каже да се сусрети договарају са председавајућим Председништва, ко год он био.

Николић је у уторак посетом Сарајеву требало да започне прву званичну посету БиХ од почетка свог председничког мандата 2012, а затим је требало да отпутује у Бањалуку.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xxx

18.06.2015 10:58

Од сада па надаље неби требало примити нити једног званичника,док предсједник Николић не дође...послије тога се мозе наставити устаљеним редослиједом...само тако се може стати на пут самовољи једнога националисте

ОДГОВОРИТЕ
Name

плави грујица

18.06.2015 12:20

Мажите народу и даље очи братством и јединством. Тако ће нас наивних Срба, који вјерујемо и у приче за малу дјецу, једног дана да нестане са ових простора. Сви држе до свог а и ми држимо до њиховог а своје заборављамо.

ОДГОВОРИТЕ