Srbija ne menja odnos prema Sarajevu

Što se Srbije tiče, nikakvih promena u odnosu prema Bosni i Hercegovini nema, a poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića otkazana je zbog neslaganja u Predsedništvu u Sarajevu, izjavio je današnjim "Večernjim novostima" savetnik predsednika Srbije za spoljnu politikiu Ivan Mrkić.

Bosna i Hercegovina 18.06.2015 | 08:49
Srbija ne menja odnos prema Sarajevu

"Poseta predsednika Tomislava Nikolića Sarajevu otkazana je zbog očiglednog neslaganja u Predsedništvu u Sarajevu, a mi nikako ne želimo da budemo razlog produbljivanja podela u rukovodstvu našeg suseda, kome želimo sve najbolje", rekao je Mrkić.

Iako je samo dan uoči zakazanog termina dolazak Nikolića u Sarajevo otkazan, na zahtev bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, a zbog hapšenja ratnog srebreničkog komandanta Nasera Orića, Mrkić ipak kaže da će "Nikolić otići u Sarajevo kada poziv bude obnovljen, jer je poseta odložena, a ne otkazana".

Na pitanje, da li se posete u BiH, generalno, ugovaraju kad Predsedništvom predsedava srpski član, s obzirom na to da je sada na toj poziciji Mladen Ivanić, a i kada je Boris Tadić kao predsednik bio u zvaničnoj poseti Sarajevu, predsedavajući je bio Nebojša Radmanović, Mrkić kaže da se susreti dogovaraju sa predsedavajućim Predsedništva, ko god on bio.

Nikolić je u utorak posetom Sarajevu trebalo da započne prvu zvaničnu posetu BiH od početka svog predsedničkog mandata 2012, a zatim je trebalo da otputuje u Banjaluku.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

xxx

18.06.2015 10:58

Od sada pa nadalje nebi trebalo primiti niti jednog zvaničnika,dok predsjednik Nikolić ne dođe...poslije toga se moze nastaviti ustaljenim redoslijedom...samo tako se može stati na put samovolji jednoga nacionaliste

ODGOVORITE
Name

plavi grujica

18.06.2015 12:20

Mažite narodu i dalje oči bratstvom i jedinstvom. Tako će nas naivnih Srba, koji vjerujemo i u priče za malu djecu, jednog dana da nestane sa ovih prostora. Svi drže do svog a i mi držimo do njihovog a svoje zaboravljamo.

ODGOVORITE