ЕП до 21: Срби бољи, али само бод против Нијемаца!

Млада репрезентација Србије започела је такмичење на шампионату Европе у Чешкој ремијем против селекције Немачке – 1:1 (1:1).

Фудбал 17.06.2015 | 23:15
ЕП до 21: Срби бољи, али само бод против Нијемаца!

Србија је била бољи ривал током већег дела дуела, против главног фаворита за титулу, имала је и играча више од 69. минута када је искључен Гинтер, али није успела да забележи тријумф.

Предност 'Орлићима' донео је Филип Ђуричић у осмом минуту, када после сјајног соло продора избацио целу одбрану 'Елфа' и савладао голмана Барселоне Марк-Андреа Тер Стегена.

Осим Србије и Немачке, у А групи су још Данска и домаћин Чешка, а екипа Данске славила је на отварању турнира 2:1.

Србија наредни меч игра у суботу против домаћина од 18 часова, док се у 20.45 састају Немачка и Данска. Најбоље две селекције ће у полуфинале, а уједно и на Олимпијске игре у Рију 2016. године.

У Групи Б налазе се Енглеска, Италија, Португал и Шведска, а у дуелима првог кола, које је на програму у четвртак, састају се Италија – Шведска и Поругал – Енглеска.

Екипа Младена Додића је одлично ушла у меч, успоставила је контролу, да би предност српском тиму донео Филип Ђуричић већ у осмом минуту, после одличног соло продора. Ђуричић је најпре Робину Крохеу пробацио лопту кроз ноге, изашао сам испред Тер Стегена и сигурним ударцем погодио мрежу.

Међутим, првотимац Ливерпула Емре Џан је само девет минута касније донео Немачкој изједначење, пошто је одлично преварио Дарка Брашанца 'лажњаком' и прецизним ударцем са 20 метара савладао Марка Дмитровића.

Србија је била бољи ривал у првом полувремену, а пред крај првих 45 минута имала је прилику да поново поведе, али се страховит ударац капитена Горана Чаушића са 30 метара од пречке одбио на линију и назад у поље.

Немци су били конкретнији у другом делу игре, али нису успели да озбиљније угрозе Дмитровића.

Велику предност Србија је имала од 69. минута, када је Кристијан Гинтер искључен због другог жутог картона, који му је арбитар Хавијер Естрада доделио због симулирања прекршаја на 35 метара од противничког гола.

Србија, ипак, није успела да направи ниједну конкретну прилику, иако је селектор увео још два офанзивна играча, па је утакмица завршена нерешено 1:1

Коментари / 0

Оставите коментар