EP do 21: Srbi bolji, ali samo bod protiv Nijemaca!

Mlada reprezentacija Srbije započela je takmičenje na šampionatu Evrope u Češkoj remijem protiv selekcije Nemačke – 1:1 (1:1).

Fudbal 17.06.2015 | 23:15
EP do 21: Srbi bolji, ali samo bod protiv Nijemaca!

Srbija je bila bolji rival tokom većeg dela duela, protiv glavnog favorita za titulu, imala je i igrača više od 69. minuta kada je isključen Ginter, ali nije uspela da zabeleži trijumf.

Prednost 'Orlićima' doneo je Filip Đuričić u osmom minutu, kada posle sjajnog solo prodora izbacio celu odbranu 'Elfa' i savladao golmana Barselone Mark-Andrea Ter Stegena.

Osim Srbije i Nemačke, u A grupi su još Danska i domaćin Češka, a ekipa Danske slavila je na otvaranju turnira 2:1.

Srbija naredni meč igra u subotu protiv domaćina od 18 časova, dok se u 20.45 sastaju Nemačka i Danska. Najbolje dve selekcije će u polufinale, a ujedno i na Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

U Grupi B nalaze se Engleska, Italija, Portugal i Švedska, a u duelima prvog kola, koje je na programu u četvrtak, sastaju se Italija – Švedska i Porugal – Engleska.

Ekipa Mladena Dodića je odlično ušla u meč, uspostavila je kontrolu, da bi prednost srpskom timu doneo Filip Đuričić već u osmom minutu, posle odličnog solo prodora. Đuričić je najpre Robinu Kroheu probacio loptu kroz noge, izašao sam ispred Ter Stegena i sigurnim udarcem pogodio mrežu.

Međutim, prvotimac Liverpula Emre Džan je samo devet minuta kasnije doneo Nemačkoj izjednačenje, pošto je odlično prevario Darka Brašanca 'lažnjakom' i preciznim udarcem sa 20 metara savladao Marka Dmitrovića.

Srbija je bila bolji rival u prvom poluvremenu, a pred kraj prvih 45 minuta imala je priliku da ponovo povede, ali se strahovit udarac kapitena Gorana Čaušića sa 30 metara od prečke odbio na liniju i nazad u polje.

Nemci su bili konkretniji u drugom delu igre, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze Dmitrovića.

Veliku prednost Srbija je imala od 69. minuta, kada je Kristijan Ginter isključen zbog drugog žutog kartona, koji mu je arbitar Havijer Estrada dodelio zbog simuliranja prekršaja na 35 metara od protivničkog gola.

Srbija, ipak, nije uspela da napravi nijednu konkretnu priliku, iako je selektor uveo još dva ofanzivna igrača, pa je utakmica završena nerešeno 1:1

Komentari / 0

Ostavite komentar