А шта на све кажу Саво и Мркела?!

Саво Милошевић: Било би добро да Вељко оде у Шпанију! Мркела: Звездини играчи су на губитку! „Верујем да ће Пауновић остати“, поручио је потпредседник ФСС са Новог Зеланда.

Фудбал 18.06.2015 | 20:45
А шта на све кажу Саво и Мркела?!

Само корак до планетарног врха, а онда све изнова. Одличан рад Вељка Пауновића резултирао је понудом Фудбалског савеза Србије да по завршетку Мундијалита преузме бригу о младој репрезентацији коју од септембра очекују квалификације за Пренство Европе у Пољској, али то не значи да један од јунака српског спорта овог лета не може да тражи други посао.

На пример, на клупском плану. И то у Шпанији, одакле су га годинама звали најпре челници Хетафеа и Рајо Ваљекана да постане тренер у млађим категоријама једног од та два клуба. Можда чак и првих тимова.
„Верујем да ће Вељко остати и као што смо предвидели предводити младу репрезентацију у следећем циклусу квалификација за Европско првенство 2017. И нама би било у интересу да оде у добар шпански клуб. Немамо много тренера у јаким европским лигама“, најавио је Саво Милошевић, потпредседник ФСС у интервјуу Спортском журналу.

Милошевић, ипак, не жели да пожурује стратега Орлића у одлуци.
„Кад се заврши Светско првенство причаћемо о свему. Нека Пауновић настави истим путем и да се на Новом Зеланду радујемо као и у досадашњем току Мундијала“, додао је некадашњи репрезентативац, који је стигао на Нови Зеланд, како би посматрао завршницу Мундијалита.

Заједно са њим Орлиће на лицу места бодре још генерални секретар Зоран Лаковић и директор млађих репрезентативних селекција Митар Мркела, који се осврнуо на чињеницу да је тандем Црвене звезде Лука Јовић - Михаило Ристић отказао учешће на Првенсту света. Нападач због операције колена, а везиста услед операције крајника, иако је касније признао како се каје што није са саиграчима на Новом Зеланду.
„Увек желим да верујем да играчи који отказују због повреда заиста нису у могућности да играју. Кад погледамо из ове перспективе јасно је да су на губитку играчи, а не репрезентација. Претходних година имали смо проблема да за ЕП омалдинаца, у јулском термину, имамо на располагању све играче. СП се игра раније, тако да није могло да се деси као лане да се Андрија Живковић врати са такмичења на позив клуба“, објаснио је Мркела, а преноси Журнал.

Коментари / 0

Оставите коментар