A šta na sve kažu Savo i Mrkela?!

Savo Milošević: Bilo bi dobro da Veljko ode u Španiju! Mrkela: Zvezdini igrači su na gubitku! „Verujem da će Paunović ostati“, poručio je potpredsednik FSS sa Novog Zelanda.

Fudbal 18.06.2015 | 20:45
A šta na sve kažu Savo i Mrkela?!

Samo korak do planetarnog vrha, a onda sve iznova. Odličan rad Veljka Paunovića rezultirao je ponudom Fudbalskog saveza Srbije da po završetku Mundijalita preuzme brigu o mladoj reprezentaciji koju od septembra očekuju kvalifikacije za Prenstvo Evrope u Poljskoj, ali to ne znači da jedan od junaka srpskog sporta ovog leta ne može da traži drugi posao.

Na primer, na klupskom planu. I to u Španiji, odakle su ga godinama zvali najpre čelnici Hetafea i Rajo Valjekana da postane trener u mlađim kategorijama jednog od ta dva kluba. Možda čak i prvih timova.
„Verujem da će Veljko ostati i kao što smo predvideli predvoditi mladu reprezentaciju u sledećem ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. I nama bi bilo u interesu da ode u dobar španski klub. Nemamo mnogo trenera u jakim evropskim ligama“, najavio je Savo Milošević, potpredsednik FSS u intervjuu Sportskom žurnalu.

Milošević, ipak, ne želi da požuruje stratega Orlića u odluci.
„Kad se završi Svetsko prvenstvo pričaćemo o svemu. Neka Paunović nastavi istim putem i da se na Novom Zelandu radujemo kao i u dosadašnjem toku Mundijala“, dodao je nekadašnji reprezentativac, koji je stigao na Novi Zeland, kako bi posmatrao završnicu Mundijalita.

Zajedno sa njim Orliće na licu mesta bodre još generalni sekretar Zoran Laković i direktor mlađih reprezentativnih selekcija Mitar Mrkela, koji se osvrnuo na činjenicu da je tandem Crvene zvezde Luka Jović - Mihailo Ristić otkazao učešće na Prvenstu sveta. Napadač zbog operacije kolena, a vezista usled operacije krajnika, iako je kasnije priznao kako se kaje što nije sa saigračima na Novom Zelandu.
„Uvek želim da verujem da igrači koji otkazuju zbog povreda zaista nisu u mogućnosti da igraju. Kad pogledamo iz ove perspektive jasno je da su na gubitku igrači, a ne reprezentacija. Prethodnih godina imali smo problema da za EP omaldinaca, u julskom terminu, imamo na raspolaganju sve igrače. SP se igra ranije, tako da nije moglo da se desi kao lane da se Andrija Živković vrati sa takmičenja na poziv kluba“, objasnio je Mrkela, a prenosi Žurnal.

Komentari / 0

Ostavite komentar