Премијер Федерације неће поднијети оставку

Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић рекао је данас у Мостару да не намјерава да поднесе оставку коју је од њега затражио ДФ и да Влада може да функционише.

Босна и Херцеговина 17.06.2015 | 20:40
Премијер Федерације неће поднијети оставку

Он је додао да не очекује да ће се три министра из ДФ-а сутра појавити на сједници Владе Федерације БиХ.

"Не очекујем да ће доћи, али на послу су. Они су дали заклетву да ће радити у интересу народа ФБиХ и док не буде усвојена њихова оставка они то и морају радити", изјавио је Новалић новинарима у Мостару.

Он је подсјетио да је предсједник ФБиХ Маринко Чавара разријешио само министра енергије и рударства Реуфа Бајровића /ДФ/.

"Сутра и у наредном периоду ићи ће реформски потези. Расплет може бити формирање нове коалиције. Видјели смо јуче да ништа не пролази", рекао је Новалић и додао да нема информацију о потенцијалним партнерима.

Премијер Федерације данас је у Мостару саслушао захтјеве привредника који, како тврди, не траже ништа друго до оног што је он изложио у експозеу и што предвиђа реформска агенда међународне заједнице.

Он је додао да се до краја јуна морају завршити преговори послодаваца, Владе и синдиката, а онда је у јулу све у рукама Владе.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

читалац

17.06.2015 19:54

Зашто на ову вијест нема коментара.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

поаро

17.06.2015 21:52

Није луд...таман што је загријао фотељу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

17.06.2015 21:59

то се дешава у републици БиХ...а ми смо у Републици Српској,па нас толико и не занима...искрено ријетко слушам наметнуту БХРТ,па незнам шта се дешава у републици БиХ...поздрав Република Српска

ОДГОВОРИТЕ