Premijer Federacije neće podnijeti ostavku

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić rekao je danas u Mostaru da ne namjerava da podnese ostavku koju je od njega zatražio DF i da Vlada može da funkcioniše.

Bosna i Hercegovina 17.06.2015 | 20:40
Premijer Federacije neće podnijeti ostavku

On je dodao da ne očekuje da će se tri ministra iz DF-a sutra pojaviti na sjednici Vlade Federacije BiH.

"Ne očekujem da će doći, ali na poslu su. Oni su dali zakletvu da će raditi u interesu naroda FBiH i dok ne bude usvojena njihova ostavka oni to i moraju raditi", izjavio je Novalić novinarima u Mostaru.

On je podsjetio da je predsjednik FBiH Marinko Čavara razriješio samo ministra energije i rudarstva Reufa Bajrovića /DF/.

"Sutra i u narednom periodu ići će reformski potezi. Rasplet može biti formiranje nove koalicije. Vidjeli smo juče da ništa ne prolazi", rekao je Novalić i dodao da nema informaciju o potencijalnim partnerima.

Premijer Federacije danas je u Mostaru saslušao zahtjeve privrednika koji, kako tvrdi, ne traže ništa drugo do onog što je on izložio u ekspozeu i što predviđa reformska agenda međunarodne zajednice.

On je dodao da se do kraja juna moraju završiti pregovori poslodavaca, Vlade i sindikata, a onda je u julu sve u rukama Vlade.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

čitalac

17.06.2015 19:54

Zašto na ovu vijest nema komentara.!!!

ODGOVORITE
Name

poaro

17.06.2015 21:52

Nije lud...taman što je zagrijao fotelju!

ODGOVORITE
Name

xxx

17.06.2015 21:59

to se dešava u republici BiH...a mi smo u Republici Srpskoj,pa nas toliko i ne zanima...iskreno rijetko slušam nametnutu BHRT,pa neznam šta se dešava u republici BiH...pozdrav Republika Srpska

ODGOVORITE