"Хапшења - подршка резолуцији о Сребреници"

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да хапшење једног од команданата ОВК Рамуша Харадинаја, који у Тужилаштву Србије има дебео криминални и злочиначки досије, као и недавно хапшење ратног команданта муслимана у БиХ Насера Орића, има за циљ инструментализацију правде у сврху подршке "накарадне резолуције о Сребреници".

Република Српска 17.06.2015 | 22:42
"Хапшења - подршка резолуцији о Сребреници"

Он је подсјетио да је Хаг својевремено амнестирао ова два злочинца, а сад их они наводно хапсе да би Срби добили илузију да западне филијале поштено поступају и према онима који су чинили злочине над Србима.

"Желе да пошаљу поруку да су процесуирани, а ми врло добро знамо да ће и Орић и Харадинај бити пуштени. Желе да замајавају Србе и српско јавно мњење да би нам лакше 'потурили' резолуцију о Сребреници и са друге стране свјетској јавности створили представу да Срби причају да је све уперено против њих, а ето ми хапсимо и оне који су се огрешили о њих", каже Анђелковић.

Он сматра да су ова два случаја дио прљаве игре коју су Срби већ имали прилику да виде и додаје да је Запад у својим сценаријима прагматичан и спреман да учини све да погура резолуцију о Сребреници.

"Да би погурао резолуцију о Сребреници, Запад би био спреман да жртвује и Орића и Харадинаја. То су ипак мали играчи на геополитичкој карти. Они су тотално небитни и топовско месо", сматра Анђелковић.

Он додаје да је суштина свега удар на Србе преко резолуције и стварање једне димне завјесе која то прикрива.

Анђелковић истиче да је за Запад важно из геополитичких разлога да сруши власт у Бањалуци и ослаби Републику Српску и ради тога је спреман да све жртвује.

"Шта за Запад значе два команданта муслимана и Албанаца када су својевремено и сами муслимански екстремисти који су били повезани са Западом били у стању да жртвују на стотине муслимана и инсценирају читаву ствар око Сребренице. Били су спремни да људе натјерају у пробој да би страдали, па да би приказали да су ликвидирани. Шта за њих значе два команданта", упитао је Анђелковић.

Он је истакао да Срби треба да се усредсреде на то како спријечити усвајање резолуције о Сребреници.

"Најважније је да Бањалука и Република Српска - званично, ако треба и Београд - званично, за подршку против резолуције која има за циљ слабљење српског фактора затраже подршку од Москве, али и Кине, коју не треба занемарити као великог играча", поручио је Анђелковић.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Немања

17.06.2015 17:38

Слазем се , са господином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

р.с.

17.06.2015 18:07

Та резолуција је кукавичије јаје...

Name

Судија

18.06.2015 03:24

Запад је кренуо у своје самоунистење. Изгледа да се библијска пророцанства морају остварити и да се никако не могу избјеци.

Name

бектиц

18.06.2015 08:40

Бозе сваста...луд цовјек!

Name

Алија

17.06.2015 18:21

Ја се не слазем са овим политицким аналитицаром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

17.06.2015 19:50

СВЕ ЈЕ ОВО ВУЦИЦ ДОНИО ИЗ АМЕРИКЕ И РЕЗОЛУЦИЈУ И ДОЗВОЛУ ДА КАО ФОЛ УХАПСИ ЗЛИКОВЦЕ. Е МОЈ ВУЦИЦУ, ПРОВИДАН СИ ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

17.06.2015 22:40

Одавно нисам процитао реалнију анализу. Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дени

18.06.2015 06:56

Треба питат Галијасевица ста он мисли о овоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

18.06.2015 11:19

Господине аналитицар био би елементарни ред да прихватите цињеницу да смо ми Босњаци народ мухамеданске вјере,да се тако осјецамо.Имамо свој језик,писмо и властити идентитет.Када писете муслимани(мало м),мислите на нас као вјерску скупину,а не признајете нас као конститутиван народ у БиХ.Било би добро да процитате Устав БиХ из Дејтона.Ви или не знате који народи зиве у БиХ или сте злонамјерни?Зато је Васа анализа у старту пристрасна и субјективна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муре

20.06.2015 23:22

Свака ти цаст