ЕП - Додић оптимиста: Србију сви виде као кандидата за највиши пласман!

„То много прија, али и обавезује“, рекао Младен Додић пред почетак Европског првенства.

Фудбал 17.06.2015 | 19:20
ЕП - Додић оптимиста: Србију сви виде као кандидата за највиши пласман!

Можда јавност од њих не очекује да буду на нивоу млађих колега са Новог Зеланда, али млада репрезентација Србије је навикла да пружа највише када се налази у кожи аутсајдера. Орлићи сутра против Немачке стартују на европском првенству у Чешкој с вером да ће изборити пласман у полуфинале.

Иако је селектор нашег тима Младен Додић имао силне кадровске муке широм Старог континента зазиру од Србије.
„После елиминације Шпаније на Србију сада гледају као на озбиљног противника. У разговорима са неким колегама закључио сам да нас убрајају у кандидате за највиши пласман. То, колико прија, још више обавезује", рекао је Додић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Врло тежак посао очекује нашу младу репрезентацију. Немачка је можда и први фаворит турнира, Чешка ће као домаћин имати бројне предности, ту је и неугодна Данска.

"Можда је друга група атрактивнија од наше. Шведска, Енглеска, Италија и Португалија су озбиљне репрезентације. Али, ни наша група није слаба. Немачка је увек опасна, домаћин Чешка има највише амбиције, док Данска гаји стил који нама не лежи. То супоказалеи две скорашњеутакмица А репрезентација. Дакле, наша група је једнако јака, као и друга. У групама нема слабих ривала, па ће нијансе одлучивати победника".

Млади селектор сматра да испуњењем основног циља Србија једним ударцем може да убије две муве.
"Пролазак групе и пласман у полуфинале је наш основни циљ. Ако се то оствари, аутоматски смо испунили и други - учешће на Олимпијским играма у Рио де Женеиру следеће године“, поручио је Додић.

Коментари / 0

Оставите коментар