EP - Dodić optimista: Srbiju svi vide kao kandidata za najviši plasman!

„To mnogo prija, ali i obavezuje“, rekao Mladen Dodić pred početak Evropskog prvenstva.

Fudbal 17.06.2015 | 19:20
EP - Dodić optimista: Srbiju svi vide kao kandidata za najviši plasman!

Možda javnost od njih ne očekuje da budu na nivou mlađih kolega sa Novog Zelanda, ali mlada reprezentacija Srbije je navikla da pruža najviše kada se nalazi u koži autsajdera. Orlići sutra protiv Nemačke startuju na evropskom prvenstvu u Češkoj s verom da će izboriti plasman u polufinale.

Iako je selektor našeg tima Mladen Dodić imao silne kadrovske muke širom Starog kontinenta zaziru od Srbije.
„Posle eliminacije Španije na Srbiju sada gledaju kao na ozbiljnog protivnika. U razgovorima sa nekim kolegama zaključio sam da nas ubrajaju u kandidate za najviši plasman. To, koliko prija, još više obavezuje", rekao je Dodić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Vrlo težak posao očekuje našu mladu reprezentaciju. Nemačka je možda i prvi favorit turnira, Češka će kao domaćin imati brojne prednosti, tu je i neugodna Danska.

"Možda je druga grupa atraktivnija od naše. Švedska, Engleska, Italija i Portugalija su ozbiljne reprezentacije. Ali, ni naša grupa nije slaba. Nemačka je uvek opasna, domaćin Češka ima najviše ambicije, dok Danska gaji stil koji nama ne leži. To supokazalei dve skorašnjeutakmica A reprezentacija. Dakle, naša grupa je jednako jaka, kao i druga. U grupama nema slabih rivala, pa će nijanse odlučivati pobednika".

Mladi selektor smatra da ispunjenjem osnovnog cilja Srbija jednim udarcem može da ubije dve muve.
"Prolazak grupe i plasman u polufinale je naš osnovni cilj. Ako se to ostvari, automatski smo ispunili i drugi - učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru sledeće godine“, poručio je Dodić.

Komentari / 0

Ostavite komentar