Гроф поручио Управи: Доведите ми још пет појачања!

„Не бих о именима, посебно јер не смемо да погрешимо“, рекао тренер црвено-белих уочи поласка у Словенију.

Фудбал 18.06.2015 | 20:00
Гроф поручио Управи: Доведите ми још пет појачања!

Од забринутости за голу егзистенцију клуба до тоталне еуфорије. Тако би могла да се опише емотивна рута коју су прошли навијачи Црвене звезде за само неколико дана. Долазак Грофа Божовића као да је представљао повод да из Љутице Богдана свакодневно пуцају „бомбе“. Све је почело ангажовањем штопера Чукаричког Зорана Рендулића, једног од оних фудбалера које је нови шеф стручног штаба означио као неопходне у мисији враћања шампионскох пехара у Љутице Богдана.

А наставило се лицитирањем са именима момака који би могли значајно да подигну ниво Звездине игре. У Звездиној чекаоници су Немања Радоњић и Марко Иванић, пажња је усмерена и ка Немањи Антонову из ОФК Београда, око највећег српског стадиона све више се говори и о доласку Мијата Гаћиновића из нападача из Бразила. Рекло би се да ће Гроф имати сасвим пријатан кадар, али познати црногорски стручњак био је крајње резервисан уочи одласка на базични део припрема у Словенију.
„Играчи су радили изванредно до сада. Нисмо имали ниједан проблем. Много сам задовољан како тренирају, али без обзира на све, ако мислимо да ове сезоне нешто направимо потребна су нам појачања“, рекао је Миодраг Гроф Божовић.

Закопчан када је реч о именима Звездин стратег је рекао шта конкретно очекује од Управе.
„До сада смо довели Рендулића. Он је одличан играч, прошле сезоне био је један од најбољих у лиги на својој позицији. Верујем да ће доћи још четири-пет играча“.

Црвеној звезди је потребан леви бек како би комплетирала последњу линију.
„Да, да, потребан нам је леви бек“, насмејао се Божовић јасно ставивши до знања да не жели да прича о томе да ли би га више обрадовао долазак Антонова или Родића.

Уследио је још краћи одговор на конкретно питање да ли очекује нове играче у клубу до 22. јуна када се у УЕФА шаље списак са именима фудбалера лиценцираних за прво коло квалификација за Лигу Европе.
„Очекујем. Не бих да причам о именима, о томе тек када потпишу за нас. Тешко је да говоримо о нечему што не постоји. Посебно не сад, јер не смемо да погрешимо. А обично се деси да доведете неког играча, и онда не пружи оно што се од њега очекује“.

Божовић ће у Словенији имати само десет дана да донекле „утегне“ линије тима и спреми екипу за европску премијеру. Поред појачања Божовић очекује долазак омладинских и младих репрезентативаца.
„Припреме као припреме, треба да се потрудимо да подигнемо ниво физичке спреме. За мене је најважније да сви буду живи и здрави, да нема повређених. Имаћемо довољно времена да се боље упознамо и да се припремимо за утакмице Лиге Европе. Нећемо бити спремни сто посто, али неће ни наши ривали. Сви почињу припреме у исто време. Бићемо сви у истој ситуацији“.

Коментари / 0

Оставите коментар