Grof poručio Upravi: Dovedite mi još pet pojačanja!

„Ne bih o imenima, posebno jer ne smemo da pogrešimo“, rekao trener crveno-belih uoči polaska u Sloveniju.

Fudbal 18.06.2015 | 20:00
Grof poručio Upravi: Dovedite mi još pet pojačanja!

Od zabrinutosti za golu egzistenciju kluba do totalne euforije. Tako bi mogla da se opiše emotivna ruta koju su prošli navijači Crvene zvezde za samo nekoliko dana. Dolazak Grofa Božovića kao da je predstavljao povod da iz Ljutice Bogdana svakodnevno pucaju „bombe“. Sve je počelo angažovanjem štopera Čukaričkog Zorana Rendulića, jednog od onih fudbalera koje je novi šef stručnog štaba označio kao neophodne u misiji vraćanja šampionskoh pehara u Ljutice Bogdana.

A nastavilo se licitiranjem sa imenima momaka koji bi mogli značajno da podignu nivo Zvezdine igre. U Zvezdinoj čekaonici su Nemanja Radonjić i Marko Ivanić, pažnja je usmerena i ka Nemanji Antonovu iz OFK Beograda, oko najvećeg srpskog stadiona sve više se govori i o dolasku Mijata Gaćinovića iz napadača iz Brazila. Reklo bi se da će Grof imati sasvim prijatan kadar, ali poznati crnogorski stručnjak bio je krajnje rezervisan uoči odlaska na bazični deo priprema u Sloveniju.
„Igrači su radili izvanredno do sada. Nismo imali nijedan problem. Mnogo sam zadovoljan kako treniraju, ali bez obzira na sve, ako mislimo da ove sezone nešto napravimo potrebna su nam pojačanja“, rekao je Miodrag Grof Božović.

Zakopčan kada je reč o imenima Zvezdin strateg je rekao šta konkretno očekuje od Uprave.
„Do sada smo doveli Rendulića. On je odličan igrač, prošle sezone bio je jedan od najboljih u ligi na svojoj poziciji. Verujem da će doći još četiri-pet igrača“.

Crvenoj zvezdi je potreban levi bek kako bi kompletirala poslednju liniju.
„Da, da, potreban nam je levi bek“, nasmejao se Božović jasno stavivši do znanja da ne želi da priča o tome da li bi ga više obradovao dolazak Antonova ili Rodića.

Usledio je još kraći odgovor na konkretno pitanje da li očekuje nove igrače u klubu do 22. juna kada se u UEFA šalje spisak sa imenima fudbalera licenciranih za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.
„Očekujem. Ne bih da pričam o imenima, o tome tek kada potpišu za nas. Teško je da govorimo o nečemu što ne postoji. Posebno ne sad, jer ne smemo da pogrešimo. A obično se desi da dovedete nekog igrača, i onda ne pruži ono što se od njega očekuje“.

Božović će u Sloveniji imati samo deset dana da donekle „utegne“ linije tima i spremi ekipu za evropsku premijeru. Pored pojačanja Božović očekuje dolazak omladinskih i mladih reprezentativaca.
„Pripreme kao pripreme, treba da se potrudimo da podignemo nivo fizičke spreme. Za mene je najvažnije da svi budu živi i zdravi, da nema povređenih. Imaćemo dovoljno vremena da se bolje upoznamo i da se pripremimo za utakmice Lige Evrope. Nećemo biti spremni sto posto, ali neće ni naši rivali. Svi počinju pripreme u isto vreme. Bićemo svi u istoj situaciji“.

Komentari / 0

Ostavite komentar