Послије Месија и Нејмар на Суду!

Бразилски фудбалер Нејмар испитан је данас пред судом због сумњи у регуларност трансфера у Барселону, тачније да је клуб утајио порез.

Фудбал 19.06.2015 | 21:30
Послије Месија и Нејмар на Суду!

Прво Меси, па Нејмар.

Две највеће звезде Барселоне тек што су освојиле титулу првака Европе, суочиле су са лицем правде.

Лионел Меси и његов отац су под лупом правосудних власти због наводних малверзација у вези са продајом права на лик фудбалског аса, док је Нејмар пред судом из других разлога - сумњи да је око његовог трансфера у Барселону, 2013. године, било незаконитих радњи.

Каталонски клуб и негови челници оптужен су да су прикрили стварну цену трансфера Нејмара у тај клуб. Тужилаштво тврди да је трансфер коштао најмање 83,3 милиона евра, а не 57 милиона евра, колико је Барселона, тачније некадашњи председник Барселоне Сандро Росел, пријавила.

Као одговорна лица за ове малверзације у оптужници су наведени: Нејмар, његов отац, бивши председник Барселоне Сандро Росел, потом садашњи Ђосеп Марија Бартомеу, као и још по двојица високих званичника бразилског Сантоса и Барселоне.

Бразилски фудбалер је данас сведочио на околност да је лично потписао девет, од укупно 13 уговора која су под истрагом.

Суђење челницима Барселоне требало би да буде одржано на јесен и трајаће недељу дана. Уколико буде проглашени кривим за утају пореза, Бертомеу би могао да буде кажњен са две године и три месеца затвора, док се Росел суочава са казномод седам и по година затвора.

Тужилаштво захтева да Барселона буде кажњена са 22,2 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар