Poslije Mesija i Nejmar na Sudu!

Brazilski fudbaler Nejmar ispitan je danas pred sudom zbog sumnji u regularnost transfera u Barselonu, tačnije da je klub utajio porez.

Fudbal 19.06.2015 | 21:30
Poslije Mesija i Nejmar na Sudu!

Prvo Mesi, pa Nejmar.

Dve najveće zvezde Barselone tek što su osvojile titulu prvaka Evrope, suočile su sa licem pravde.

Lionel Mesi i njegov otac su pod lupom pravosudnih vlasti zbog navodnih malverzacija u vezi sa prodajom prava na lik fudbalskog asa, dok je Nejmar pred sudom iz drugih razloga - sumnji da je oko njegovog transfera u Barselonu, 2013. godine, bilo nezakonitih radnji.

Katalonski klub i negovi čelnici optužen su da su prikrili stvarnu cenu transfera Nejmara u taj klub. Tužilaštvo tvrdi da je transfer koštao najmanje 83,3 miliona evra, a ne 57 miliona evra, koliko je Barselona, tačnije nekadašnji predsednik Barselone Sandro Rosel, prijavila.

Kao odgovorna lica za ove malverzacije u optužnici su navedeni: Nejmar, njegov otac, bivši predsednik Barselone Sandro Rosel, potom sadašnji Đosep Marija Bartomeu, kao i još po dvojica visokih zvaničnika brazilskog Santosa i Barselone.

Brazilski fudbaler je danas svedočio na okolnost da je lično potpisao devet, od ukupno 13 ugovora koja su pod istragom.

Suđenje čelnicima Barselone trebalo bi da bude održano na jesen i trajaće nedelju dana. Ukoliko bude proglašeni krivim za utaju poreza, Bertomeu bi mogao da bude kažnjen sa dve godine i tri meseca zatvora, dok se Rosel suočava sa kaznomod sedam i po godina zatvora.

Tužilaštvo zahteva da Barselona bude kažnjena sa 22,2 miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar