У Бразилу - Звезда купује, Партизан позајмљује!

Београдски вечити ривали, Црвена звезда и Партизан близу су довођења бразилских интернационалаца у своје редове, преносе 'Вечерње Новости'.

Фудбал 18.06.2015 | 16:40
У Бразилу - Звезда купује, Партизан позајмљује!

Екипа из Љутице Богдана заинтересована је за крило Крићуме Силвија Хосеа Луиса Кардоса Реиса Жуниора – Силвиња, а тим из Хумске за штопера Брагантина Фабрисија Силву Дорнеласа.

Иако је Дејан Рамбо Петковић, тренер Крићуме, желео да Силвињо остане, лево крило жели у Европу и требало би наредних дана да се прикључи црвено-белима.

Ово не би био први пут да жива легенда бразилског фудбала и Црвене звезде 'помаже' свој клуб, пошто су својевремено на његову иницијативу стигли, такође Бразилци, Едуардо Пашеко и садашњи креатор игре Порта Евандро, као и Колумбијац Кристијан Борха

Силвињо има 24 године, може да игра на обе стране терена, а продукт је школе Коринтијанса. У каријери је бранио боје укупно девет клубова, а уколико пређе у Звезду то би му била друга епизода у Европи, пошто је у пред две сезоне носио дрес аустријског ЛАСКА из Линца.

Екипа са Маракане, после именовања Грофа Божовића за тренера, већ је довела штопера Зорана Рендулића из Чукаричког, коме је истекао уговор, док се спекулише да је посао са младим репрезентативцем Србије, везистом Војводине, Марком Иванићем при крају.

С друге сране, црно-бели траже решење на позицији штопера пред почетак квалификација за Лигу шампиона, а Дорнелас би стигао у шампиона Србије на шестомесечну позајмицу.

Дорнелас има 25 година, висок је 189 центиметара и поникао је у омладинској школи Фламенга. Био је члан готово свих великана бразилског фудбала – Палмеирас, Крусеиро, Васко да Гама, Флуминенсе – играо је и на позајмици у Хофенхајму, док тренутно брани боје Брагантина. За младу репрезентацију наступио је у два наврата.

Услови сарадње везани за шестомесечну позајмицу су договорени и уколико Дорнелас очекивано стигне у Београд већ у петак би могао да се прикључи новим саиграчима на Тари.

После Трујића, Јевтовића и Божинова, Бразилац би био четврто појачање за тим Зорана Милинковића.

Коментари / 0

Оставите коментар