U Brazilu - Zvezda kupuje, Partizan pozajmljuje!

Beogradski večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan blizu su dovođenja brazilskih internacionalaca u svoje redove, prenose 'Večernje Novosti'.

Fudbal 18.06.2015 | 16:40
U Brazilu - Zvezda kupuje, Partizan pozajmljuje!

Ekipa iz Ljutice Bogdana zainteresovana je za krilo Krićume Silvija Hosea Luisa Kardosa Reisa Žuniora – Silvinja, a tim iz Humske za štopera Bragantina Fabrisija Silvu Dornelasa.

Iako je Dejan Rambo Petković, trener Krićume, želeo da Silvinjo ostane, levo krilo želi u Evropu i trebalo bi narednih dana da se priključi crveno-belima.

Ovo ne bi bio prvi put da živa legenda brazilskog fudbala i Crvene zvezde 'pomaže' svoj klub, pošto su svojevremeno na njegovu inicijativu stigli, takođe Brazilci, Eduardo Pašeko i sadašnji kreator igre Porta Evandro, kao i Kolumbijac Kristijan Borha

Silvinjo ima 24 godine, može da igra na obe strane terena, a produkt je škole Korintijansa. U karijeri je branio boje ukupno devet klubova, a ukoliko pređe u Zvezdu to bi mu bila druga epizoda u Evropi, pošto je u pred dve sezone nosio dres austrijskog LASKA iz Linca.

Ekipa sa Marakane, posle imenovanja Grofa Božovića za trenera, već je dovela štopera Zorana Rendulića iz Čukaričkog, kome je istekao ugovor, dok se spekuliše da je posao sa mladim reprezentativcem Srbije, vezistom Vojvodine, Markom Ivanićem pri kraju.

S druge srane, crno-beli traže rešenje na poziciji štopera pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona, a Dornelas bi stigao u šampiona Srbije na šestomesečnu pozajmicu.

Dornelas ima 25 godina, visok je 189 centimetara i ponikao je u omladinskoj školi Flamenga. Bio je član gotovo svih velikana brazilskog fudbala – Palmeiras, Kruseiro, Vasko da Gama, Fluminense – igrao je i na pozajmici u Hofenhajmu, dok trenutno brani boje Bragantina. Za mladu reprezentaciju nastupio je u dva navrata.

Uslovi saradnje vezani za šestomesečnu pozajmicu su dogovoreni i ukoliko Dornelas očekivano stigne u Beograd već u petak bi mogao da se priključi novim saigračima na Tari.

Posle Trujića, Jevtovića i Božinova, Brazilac bi bio četvrto pojačanje za tim Zorana Milinkovića.

Komentari / 0

Ostavite komentar