Ниш: Новинар умро током давања исказа

Валтер Исмаиловић, дугогодишњи новинар и грађански активиста преминуо је током давања изјаве нишкој полицији, неколико сати након туче у којој је повређен

Србија 17.06.2015 | 18:39
Ниш: Новинар умро током давања исказа

У Полицијској управи су прецизирали да се све догодило прошлог четвртка, након инцидента у ромском насељу Сточни трг.

Колеге су реаговале због нарушавања јавног реда и мира. Након 3 сата је неколико учесника туче дошло у станицу да да изјаву. Једном од њих је позлило и он је преминуо на лицу места - кажу у полицији.

И даље се чекају резултати обдукције која би требало да покаже узрок смрти, односно да ли је Исмаиловић преминуо због повреда задобијених у тучи.

Према непотврђеним информацијама до инцидента је дошло током једне од активности “Поноса” у циљу подизања писмености младих Рома.

Исмаиловића је наводно током туче засада непознати младић ударио палицом у главу. Након санираних повреда у Хитној помоћи он је отишао да да изјаву у полицијску станицу на Црвеном крсту, где је и преминуо.

Валтер Исмаиловић је рођен 13. априла 1972. године, а био је новинар “Цитy радија” и РТВ “Нишава”. Последњих година је био активан у невладином сектору у организацији “Понос”.

(Јузневести.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар