Niš: Novinar umro tokom davanja iskaza

Valter Ismailović, dugogodišnji novinar i građanski aktivista preminuo je tokom davanja izjave niškoj policiji, nekoliko sati nakon tuče u kojoj je povređen

Srbija 17.06.2015 | 18:39
Niš: Novinar umro tokom davanja iskaza

U Policijskoj upravi su precizirali da se sve dogodilo prošlog četvrtka, nakon incidenta u romskom naselju Stočni trg.

Kolege su reagovale zbog narušavanja javnog reda i mira. Nakon 3 sata je nekoliko učesnika tuče došlo u stanicu da da izjavu. Jednom od njih je pozlilo i on je preminuo na licu mesta - kažu u policiji.

I dalje se čekaju rezultati obdukcije koja bi trebalo da pokaže uzrok smrti, odnosno da li je Ismailović preminuo zbog povreda zadobijenih u tuči.

Prema nepotvrđenim informacijama do incidenta je došlo tokom jedne od aktivnosti “Ponosa” u cilju podizanja pismenosti mladih Roma.

Ismailovića je navodno tokom tuče zasada nepoznati mladić udario palicom u glavu. Nakon saniranih povreda u Hitnoj pomoći on je otišao da da izjavu u policijsku stanicu na Crvenom krstu, gde je i preminuo.

Valter Ismailović je rođen 13. aprila 1972. godine, a bio je novinar “City radija” i RTV “Nišava”. Poslednjih godina je bio aktivan u nevladinom sektoru u organizaciji “Ponos”.

(Juznevesti.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar