Додик тражи времена у спору са Босићем

Наставак припремног рочишта, поводом тужбе Милорада Додика против Младена Босића због клевете, који је требао да се одржи сутра у Основном суду у Бањалуци, одложен је на захтјев Додиковог правног заступника Горана Бубића.

Република Српска 17.06.2015 | 18:27
Додик тражи времена у спору са Босићем

До одлагања је дошло због захтјева Додиковог заступника да добије додатно вријеме како би се упознао с обимном документацијом коју је доставио у претходна два рочишта Босић.

Припремно рочиште је почело 8.априла ове године..

Босић, који је предсједник СДС-а, током два припремна рочишта изнио је и доставио доказе да је Милорад Додик украо или омогућио крађу милионских средстава, која су припадала грађанима Републике Српске.

Међу достављеним доказима налази се и документација о пословању Додика још из периода рата што указује на ратно профитерство.

Босић је и од институција Републике Српске захтијевао да му доставе потребну документацију која је јавно добро и у коју би сви грађани Републике Српске морали имати увид, што није добио, а што се може довести у везу с прикривањем значајних доказа за расвјетљавање афера, као што су "Бирач", Бобар банка, предузеће "Никола Тесла", "Фруит-еко" , РК "Боска" и друге.

Доказе о овим и другим аферама, Босић је већ доставио суду, као и имовинске картоне Милорада Додика, гдје се види несразмјер с његовим примањима и имовином... Ове афере су посредно и непосредно повезане с улогом Милорада Додика, било у функцији предсједника владе Републике Српске, предсједника Кредитног одбора ИРБ-а и предсједника Српске.

Основ Милорада Додика за тужбу је ранија Босићева констатација да је "Милорад Додик, човјек који је све слагао у вези с референдумом о отцјепљењу Републике Српске, враћању надлежности у правосуђу с нивоа БиХ, ревизији приватизације, обрачуну с криминалном и који је украо милионске износе, за некога може рећи да је лажов".

Предсједник СДС-а је ово рекао реагирајући на претходне Додикове наводе да је "Босић патолошки лажов".
Додик је иначе Босића тужио због дијела реченице да је украо "милионске износе", а очито се сложио с дијелом реченице у којој се каже да је "Милорад Додик, човјек који је све слагао у вези с референдумом о отцјепљењу Републике Српске, враћању надлежности у правосуђу с нивоа БиХ, ревизији приватизације, обрачуну с криминалном..."

Додик у тужби тражи да му се за душевну бол исплати 10 хиљада КМ.

Овај спор, који се одвија пред Основним судом у Бањалуци, изазвао је велику пажњу јавности.

Ј. Дабарчић

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Луди Милојко

17.06.2015 16:35

А ста цемо са овим Луди милојко, сто написа неки "Рудар ИИИ смјена": Господине Босицу, да ли сте се икад бавили, или намјеравате бавити, слуцајем поклањања РУДНИКА ОЛОВА И ЦИНКА САСЕ КОД СРЕБРЕНИЦЕ неким наводно енглезима, а у ствари насим (србијанским) контроверзним бизнисменима (тајкунима). Боска је "мала маца" за тај слуцај пљацке. Од дрзавне фирме која је прије тога управљала Рудником (имала концесију) 2007 год. Рудник је практицно одузет без било какве одлуке, и тим енглезима дат без тендера и без накнаде, или уз симболицну накнаду. 2010 год. Дрзавна фирма иде у стецај јер нема висе могуцност да управља Рудником и јер јој та иста "енглеска"фирма у моменту отварања стецаја дугује 3,3 милиона КМ. Истовремено највеци повјерилац дрзавне фирме је управо дрзава која, практицно сама себи, то потразивање нити репрограмира, нити отписује, док истовремено разне привилеговане, а поклоњене, приватне компаније (Рафинерија, Бирац, итд.) не плацају дрзави струју (или је плацају по симболицној цијени), не плацају ПДВ, порезе, доприносе, итд. Након отварања стецаја над дрзавном фирмом, у експлоатацији руде "енглези" настављају да без накнаде користе инфраструктуру и објекте дрзавне фирме, и поцињу у бесцјењене да купују њену деценијама стварану имовину. Због тога, али не само, првобитни стецајни управник је поднио оставку. "Енглези" систематски извозе руду у иностранство својим повезаним фирмама и испод трзисне цијене (тиме избјегавају плацање пореза у земљи). Вецина ранијих радника остало је без посла, а мали акционари без акција. Сувласник на Руднику заједно са "емглезима" је једна фирма са Кипра за коју се оправдано сумња да припада једном насем високопозиционираном политицару, који инаце на Кипру дрзи паре и има велики број некретнина (куца, станова, итд.) ИЗ СВЕГА ПРОИЗИЛАЗИ ДА СЕ РАДИ О ЦИСТОМ КРИМИНАЛУ. Тузба ранијих радника и малих акционара се јос кисели код неког корумпираног тузиоца или судије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

17.06.2015 16:44

Луди Милојко, досадан си са тим рудником, који је кап у мору превара владајућег режима. Наведени рудник је у стечају, а ти ћеш из њега добити шишку. Сагни се и шути, као и остали.

Name

ВРС РВИ

18.06.2015 09:25

Одмотава се клупко, доћи ће и дога. Изгледа да ће овом присјести тужба, наравно ако судија буде "храбар".Мислим да је добра медијска припрема Босића и да ће то имати утицај на судију.

Name

уочено

17.06.2015 16:42

Осилио се преко сваке мјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ггггг

17.06.2015 16:49

Ма ста год да се доказе то це баја зауставити све је корупција превисе је свега

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе

17.06.2015 16:50

Паника је паника,Босицу докази све малверзације самопрогласеног баје и посаљи га гдје му је мјесто,у затвор наравно. Изгледа да је Босиц једини који смије да се ухвати у костац са Додиком. Само наприје и не одустајте госп Босицу,народ це Вас подрзавати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

17.06.2015 19:34

Џаба сви ови докази које Босић износи,када ни један судија у РС не смије пресудити било шта против Додика.Све док је он на власти,нико од његових пајда неће завршити на робији,а камоли он.Чист примјер како су правосудне институције РС постале трагикомичне је случај Миле Радишић.

Name

бест

17.06.2015 16:52

Какав је то предсједник код кога народ живи лоше деценију, и који има посла са судом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко ИИИ

17.06.2015 16:59

РЕ Митар. Е мој Митре, због таквих као сто си ти ови нас магарце годинама. Теби досадно и овај слуцај са рудником ти је досадан. Пази молим те, ДОСАДАН. ја не знам тај слуцај али Рудар ИИИ смјена износи цовјек цињенице. Изнеси и ти неки слуцај па нека је мали. Лоповлук је лоповлук. Или си и ти један од оних који из потаје сицари на бајиним преварама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мд

17.06.2015 17:19

Живио предсједник Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

17.06.2015 17:56

ЖИВИО И ТИ УЗ ЊЕГА, АЛИ ДОКЛЕ

Name

Дес

17.06.2015 21:20

Зивео вала 100 година! Али наредних 40 у просторији у коју сунце не залази.

Name

Зоки

17.06.2015 17:44

Какав бол, смијесан си Милораде, а и врати паре сто си покрао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бест

17.06.2015 18:20

ТО ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИК КОЈЕГ ПЉУЈЕТЕ 9 ГОДИНА А ОН ДОБИЈА ГЛАСОВЕ НАРОДА-ДА ЈЕ НЕЗАДОВОЉАН ДОДИКОМ ИЗГУБИО БИ ДО САДА А ИМА ЈОС 3 ГОДИНЕ УКУПНО12 НА ВЛАСТИ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

О Бозе

17.06.2015 18:36

Заступник се презива Бубиц.....никада цули такво презиме на насим теренима, а и метафорицки интересантно звуци

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоогле све зна

17.06.2015 18:48

Када је Будва 1442. године коначно дошла под млетачку управу, Бубићи прелазе у католичанство („вјером превјерише“) и ступају у млетачку службу (војну и цивилну). Разумије се, то им је омогућило бољи друштвени статус и свеопшти напредак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

17.06.2015 19:46

Какав гад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јованка

17.06.2015 22:09

Па и ово се све зна, али у полицији и тужилаштву се праве луди. Нека изнесу предмете из ладица у МУП па цес видјети колико криминала су направили и ко је све умијешан. Доће и то вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКТАСИ

17.06.2015 23:07

БОСИЦУ ПОСАЉИ ФОТОРЕПОРТЕРА У ЛАКТАСЕ ДА ВИДИС ТРЕНУТНИ КРИМИНАЛ ТЈ КРАДЈУ СЉУНКА ИЗ КОРИТА РИЈЕКЕ ВРБАС И НЕЛЕГАЛНОГ ПРЕКОПАВАЊА ОРАНИЦА ЗБОГ ВАДЈЕЊА СЉУНКА МИЛИОНИ М3 СУ УКРАДЕНИ А ОСТАЈЕ ПУСТОС И ОГРОМНЕ ЈАМЕ ОД НАСИХ ОРАНИЦА А СВЕ ТО РАДЕ ИНТЕГРАЛ И НИСКОГРАДЊА ПОД ВЕЛИКИМ БЛАГОСЛОВОМ А ТО СУ МИЛИОНИ МАРАКА У ДЗЕПОВЕ ОРГИЈАСА ПОРТОРОСКИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

17.06.2015 23:48

Додик лопов, а Босиц постењацина све паре даје кеви?! Е народе заглупљени док се ви бавите тиме ко је у праву они заједно договарају ову представу за медије!

ОДГОВОРИТЕ