Dodik traži vremena u sporu sa Bosićem

Nastavak pripremnog ročišta, povodom tužbe Milorada Dodika protiv Mladena Bosića zbog klevete, koji je trebao da se održi sutra u Osnovnom sudu u Banjaluci, odložen je na zahtjev Dodikovog pravnog zastupnika Gorana Bubića.

Republika Srpska 17.06.2015 | 18:27
Dodik traži vremena u sporu sa Bosićem

Do odlaganja je došlo zbog zahtjeva Dodikovog zastupnika da dobije dodatno vrijeme kako bi se upoznao s obimnom dokumentacijom koju je dostavio u prethodna dva ročišta Bosić.

Pripremno ročište je počelo 8.aprila ove godine..

Bosić, koji je predsjednik SDS-a, tokom dva pripremna ročišta iznio je i dostavio dokaze da je Milorad Dodik ukrao ili omogućio krađu milionskih sredstava, koja su pripadala građanima Republike Srpske.

Među dostavljenim dokazima nalazi se i dokumentacija o poslovanju Dodika još iz perioda rata što ukazuje na ratno profiterstvo.

Bosić je i od institucija Republike Srpske zahtijevao da mu dostave potrebnu dokumentaciju koja je javno dobro i u koju bi svi građani Republike Srpske morali imati uvid, što nije dobio, a što se može dovesti u vezu s prikrivanjem značajnih dokaza za rasvjetljavanje afera, kao što su "Birač", Bobar banka, preduzeće "Nikola Tesla", "Fruit-eko" , RK "Boska" i druge.

Dokaze o ovim i drugim aferama, Bosić je već dostavio sudu, kao i imovinske kartone Milorada Dodika, gdje se vidi nesrazmjer s njegovim primanjima i imovinom... Ove afere su posredno i neposredno povezane s ulogom Milorada Dodika, bilo u funkciji predsjednika vlade Republike Srpske, predsjednika Kreditnog odbora IRB-a i predsjednika Srpske.

Osnov Milorada Dodika za tužbu je ranija Bosićeva konstatacija da je "Milorad Dodik, čovjek koji je sve slagao u vezi s referendumom o otcjepljenju Republike Srpske, vraćanju nadležnosti u pravosuđu s nivoa BiH, reviziji privatizacije, obračunu s kriminalnom i koji je ukrao milionske iznose, za nekoga može reći da je lažov".

Predsjednik SDS-a je ovo rekao reagirajući na prethodne Dodikove navode da je "Bosić patološki lažov".
Dodik je inače Bosića tužio zbog dijela rečenice da je ukrao "milionske iznose", a očito se složio s dijelom rečenice u kojoj se kaže da je "Milorad Dodik, čovjek koji je sve slagao u vezi s referendumom o otcjepljenju Republike Srpske, vraćanju nadležnosti u pravosuđu s nivoa BiH, reviziji privatizacije, obračunu s kriminalnom..."

Dodik u tužbi traži da mu se za duševnu bol isplati 10 hiljada KM.

Ovaj spor, koji se odvija pred Osnovnim sudom u Banjaluci, izazvao je veliku pažnju javnosti.

J. Dabarčić

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Ludi Milojko

17.06.2015 16:35

A sta cemo sa ovim Ludi milojko, sto napisa neki "Rudar III smjena": Gospodine Bosicu, da li ste se ikad bavili, ili namjeravate baviti, slucajem poklanjanja RUDNIKA OLOVA I CINKA SASE KOD SREBRENICE nekim navodno englezima, a u stvari nasim (srbijanskim) kontroverznim biznismenima (tajkunima). Boska je "mala maca" za taj slucaj pljacke. Od drzavne firme koja je prije toga upravljala Rudnikom (imala koncesiju) 2007 god. Rudnik je prakticno oduzet bez bilo kakve odluke, i tim englezima dat bez tendera i bez naknade, ili uz simbolicnu naknadu. 2010 god. Drzavna firma ide u stecaj jer nema vise mogucnost da upravlja Rudnikom i jer joj ta ista "engleska"firma u momentu otvaranja stecaja duguje 3,3 miliona KM. Istovremeno najveci povjerilac drzavne firme je upravo drzava koja, prakticno sama sebi, to potrazivanje niti reprogramira, niti otpisuje, dok istovremeno razne privilegovane, a poklonjene, privatne kompanije (Rafinerija, Birac, itd.) ne placaju drzavi struju (ili je placaju po simbolicnoj cijeni), ne placaju PDV, poreze, doprinose, itd. Nakon otvaranja stecaja nad drzavnom firmom, u eksploataciji rude "englezi" nastavljaju da bez naknade koriste infrastrukturu i objekte drzavne firme, i pocinju u bescjenjene da kupuju njenu decenijama stvaranu imovinu. Zbog toga, ali ne samo, prvobitni stecajni upravnik je podnio ostavku. "Englezi" sistematski izvoze rudu u inostranstvo svojim povezanim firmama i ispod trzisne cijene (time izbjegavaju placanje poreza u zemlji). Vecina ranijih radnika ostalo je bez posla, a mali akcionari bez akcija. Suvlasnik na Rudniku zajedno sa "emglezima" je jedna firma sa Kipra za koju se opravdano sumnja da pripada jednom nasem visokopozicioniranom politicaru, koji inace na Kipru drzi pare i ima veliki broj nekretnina (kuca, stanova, itd.) IZ SVEGA PROIZILAZI DA SE RADI O CISTOM KRIMINALU. Tuzba ranijih radnika i malih akcionara se jos kiseli kod nekog korumpiranog tuzioca ili sudije.

ODGOVORITE
Name

Mitar

17.06.2015 16:44

Ludi Milojko, dosadan si sa tim rudnikom, koji je kap u moru prevara vladajućeg režima. Navedeni rudnik je u stečaju, a ti ćeš iz njega dobiti šišku. Sagni se i šuti, kao i ostali.

Name

VRS RVI

18.06.2015 09:25

Odmotava se klupko, doći će i doga. Izgleda da će ovom prisjesti tužba, naravno ako sudija bude "hrabar".Mislim da je dobra medijska priprema Bosića i da će to imati uticaj na sudiju.

Name

uočeno

17.06.2015 16:42

Osilio se preko svake mjere.

ODGOVORITE
Name

Ggggg

17.06.2015 16:49

Ma sta god da se dokaze to ce baja zaustaviti sve je korupcija previse je svega

ODGOVORITE
Name

he

17.06.2015 16:50

Panika je panika,Bosicu dokazi sve malverzacije samoproglasenog baje i posalji ga gdje mu je mjesto,u zatvor naravno. Izgleda da je Bosic jedini koji smije da se uhvati u kostac sa Dodikom. Samo naprije i ne odustajte gosp Bosicu,narod ce Vas podrzavati!

ODGOVORITE
Name

Đoda

17.06.2015 19:34

Džaba svi ovi dokazi koje Bosić iznosi,kada ni jedan sudija u RS ne smije presuditi bilo šta protiv Dodika.Sve dok je on na vlasti,niko od njegovih pajda neće završiti na robiji,a kamoli on.Čist primjer kako su pravosudne institucije RS postale tragikomične je slučaj Mile Radišić.

Name

best

17.06.2015 16:52

Kakav je to predsjednik kod koga narod živi loše deceniju, i koji ima posla sa sudom.

ODGOVORITE
Name

Ludi Milojko III

17.06.2015 16:59

RE Mitar. E moj Mitre, zbog takvih kao sto si ti ovi nas magarce godinama. Tebi dosadno i ovaj slucaj sa rudnikom ti je dosadan. Pazi molim te, DOSADAN. ja ne znam taj slucaj ali Rudar III smjena iznosi covjek cinjenice. Iznesi i ti neki slucaj pa neka je mali. Lopovluk je lopovluk. Ili si i ti jedan od onih koji iz potaje sicari na bajinim prevarama.

ODGOVORITE
Name

md

17.06.2015 17:19

Živio predsjednik Dodik.

ODGOVORITE
Name

BORAC

17.06.2015 17:56

ŽIVIO I TI UZ NJEGA, ALI DOKLE

Name

Des

17.06.2015 21:20

Ziveo vala 100 godina! Ali narednih 40 u prostoriji u koju sunce ne zalazi.

Name

Zoki

17.06.2015 17:44

Kakav bol, smijesan si Milorade, a i vrati pare sto si pokrao.

ODGOVORITE
Name

re best

17.06.2015 18:20

TO JE PREDSJEDNIK KOJEG PLJUJETE 9 GODINA A ON DOBIJA GLASOVE NARODA-DA JE NEZADOVOLJAN DODIKOM IZGUBIO BI DO SADA A IMA JOS 3 GODINE UKUPNO12 NA VLASTI!!!!

ODGOVORITE
Name

O Boze

17.06.2015 18:36

Zastupnik se preziva Bubic.....nikada culi takvo prezime na nasim terenima, a i metaforicki interesantno zvuci

ODGOVORITE
Name

google sve zna

17.06.2015 18:48

Kada je Budva 1442. godine konačno došla pod mletačku upravu, Bubići prelaze u katoličanstvo („vjerom prevjeriše“) i stupaju u mletačku službu (vojnu i civilnu). Razumije se, to im je omogućilo bolji društveni status i sveopšti napredak

ODGOVORITE
Name

Milica

17.06.2015 19:46

Kakav gad!

ODGOVORITE
Name

Jovanka

17.06.2015 22:09

Pa i ovo se sve zna, ali u policiji i tužilaštvu se prave ludi. Neka iznesu predmete iz ladica u MUP pa ces vidjeti koliko kriminala su napravili i ko je sve umiješan. Doće i to vrijeme.

ODGOVORITE
Name

LAKTASI

17.06.2015 23:07

BOSICU POSALJI FOTOREPORTERA U LAKTASE DA VIDIS TRENUTNI KRIMINAL TJ KRADJU SLJUNKA IZ KORITA RIJEKE VRBAS I NELEGALNOG PREKOPAVANJA ORANICA ZBOG VADJENJA SLJUNKA MILIONI M3 SU UKRADENI A OSTAJE PUSTOS I OGROMNE JAME OD NASIH ORANICA A SVE TO RADE INTEGRAL I NISKOGRADNJA POD VELIKIM BLAGOSLOVOM A TO SU MILIONI MARAKA U DZEPOVE ORGIJASA PORTOROSKIH.

ODGOVORITE
Name

dada

17.06.2015 23:48

Dodik lopov, a Bosic postenjacina sve pare daje kevi?! E narode zaglupljeni dok se vi bavite time ko je u pravu oni zajedno dogovaraju ovu predstavu za medije!

ODGOVORITE