Пауновић: Са овим вредностима да момци пређу у А тим!

Селектор У20 Србије Вељко Пауновић рекао је за Б92 да тим није у потпуности свестан одушевљења које изазива у земљи, те верује у титулу.

Фудбал 18.06.2015 | 14:40
Пауновић: Са овим вредностима да момци пређу у А тим!

"Орлићи" ће у суботу играти са Бразилом (7х), у финалу Светског првенства за младе на Новом Зеланду.

"Пресрећни смо што смо нашем народу и нашем фудбалу донели овако финале. Не само што смо дошли до финала, него и начин на који смо дошли. Толико је тешко и напорно било, три утакмице по 120 минута, као да смо променили правила игре", рекао је Пауновић.

Србија је дебитант на Мундијалиту, али је сјајним играма одушевила фудбалску јавност широм света.

"Показали смо истрајност, менталитет, борбеност, желимо да представљамо земљу на најбољи могући начин. Да покажемо да смо прави борици, да не протестујемо судији, да играмо фудбал. Када бранимо, да се бранимо сви, када нападамо, нападамо брзо и убојито, да стварамо пуно шанси. Представили смо такав стил игре овде и добили много симпатизера", додао је Пауновић.

На Нови Зеланд су отишли тихо, без помпе, јер су фудбалери у последње време углавном знали да разочарају навијаче. Међутим, Пауновићеви "лавови" су нам вратили веру у српски фудбал.

"Све што радимо овде и веселимо наш народ, чинимо да се поносе, је невероватно искуство за нас, животно и фудбалско. Пред нама је финале, последња утакмица где би требало да будемо најбољи што можемо. Да са једним величанственим Бразилом, који је толико пута био првак света, да се одмеримо и стекнемо искуство како би ови момци сутра када буду играли за А репрезентацију играли са свим овим вредностима које су овде научили. Верујем да можемо и у овој утакмици да тријумфујемо и дођемо до трона", сматра селектор Србије.

Мечеви У20 Србије су међу најпраћенијим догађајима у Србији, иако се утакмице играју углавном у раним јутарњим часовима.

"Нисмо свесни у потпуној мери какво је стање у Србији иако имамо технологију која је смањила дистанце између људи. Без обриза на све то, нисмо свесни у којој мери смо то направили. У сваком случају, долази до нас информације и огромна подршка људи. Драго нам је што можемо да веселимо наше људе и играмо за њих. Ми смо дошли као отписани, представљамо нашу земљу, вредности, стил игре, свака утакмица нам је била финале, од прве до ове последње. Сада желимо да будемо бољи него икад", закључио је Пауновић у изјави за Б92.

Коментари / 0

Оставите коментар