Paunović: Sa ovim vrednostima da momci pređu u A tim!

Selektor U20 Srbije Veljko Paunović rekao je za B92 da tim nije u potpunosti svestan oduševljenja koje izaziva u zemlji, te veruje u titulu.

Fudbal 18.06.2015 | 14:40
Paunović: Sa ovim vrednostima da momci pređu u A tim!

"Orlići" će u subotu igrati sa Brazilom (7h), u finalu Svetskog prvenstva za mlade na Novom Zelandu.

"Presrećni smo što smo našem narodu i našem fudbalu doneli ovako finale. Ne samo što smo došli do finala, nego i način na koji smo došli. Toliko je teško i naporno bilo, tri utakmice po 120 minuta, kao da smo promenili pravila igre", rekao je Paunović.

Srbija je debitant na Mundijalitu, ali je sjajnim igrama oduševila fudbalsku javnost širom sveta.

"Pokazali smo istrajnost, mentalitet, borbenost, želimo da predstavljamo zemlju na najbolji mogući način. Da pokažemo da smo pravi borici, da ne protestujemo sudiji, da igramo fudbal. Kada branimo, da se branimo svi, kada napadamo, napadamo brzo i ubojito, da stvaramo puno šansi. Predstavili smo takav stil igre ovde i dobili mnogo simpatizera", dodao je Paunović.

Na Novi Zeland su otišli tiho, bez pompe, jer su fudbaleri u poslednje vreme uglavnom znali da razočaraju navijače. Međutim, Paunovićevi "lavovi" su nam vratili veru u srpski fudbal.

"Sve što radimo ovde i veselimo naš narod, činimo da se ponose, je neverovatno iskustvo za nas, životno i fudbalsko. Pred nama je finale, poslednja utakmica gde bi trebalo da budemo najbolji što možemo. Da sa jednim veličanstvenim Brazilom, koji je toliko puta bio prvak sveta, da se odmerimo i steknemo iskustvo kako bi ovi momci sutra kada budu igrali za A reprezentaciju igrali sa svim ovim vrednostima koje su ovde naučili. Verujem da možemo i u ovoj utakmici da trijumfujemo i dođemo do trona", smatra selektor Srbije.

Mečevi U20 Srbije su među najpraćenijim događajima u Srbiji, iako se utakmice igraju uglavnom u ranim jutarnjim časovima.

"Nismo svesni u potpunoj meri kakvo je stanje u Srbiji iako imamo tehnologiju koja je smanjila distance između ljudi. Bez obriza na sve to, nismo svesni u kojoj meri smo to napravili. U svakom slučaju, dolazi do nas informacije i ogromna podrška ljudi. Drago nam je što možemo da veselimo naše ljude i igramo za njih. Mi smo došli kao otpisani, predstavljamo našu zemlju, vrednosti, stil igre, svaka utakmica nam je bila finale, od prve do ove poslednje. Sada želimo da budemo bolji nego ikad", zaključio je Paunović u izjavi za B92.

Komentari / 0

Ostavite komentar