Анализа: Пут до финала ''Орлића'' - Пораз од Уругваја и три драме!

Није све кренуло као из бајке, али су наши омладинци показали нешто што до сада није красило српске фудбалере - веру, жељу и борбеност до фанатизма у дресу националног тима, уз знање. Зато се изабраници сјајног селектора Вељка Пауновића налазе у финалу Мундијалита и играће против вршњака из Бразила (субота, седам ујутру) за светски трон.

Фудбал 17.06.2015 | 23:45
Анализа: Пут до финала ''Орлића'' - Пораз од Уругваја и три драме!

"Орлићи" су такмичење на Новом Зеланду отворили несрећним поразом од Уругваја (0:1) на старту групе Д, али нису клонули духом. Уместо тога, што је био обичај неких претходних генерација, уследило је буђење, и то какво. Очитали су лекције Мексику и Малију, и као први из групе "смрти" прошли у осмину финала.

А, на почетку нокаут фазе прва од три драме до финала. Губили су до 91. минута, а опет су били бољи. Али, уместо да падну - постигли су гол, баш тада, у судијској надокнади времена, када су их већ сви отписали. Затим су одмах остали са играчем мање, а ипак храбро наступили и у продужецима. И, на крају, када се дрхти од стрепње, јуришали су ка голу противника и опет му затресли мрежу.

Тако су наши омладинци направили подвиг у осмини финала и уз гол Шапоњића у 91. минуту, те аутогол Талабера у 119, елиминисали Мађарску победом од 2:1, када се "небо опет отворило".

Онда четвртфинале, Американци и нова драма, а сличним расплетом. "Орлићи" су још једном показали како се бори за национални тим и да се људи у Србији са разлогом буде у цик зоре.

Не играју фудбал како то чинимо последњих 15 година, већ на неки свој, тријумфалан начин. Против САД су показали знање, стрпљење и шампионску крв. Мреже су мировале 120 минута, да би после чудесног пенал рулета (6:5) прошли међу четири најбољих на свету као једина европска селекција.

И у борби за финале сензација Мали, који је претходно елиминисао Немачку, једног од главних фаворита за титулу. Жестока битка водила се у Окланду на Новом Зеланду, вођство "орлића", па изједначење, пречка, промашаји и велико славље.

Иван Шапоњић је у шестом минуту првог продужетка затресао мрежу за великих 2:1, за финале, за мегдан са Бразилом!

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гојко, Република Српска

18.06.2015 19:52

Момци цијела Република Српска је уз Вас !!!!

ОДГОВОРИТЕ