Радоњић: Српска титула ми је дража од АБА лиге!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да ће његова екипа учинити све да поново победио Партизан и освоји прву шампионску титулу после 17 година.

Кошарка 18.06.2015 | 11:20
Радоњић: Српска титула ми је дража од АБА лиге!

Црвено-бели воде у финалној серији са 2-0 и у случају победе у четвртак освојиће прву титулу првака после 1998. године.

"Свесни смо да ће Партизан дати све од себе да покуша да се врати и продужи серију. Неће бити нимало лако, али упркос повредама надамо се најбољем", рекао је Радоњић.

Радоњић је изјавио да ће највероватније још један меч пропустити Стефан Јовић, који је у претходном мечу погодјен столицом у главу и није улазио у игру.

"Ситуација је практично иста, иако смо се надали другачије и да ће искористити паузу како би залечио повреду. Ссто се тиче ударца који је добио са трибина, Стефан се добро осећа. Под оптерећењем је још увек Марјановић", навео је црногорски тренер.

Радоњић је истакао да би му освајање титуле у Србији било драже од трофеја АБА лиге.

"Постоји еуфорија, али морамо да дамо максимум како бисмо били спремни. Имали смо пуно ситуација које бисмо могли да анализирамо слично овој. Ментални однос тима је максимално присутан и знамо шта је потребно да урадимо", рекао је Радоњић.

Према његовим речима ривалитет на терену би требало да постоји, али да не излази из спортских оквира.

"Позвао бих навијаче да дођу у великом броју и навијају фер. Волео бих да се прича само о кошаркашким стварима Желимо да смањимо њихов квалитет на најмању меру, Партизан је освојио много титула, има доста играча са искуством и желеће да продужи серију", закључио је Радоњић.

Трећа утакмица финалне серије плеј-офа Суперлиге игра се у четвртак од 21 сат, а домаћин је Црвена звезда.

Коментари / 0

Оставите коментар