Radonjić: Srpska titula mi je draža od ABA lige!

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegova ekipa učiniti sve da ponovo pobedio Partizan i osvoji prvu šampionsku titulu posle 17 godina.

Košarka 18.06.2015 | 11:20
Radonjić: Srpska titula mi je draža od ABA lige!

Crveno-beli vode u finalnoj seriji sa 2-0 i u slučaju pobede u četvrtak osvojiće prvu titulu prvaka posle 1998. godine.

"Svesni smo da će Partizan dati sve od sebe da pokuša da se vrati i produži seriju. Neće biti nimalo lako, ali uprkos povredama nadamo se najboljem", rekao je Radonjić.

Radonjić je izjavio da će najverovatnije još jedan meč propustiti Stefan Jović, koji je u prethodnom meču pogodjen stolicom u glavu i nije ulazio u igru.

"Situacija je praktično ista, iako smo se nadali drugačije i da će iskoristiti pauzu kako bi zalečio povredu. Ssto se tiče udarca koji je dobio sa tribina, Stefan se dobro oseća. Pod opterećenjem je još uvek Marjanović", naveo je crnogorski trener.

Radonjić je istakao da bi mu osvajanje titule u Srbiji bilo draže od trofeja ABA lige.

"Postoji euforija, ali moramo da damo maksimum kako bismo bili spremni. Imali smo puno situacija koje bismo mogli da analiziramo slično ovoj. Mentalni odnos tima je maksimalno prisutan i znamo šta je potrebno da uradimo", rekao je Radonjić.

Prema njegovim rečima rivalitet na terenu bi trebalo da postoji, ali da ne izlazi iz sportskih okvira.

"Pozvao bih navijače da dođu u velikom broju i navijaju fer. Voleo bih da se priča samo o košarkaškim stvarima Želimo da smanjimo njihov kvalitet na najmanju meru, Partizan je osvojio mnogo titula, ima dosta igrača sa iskustvom i želeće da produži seriju", zaključio je Radonjić.

Treća utakmica finalne serije plej-ofa Superlige igra se u četvrtak od 21 sat, a domaćin je Crvena zvezda.

Komentari / 0

Ostavite komentar