Босићев доказ бр 4: Криминал Робне куће „Боска" тежак 30 милиона КМ

Обимна документација око приватизације Робне куће Боска, коју је Младен Босић доставио бањалучком Основном суду у спору који против њега води Милорад Додик, као доказни материјал, у чији увид је имао БН, јасно показује да је Додик свјесно кршио закон склопивши штетан уговор са својим пријатељима-тајкунима Мирославом Мишковићем и Драганом Ђурићем. 

Република Српска 17.06.2015 | 16:04
Босићев доказ бр 4: Криминал Робне куће „Боска" тежак 30 милиона КМ

Иако је био обавјештен о свим дешавањима и злоупотребама у РК "Боска", Додик, који је био у то вријеме предсједник Владе РС, није реаговао и спријечио криминалне радње.

У спорној приватизацији Робне куће „Боска", урађеној 2008. године, Републици Српској је причињена штета која се процјењује на око 30 милиона КМ, а Милорад Додик је злоупотребом положаја и овлаштења омогућио својим пријатељима Драгану Ђурићу и Мирославу Мишковићу да незаконито присвоје десетине милиона марака. 

Цијели процес приватизације РК „Боска" ,који је урађен 2008.године, извршен је незаконито и нетранспарентно, а последица бројних криминалних радњи је да су 254 радника остала без посла, држава није наплатила своје обавезе и потраживања, изгубила је власништво над атрактивним пословним објектом у центру Бањалуке и 15 милиона марака којим је Инвестиционо-развојна банка Републике Српске купила обвезнице РК „Боска" након приватизације.

Већ у првој реченици Уговора о продаји акција Робне куће „Боска", у којој стоји да премијер Милорад Додик представља и заступа Владу РС као законски заступник, јасно се види да је Милорад Додик, који сада обавља функцију предсједника Републике Српске, најодговорнија особа за склапање штетног и незаконитог уговора.

Иако је био обавезан, није заштитио права радника и интересе државе када купац није испунио преузете обавезе, и умјесто да раскине уговор и покуша да наплати потраживања државе, власницима РК „Боска" пребацио је додатних 15 милиона КМ јавних средстава из ИРБ-а незаконитом одлуком о куповини обвезница РК „Боска".

Процјењује се да је само у случају „Боска" Републици Српској причињена штета око 30 милиона КМ, а прецизну вриједност штете требало би да утврде истражни органи.

Влада Републике Српске, коју је представљао и заступао предсједник Владе Милорад Додик, склопила је Уговор о продаји акција Боске са конзорцијумом „ЗЕКСТРА ГРУПА ЗЕКСТРА" ДОО из Београда, који није био регистрован као правно лице, па Уговор није ни могао бити склопљен. Споразум о продаји РК „Боска" склопљен је захваљујући везама тадашњег премијера Милорада Додика са Мирославом Мишковићем (власником компаније „Делта) и Драганом Ђурићем (власником „Зекстра групе).

Уговор о продаји акција склопљен је на штету Владе Републике Српске и радника Робне куће „Боска", директном погодбом тадашњег премијера Милорада Додика и два тајкуна против којих се у Србији тренутно води поступак због злоупотреба у приватизацији, криминала и корупције.

Да је Уговор о продаји акција РК „Боска" незаконит потврђује допис нотара Ирене Мојовић бр Р-О-55/08 од 13.10.2008. године којим она обавјештава Владу РС и Министарство трговине и туризма да не жели овјерити спорни Уговор, јер Конзорцијум није правно лице и не може бити уговорна страна, па би се и тако склопљен уговор о продаји акција сматрао ништавним по одредбама члана 103. Закона о облигационим односима.

Упркос јасном упозорењу да крши сопствене законе, Влада је ангажовала другог нотара Миленка Делића да 28.10.2008. године склопи нови уговор са непостојећим конзорцијумом „Делта-Зекстра".

У присуству Мирослава Мишковића и Милорада Додика, Уговор о куповини РК „Боска" потписали су Драган Ђурић и министар трговине и туризма у Влади РС Предраг Глухаковић. Оригинални уговор касније је мистериозно нестао из Владе РС како би одговорни покушали прикрити трагове криминалних радњи и скинути одговорност.

Мишковић и Ђурић нису испунили обавезе и одредбе из приватизационог уговора, нити су извршена планирана улагања нити обавезе према радницима и држави.

По одредбама уговора купац акција РК „Боска" требао је да уплати Влади РС три милиона евра, да исто толико (три милиона евра) уложи у реконструкцију објекта и да измири преузета дуговања према Пореској управи РС и фондовима у висини од пет милиона КМ.

Ове обавезе никада нису испуњене и не постоје докази да су Ђурић и Мишковић уплатити нека средстава. Нови власници РК „Боска" нису задржали у радном односу 254 радника, што је била њихова обавеза, и нису у прве двије године инвестирали планираних три милиона евра у реконструкцију Робне куће „Боска".

Сходно члану 5.6.2. Уговора о продаји акција, постојала је одредба да Влада раскине Уговор ако купац не испуни преузете обавезе и тако заштити права радника и државе, али до тога није дошло.

Умјесто да Влада од купаца (Мишковића и Ђурића) наплати 11 милиона КМ својих потраживања, по налогу Милорада Додика у џепове два тајкуна незаконито се слило 15 милиона марака тако што је Робна кућа „Боска" емитовала обвезнице у тој вриједности које је последњег дана купила Инвестиционо-развојна банка Републике Српске.

Ова Одлука ИРБ-а није донесена у складу с важећим прописима и правилима пословања, а сва средства су убрзо пребачена у Србију. То се може утврдтити увидом у Финансијски извјештај независног ревизора за 2012. годину, који је урадила Ревизорска кућа „Е-ревизор" и који је објављен у јуну 2013. године.

Ревизори су утврдили да је Боска имала ненамјенско трошење новца и одлив готовине у износу од 14 097 816 КМ тако што су уплаћени аванси у износу од 5 949 620 КМ, повезаним фирмама, иако је била у великим финансијским проблемима РК „Боска" је дала 3 960 000 КМ кредита, 3 044 000 КМ су остали одливи из пословних активности, а трошкови камата у 2011. години износили су чак 2 528 535 КМ.

Умјесто да нови власници РК „Боска" измире обавезе према радницима и држави, средства добијена од ИРБ-а прелила су се на рачуне Мишковићевих и Ђурићевих фирми у Србији тако што је одобрено четири милиона КМ кредита повезаним правним лицима, те уплаћено око шест милиона КМ фиктивних аванса за робу која није испоручена.

Радници су организовали бројне протесте, писали дописе и упозоравали Милорада Додика на кршење уговора, злоупотребе и незаконите радње, али се он оглушио о бројна упозорења да се у Робној кући „Боска" дешавају велике криминалне радње.

То јасно доказују и дописи које су Милораду Додику упутили предсједник Надзорног одбора РК Боска Миро Куваља, предсједник Синдикалне организације радника Робне куће „Боска" Бранка Гостић, потпредсједник струковног Синдиката радника запослених у области трговине, угоститељства и туризма у Савезу синдиката РС Ненад Милекић, министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, нотар Ирена Мојевић која је одбила потписати Уговор о продаји акција јер је био незаконит...

Сада и Основни суд у Бања Луци има прилику да стави тачку на спорну приватизацију РК "Боска" и утврди одговорност оних који су омогућили ову пљачку, међу којима је и тадашњи предсједник владе РС Милорад Додик.

(БН)

Коментари / 95

Оставите коментар
Name

Логорас

17.06.2015 14:09

Босицу легендо зови народ на улице да растјерамо криминалне хоботнице, ово је прешло све границе свјета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

707

17.06.2015 21:33

Ако се докаже да је Баја направио толике милионске штете...када се промјени власт,треба га објесити за јаја и држати га све док не истресе и последњи еуро који је украо

Name

морално питање

17.06.2015 14:29

Када "отац", цитај госп. Додик, нема искрене немјере према "дјеци", цитај свом народу народу, онда се поставља питање куда иде обезглављени народ? И какав је то "отац" који властиту дјецу уназадјује? Фуј. Брука једна и примјер невидјеног неморала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

17.06.2015 14:52

Мени није јесно за ста це им толике паре???? Како им не досади. Па не знају висе колико су покрали а народ гладан и опет гласа за њих....

ОДГОВОРИТЕ
Name

сда градишка

17.06.2015 15:09

Власт је од народа отуђила 147,546.123.90 КМ, јел тако Босићу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

изостају акције сипа-е

17.06.2015 15:29

И док у ФБиХ СИПА хапси на све стране у РС нема акција, не смију, тако је то код вас, увијек морате имати главног Бају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

17.06.2015 15:31

Тзв приватизација велике робне куће Боска је једна од највећих пљачки на подручју бивше Југославије. Све што пише у тексту је истина, сви детаљи! Након што су добили Боску и приде 15 милиона ИРБ-овог кредита, Ђурић, Мишковић и Додик су одлучили да се ријеше 254 радника. Понуђен им је тзв споразумни прекид рада за шта су добили мизерне надокнаде. Бројне неисплаћене плате, отпремнине и дионице су заборављене. Али, није ту крај! 10 храбрих радника није пристало на ту уцјену и дан-данас се суде са Боском око својих права. Корумпиране бањалучке судије у су листом стале на страну Боске!? Тужбе су морале да иду даље до Стразбура...Надам с екад се ово све заврши и кад Боска буде враћена држави и малим акционарима, да ће неко "прочешљати" шта су у овом страшном случају радили поједине бањалучке судије, адвокати и нотари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукић Софија

16.10.2016 17:21

И након свега,г'дин Мишковић гради тржни центар...А хоће ли исплаити радницима НИШП Ослобођења,оне нисплаћене плате,које им дугује г о д и н а м а...(наравно да је нормална држава, и то с каматама! А пошто је ово правна држава,такви дугови никад не застаријевају!!!Тек онда нека г'дин Мишковић нека гради,гради..али прво дугови да се ислате!!!

Name

Рудар ИИИ смјена

17.06.2015 15:33

Господине Босицу, да ли сте се икад бавили, или намјеравате бавити, слуцајем поклањања РУДНИКА ОЛОВА И ЦИНКА САСЕ КОД СРЕБРЕНИЦЕ неким наводно енглезима, а у ствари насим (србијанским) контроверзним бизнисменима (тајкунима). Боска је "мала маца" за тај слуцај пљацке. Од дрзавне фирме која је прије тога управљала Рудником (имала концесију) 2007 год. Рудник је практицно одузет без било какве одлуке, и тим енглезима дат без тендера и без накнаде, или уз симболицну накнаду. 2010 год. Дрзавна фирма иде у стецај јер нема висе могуцност да управља Рудником и јер јој та иста "енглеска"фирма у моменту отварања стецаја дугује 3,3 милиона КМ. Истовремено највеци повјерилац дрзавне фирме је управо дрзава која, практицно сама себи, то потразивање нити репрограмира, нити отписује, док истовремено разне привилеговане, а поклоњене, приватне компаније (Рафинерија, Бирац, итд.) не плацају дрзави струју (или је плацају по симболицној цијени), не плацају ПДВ, порезе, доприносе, итд. Након отварања стецаја над дрзавном фирмом, у експлоатацији руде "енглези" настављају да без накнаде користе инфраструктуру и објекте дрзавне фирме, и поцињу у бесцјењене да купују њену деценијама стварану имовину. Због тога, али не само, првобитни стецајни управник је поднио оставку. "Енглези" систематски извозе руду у иностранство својим повезаним фирмама и испод трзисне цијене (тиме избјегавају плацање пореза у земљи). Вецина ранијих радника остало је без посла, а мали акционари без акција. Сувласник на Руднику заједно са "емглезима" је једна фирма са Кипра за коју се оправдано сумња да припада једном насем високопозиционираном политицару, који инаце на Кипру дрзи паре и има велики број некретнина (куца, станова, итд.) ИЗ СВЕГА ПРОИЗИЛАЗИ ДА СЕ РАДИ О ЦИСТОМ КРИМИНАЛУ. Тузба ранијих радника и малих акционара се јос кисели код неког корумпираног тузиоца или судије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Службеник пред отказом

17.06.2015 16:03

Ово што пише Рудар све је тачно. Овим његовим енглезима прије неколико година дат је и један рудник ријетких метала у Гораћду, а недавно у намјештеном тендеру и концесија за хидроцентралу "Медош" на ријеци Дрињачи. На овај тендер се пријавли и неки Италијани који су били далеко повољнији али џаба морали да прођу миљеници власти енглези. Против одлуке Владе било више од пола министара (видјели људи о чему се ради) али опет џаба. Главни наредио да енглези морају проћи. Приједлог одлуке о додјели концесије првобитно није био ни уврстен у дневни ред, али одлука прогурана и Премијерка је морала потписати, кажу на ходнику. Кажу да је за ово неко (помињу се и имена) узео велике паре исто као за хидроцентралу Медна. Ја све ово видим јер радим у министарству и мозда и због тога хоће да ми дају отказ. Али нека ја имам све ископирано и не само за ове енглезе и предаћу на право мјесто кад за то дође вријеме. Чујем да је случај са овом концесијом Медош на суду. Ја сам се жалила мојим претпостављеним али опет џаба. Да Бог да да их све похапсе шта раде

Name

КОНЦЕСИЈА

18.06.2015 03:36

Причао ми пријатељ из комисије за концесије за ову концесију "Медош". Каже да комисија није била никад тако подијељена. Изгледа на оне који су мазнули лову и оне који нису омастили брке. Каже човјек чист скандал шта су урадили Италијанима да би се увукли нашим Енглезима. Неке људе у министарству и комисији каже оће да отпусте јер пуно прицају. Мозда је то ова службеница.

Name

Основни Суд

18.06.2015 04:34

Не мозе Основни суд ставити тацку на предмет Боска. То је кривицно дјело у надлезности специјалног тузиластва и Окрузног суда по кривицној пријави. Не губите вријеме на глупости

Name

гази гази

17.06.2015 15:37

Гази, гази багру ти, народ це те славити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нино пуханиц

17.06.2015 15:40

Једино Босиц и Цавиц изгледа имају м**а и немају ораха у дзепу да се ухвате у костац са овим домацим а белосветским криминалцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

17.06.2015 15:50

Младене,само храбро и одлуцно у борби с мафијом! Подрска

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРОДЈАНИН

17.06.2015 15:50

кад ће на ред доћи Рафинерија Брод........ Е за то треба имати даму као диносаурус

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕДАН РАДНИК

17.06.2015 16:05

СВЕ ЋЕ БАМ БИТИ ОВАКО ДОК СЕ СВИ СЛОЖНО НЕ ДИГНЕМО НА НОГЕ И НАПРАВИМО РЕВОЛУЦИЈУ ИСПРЕД БОСКЕ. АЛИ МНОГИ РАДНИ КОЛЕГЕ СУ ИЗГЛЕДА ПОТПЛАЋЕНИ ДА ЋУТЕ И Т КЕ ПРОБЛЕМ. ПРЕДЛАГАО САМ ДА СЕ ИСКУПИМО СВИ СА СЛИЦНИМ ПРОБЛЕМИМА (ЦОСМОС, ИТД) АЛИ УВИЈЕК НЕКО ИЗ ВЛАСТИ УСПИЈЕ ДА ТО СПРИЈЕЧИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕКСТРА

17.06.2015 16:07

Па та Зекстра није уоште власништво Милана Ђурића. Он је само параван. Прави Баја, пардон газда, је неко сасвим други, кога београдска мафија држи под контролом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихомир

17.06.2015 16:10

Е мој Босићу, џаба ти све ово радиш док су у тужилаштвима њихови тужиоци а у судовима њихове судије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бест

17.06.2015 16:11

Господине Босићу већ си легенда и спаситељ, и тако ће да буде код овог гладног и напаћеног народа, да га избавиш који цијелу деценију пропада и муку мучи у свим видовима у овој режимској владавини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукић Софија

28.06.2016 18:36

Бице спаситељ,ако ,настави и истраје у овом слуцају,те помогне својим суградјанима (бившим радницима "Ослободјења",јер је управо у току ревизија њихове имовине!!! Цитат: У случају да се и оконча стечајни поступак, остаће још да се води судски по случају да се и оконча стечајни поступак, остаће још да се води судски поступак пред Судом у Брчком за имовину `Ослобођења` која се налази у том граду“, истакла је Бараковићева. Она је рекла да једино имовина „Ослобођења“ у Брчком није стављена под хипотеку, а процијењена је на око 500.000 КМ, док се сва друга имовина предузећа налази под хипотеком.ступак пред Судом у Брчком Она је рекла да једино имовина „Ослобођења“ у Брчком није стављена под хипотеку, а процијењена је на око 500.000 КМ, док се сва друга имовина предузећа налази под хипотеком'' П.С.....можда се по обицају ,покрену пред изборе!

Name

Симо Читанка

17.06.2015 16:12

Добро је да се ово износи у јавност па и ако судије буду на бајиној дрекавчевој страни народ ће га осудити или линчовати. Наравно једног лијепог дана а можда ни тад

ОДГОВОРИТЕ
Name

КУМ ИИИ

17.06.2015 16:14

Кажу да иза свих криминалних приватизација, куповина, додјела концесија (посебно за струју) итд. стоји неки његов анонимни кум који живи у Инђији и који се нигдје не појављује у јавности и нико за нега не зна (осим ОЗНЕ, јер ОЗНА све дозна). Тај кум има неког свог емисара у РС (задња пошта Бања Лука) који хода са торбама пара и купује све што се купити може. Наравно овдје се мисли на кварљиву робу - ЉУДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тарабић покојни

17.06.2015 16:16

Децо моја, лепо сам вам говорио да ако не дође неки мали човек на белом коњу и спаси Србе, доће неки велики и уништиће их. Изгледа ми да је на сцени овод руго. и ви и ми имамо велике, али не кредите него политичаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пецони

17.06.2015 16:17

Не прозивајте џаба човека. Није он крив што је дао динар да уђе а сад би дао само десет да изађе. Али неће моћи, ове ноћи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паркинсон

17.06.2015 16:21

Чујем да све ове коментаре чита и СИПА и користи их за слагање концика. Дај боже, али не вјерујем. Људи пуно знају али не смију да причају јер ником не вјерују. нема више заштићених свједока. оптужени све на вријеме сазнају и ућуткају свједоке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генарал Поћорек

17.06.2015 16:23

Ко вам је крив Срби што нисте пустили нас Аустријанце да вас освојимо. Сад бисте били у Европи, имали развијену привреду и неби имали разне баје који вас хандре кад и како хоце. Боље је да сте били наси робови а добро плацени него робови ових данасњих који вам не дају ни хљеба

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

17.06.2015 18:14

СЛАЖЕМ СЕ, БОРИО САМ СЕ ЗА ОВУ РС, АЛИ БОЉЕ ЈЕ ДА НАС САДА АНЕКСИРА АУСТРИЈА, БОЉЕ ЈЕ БИТИ ДОБРО ПЛАЋЕН ЊИХОВ РОБ, НЕГО БИТИ РОБ ОВИХ СРПСКИХ ФУКАРА,ПРОФИТЕРА И ТЗВ ЗАШТИТНИКА РС, МОЛИМ ВАС НЕМОЈТЕ НАС ШТИТИТИ,ПРОДАЈТЕ НАС

Name

Сека А.

17.06.2015 16:28

леп бре овај Босић. да ли је ожењен. А лепо и збори. Свака му златна. Штета што се не разумем у те ваше босанске проблеме. Можда би дала подршку, дизањем морала. Овако....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преиспитивач

17.06.2015 16:31

Видјећемо када дођете на власт да ли ћете ви донијети законе о преиспитивању свих већих приватизација (можда и свих) и испитивање поријекла имовине. Има пуно и тових који су омастили брке, па ће те у томе кочити. Надамо се да неће успјети

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОДРСКА

17.06.2015 16:36

БОСИЦ ЈЕ НАЈПОСТОВАНИЈИ У У НАРОДУ ЗАТО СТО ПРИЦА СА АРГУМЕНТИМА,НИЈЕ ЛОПОВ НЕМАЈУ ГА У САХУ.СВЕ СУ УЦИНИЛИ ДА ГА СРУСЕ И ОМАЛОВАЗЕ.НАСЛИ СУ И ПАПКЕ У СТРАНЦИ КОЈИ СУ ПОМАГАЛИ И ПРОБАЛИ СА РАЗНИМ НИКОГОВИЦИМА ДА ГА УНИСТЕ,ПА САДА ПРЕКО НЕКИХ ОСНИВАЦА ИЗМИСЉЕНИХ.ПРАВДА ЈЕ НА БОСИЦЕВОЈ СТРАНИ И ЗАТО ИМА ПОДРСКУ НАРОДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петра лазиница

17.06.2015 16:37

Удри их наш вођо. Огрезли су у криминалу и оргијању по јахтама. а народ гладан и само мрмља. Ненка, нека, доће дан кад ће народ да заћути а онда спашавај се ко може

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кутњи Зуб

17.06.2015 16:55

Видим да се Додо копрца и хоце несто да одлазе расправе. Да ли то знаци да га је Боске притисно уза зид. Дај Бозе кцери за бега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гузни Мишић

17.06.2015 17:11

Е вала докле ћемо више слушати о аферама и криминалу а ниста се конкретно не предузима да се то процесуира и позатварају лопови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

17.06.2015 17:26

Како мислис да се ријеси када полицијом и правосудјем управљају управо они које треба хапсити!? Све док се власт не промјени лоповима нико ниста неце моци.

Name

пропаст

17.06.2015 18:43

Зато сваки лидер странке у БиХ власник барем једног микрокредитног друства.

Name

ОГИ ПРИЈЕДОР

17.06.2015 18:12

БОСИЋУ НЕ ЗАБОРАВИ ПАВИЋЕВ КРИМИНАЛ,И НЕ ЗАБОРАВИ ДА ТИ ЈЕ РАДИО О ГЛАВИ ,И ДА ТИ ЈОШ РАДИ О ГЛАВИ ,И НЕ САМО ТЕБИ ВЕЋ СВИМА НАМА,КОЈИ НИСМО СА ТОМ КРИМИНАЛНОМ СКУПИНОМ,СЕКТОМ,АКО НЕ ЗБОГ СЕБЕ ОНДА МОРАШ ДА РЕАГУЈЕШ ЗБОГ ГРАЂАНА,КОЈИХ ЈЕ СВАКИ ДАН СВЕ ВИШЕ ,А АКО РЕАГУЈЕШ СИГУРНО ПОБЈЕЂУЈЕМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

17.06.2015 18:53

Није само РК Боска украдена. Исто случај је и са робном кућом Побједа у Бијељини. У вријеме приватизације тржишна вриједност је била више од 11 милиона марака. Поклоњена је фирми Слобопром за 140.000 марака старе девизне штедње. За више детаља питајте актуелног градоначелника Бијељине Мићу Мићића. У овом послу мало су се и његови брци омастили. Иначе није ово једини пазар "успјешног бизниснена" са Лончара. Пазаривао је он још по Бијељини. Наравно све за Џ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митровиц П.

17.06.2015 19:01

Лицно познајем овај слуцај. Ниси могао дисати колика је пресија била да се ово уради како је урадјено. Проблем је сто они који су наредјивали (а зна се ко) нигдје ниста не потписују, тако да их је теско оптузуити аргументовано

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софија Лукић

28.06.2016 18:13

Ако познајете овај слуцај,да ли сте још у току? Оцигледно је,да овај слуцајј више никог не занима,па ни г'дина Босића.....осим наравно обесправљених радника ,"Ослободјења" којих и у Брчком има,а гдје је у току ревизија њихове имовине. Лп!

Name

Милун Шћеповић

17.06.2015 19:08

Ко да верује овим политицарима. Кад слусас једног мислис истина је, кад слусас другог цини ти се тацно. ма они су свјетски прваци у замајавању. Овај Босиц не изгледа, али они око њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боске 2

17.06.2015 19:10

Боске брате, спашавај. Једино си нам ти нада. Ови Чавићи, Иванићи и боранија ситна не улива повјерење. Само је проблем што не можеш сам, треба ти народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пословица

17.06.2015 20:11

Народ је ајка кобила, или крава музара. Али и овце за шишање. Па док има оваца нека шишају. Револуција бре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кекец

17.06.2015 20:13

Кад ово читам не могу да вјерујем. Ови кретени су све то могли да ураде а да не направе толико аутоголова. Или имају неспособне савјетнике или си се толико осилили да мисле да могу да раде шта хоће и како хоће. МОЗДА И МОГУ АЛ' НЕ МОГУ ДОКЛЕ ХОЋЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИСКО

17.06.2015 20:35

Како се може помоћи овом Босићу да се обрачуна са хоботницом звана сектако масонска странка СНСД. Човјек је сам јер остали мишеви само вире из рупе и чекају погодан тренутак да изађу. Сад се бој бије и ко на бојиште не изађе сада после ће бити касно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта раде радници

17.06.2015 20:37

Кад би хтјели а очигледно неће, радници Боске би могли да се дигну и све ово сами ријеше. Али је очигледно да су многи од њих купљени папци и тако нема јединства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милић Викашин

17.06.2015 20:39

Људи не могу да схвате да ми имамо посла са класичном мафијом. Право је чудо да је овај храбри борац Босић жив. Ови су од доласка на власт, али и прије, ликвидирали физички масу људи који су им стали на пут. Сјетите се само колико убистава у РС је остало нерасветљено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елтон Ђон

17.06.2015 20:40

Како ће реаговати суд јер Босић не доказује Додину директну умјешаност него само не чињење. Да ли је то кривично дјело питање је?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Непознат тренутно

17.06.2015 20:42

Ма какав Дјурић, све је то Додиково, а овај га београдски мангуп само покрива. Ко је и како у Бгд купио Конграп?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Гиниса

17.06.2015 20:44

Је колико га више оптужују толико он више одолијева. Тако се извјештио да изгледа ко да има девет живота. Да га из хелиокоптера бациш на паре би се дочекао

ОДГОВОРИТЕ
Name

КУЦ-КУЦ

17.06.2015 20:49

Све це то доци на своје мјесто кад ове кримосе оцистимо. Трилатералци се размахали али и ми коње за трку имамо. Зиви били па видјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мудрински Ж.

17.06.2015 20:54

Људи моји циме се ми бавимо, а возови пролазе. кад цемо доци памети. и окренути се раду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Букагије

17.06.2015 21:04

Само хапсана нас спасити мозе.Отварајте нове буваре требаце доста мјеста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћикица Јовановић

17.06.2015 21:05

Пуче пушка на нашега душка, он се трже и ко коњ зарже. У јединству је снага

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кирбy

17.06.2015 21:07

Младене Босићу, не причај него ради. хапси, затварај осуђуј. Нарду је до ноката догорило. Не може више. А кад народу пукне филм неће правити разлику између влсти и опозиције. биће спашавај се ко може

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кундера М.

17.06.2015 21:10

Овај Босић некако дјелује усамљен. Зашто не изађе са свим опозиционим вођама па ће му се више вјеровати. Овако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докад

17.06.2015 22:15

Само доказујете а он и даље се сета и до кад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максо Ћопави

18.06.2015 02:45

А шта ће бити са нама РВИ. Ви ћете ваше гу.иц... некако спасити и нахранити, а шта ћемо ми. Кукала нам мајка. Погубили здравље у рату, ноге руке, памет....За шта смо се ми то борили. Да слушамо и гледамо овај лоповлук. Боска, Бобар банка, Рафинерија, рудник Сасе, итд. Ко би сутра ратовао да до рата додје. Нико осим ових исламиста вехабија .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИЦИН ПАРК ИИ

18.06.2015 02:47

А афера са изградњом зграде Владе. Више нико је не помње. А зна се да је једна од мало жешћих крађа, пардон пљачки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишко Љ.

18.06.2015 02:49

Онај Мишковић опљачка пола Европе а опет на слободи. Изгледа да се са парама све купује. Вучић због њега морао да иде Америма на ноге. Ко зна како су му због Мишковића изрибали уши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Гузни Мишић

18.06.2015 02:50

Ала лупеташ. Прво провјери па пиши. Овако свако себи да за право да лупа по тастатури и овом порталу. Боже сачувај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гладујем, дакле постојим

18.06.2015 02:51

Хљеба хљеба господару не видјесмо давно хљеба. Игаре нам је доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики иза брда

18.06.2015 02:53

Није ме карала мајка сто се коцкам него сто се вадим. Е тако це и овај нас пресједник. Сто се висе брани све се висе уваљује. кад дјаво додје по своје не помазе висе ни дебели зид од 5 метара. Санадер изгледа није био опомена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бог је један

18.06.2015 03:01

Нека, нека има Бога. Он све то види и кад додје моменат почистиће кримосе. Само кад ће то бити. А Бог је стрпљив али одлучан да се обрачуна са лоповима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крава Музара

18.06.2015 03:03

Како је било могуће да држава из својих извора плаћа раднике једне приватне фирме. Па само то је довољно да неко оде у затвор. Не могу се они крити иза одлука Владе РС ако је одлука донесена на незаконит начин и ако су у њеном доношењу учествовали управо они који су требали да штите законитост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

18.06.2015 03:06

Ово што Босић износи свима у Бања Луци је познато од почетка. Овај Зекстра издаје пословни простор Боске бутицима и убире пинку а држава за њих плаћа дугове. Да ли плаћају струје, НЕ. Да ли плаћају ПДВ, НЕ, да ли плаћају порезе, НЕ. да ли су испунили и једну обавезу из уговора, НЕ, да ли су лопови, ДА. да ли су криминалци, ДА, да ли су повезани ко цријева, пардон, мафија, ДА. Па шта ми онда чекамо. Дижте се људи куцнуо је час обрачуна са крвопијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали драган

18.06.2015 03:19

Шта је било са оним Радишићем. Зашто га Србија не хапси. Изгледа да полако постаје заштићени свједок против Додика у неком будућем процесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Службеник под отказом

18.06.2015 03:21

Ти службенице, или службенице, под отказом, излази на светло дана са тим доказима. Нема више чекања. Ови кримоси ће прокужити о коме се ради и онда си га на..бал...Живу ће те одрати а не само дати ти отказ. Придружи се Радишићу. Он је постао заштићени свједок у будућем процесу стољећа против Бајића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трла баба

18.06.2015 03:23

Ово ми личи на трла баба лан да јој продје длан. Додо само сједи у дебелој хладовини и каже "пси лају а каравани пролазе", или "можете ми само пљунути под прозор". јак је ко земља а пун ко брод. Парама ће Баја све да ријеши. Па видите Мишковића. Не могу му ништа. Чак га и Амери штите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирче мали Мрав

18.06.2015 03:28

Читам ово и само се смешкам. За два дана овога се више нико неће сећати. Као и свих афера које су се "прежвакавале" до сада. Народу је довољно хлеба и игара. Што би ми излажили на улице кад лепо се испразнимо овде и за улицу немамо више ни снаге ни воље. Е то ти је тако браћо драга. ТРАЖИЛИ СТЕ, ГЛЕДАЈТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ КУМ ИИИ

18.06.2015 03:32

ЧУО САМ И ЈА ЗА ТОГ ТАЈНОГ И АНОНИМНОГ КУМА ИЗ ИНДЈИЈЕ. ЗНАЧИ ТАЧНО ЈЕ. ТАЧНО ЈЕ ДА ИМА ЧОВЈЕКА У БАЊА ЛУЦИ КОЈИ У КОФЕРИМА (КО ДАЧИЋЕВИ) НОСА ПАРЕ И КУПУЈЕ КОНЦЕСИЈЕ, ПОСЕБНО У ЕНЕРГЕТСКОМ СЕКТОРУ (ЗА ХАМОВИЋА, КОМСАР, МИНЕЦО ЛТД, ИТАЛИЈАНЕ, НОРВЕЖАНЕ, МИШКОВИЋЕ, ИТД) ПРИЧА СЕ ДА ПО ИСТОМ ПРИНЦИПУ КУПУЈЕ И ПЛАЋА ТУЖИОЦЕ И СУДИЈЕ. НЕ ЗНАМ ДА ЛИ ЈЕ ТАЧНО АЛИ ЧАРШИЈА ПРИЧА. А КАД ЧАРШИЈА ПРИЧА, ИЛИ ЈЕ БИЛО ИЛИ ЋЕ БИТИ. ШТА ЋЕШ, ВИДЕ ПА НАБИЈЕДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свастика

18.06.2015 03:39

Ево и мене. Кад сви могу да лупетају да и ја казем неку. Елем, ја имам двоструки алиби. Била сам а нисам била, окренута сам али нисам исправно, хтјели су да ме је... ал нису успјели. Некако се извучем у последњем тренутку. Ко јегуља. Е тако ће се извући и овај наш бајни дрекавац. Цовјек је звијер. Окружио се обејзбеђењем које држава плаћа и све под изговором да исламисти оће да га убију. А не смије сам ни мешу сопствени народ којег су му пуна уста. Е нама је њега пун ку....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Курје ОКО

18.06.2015 03:41

Нек си се и ти јавио ако ниста због имена. Кад год процитам насмијем се. Не казе се дзаба народу је доста хљеба и игара. Добро нам додју ови портали да се мало празнимо под анонимусима, ако нас Баја не открије и преда специјалном приватном тузлиаству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гураво Брате

18.06.2015 03:45

Гураво да не може бити гуравије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Гузни Мишић

18.06.2015 03:46

Е брате 'дје надје име. Насмија ме до бесвјести. Тацно је. Ови наси политицари су ко гу..и мисиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видовдан

18.06.2015 03:48

Јел тацно да це ови наси исламисти вехабије да ударе за Видовдан. Ко турци 1389. Нама се на видовдан несто да. Нема ста нам се није десавало на Видовда. Од Косова до Милосевица. Ја мислим да је најбоље да ми тај датум избацимо из црквеног календара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КЛИX

18.06.2015 03:55

ЕЈ ЉУДИ СТА НА ОНОМ КЛИXУ ПИСЕ (ПИШАЈУ) ДА ЧОВЈЕК НЕ ПОВЈЕРУЈЕ КАКВИХ КОМЕНТАРА ИМА. КАД ТО ВИДИМ ДОДЈЕ МИ ДА СЕ ИСЕЛИМ НА АНТАРТИК ГДЈЕ НЕМА, ИЛИ ИМА ВРЛО МАЛО, ЉУДИ. БРАЦО ДРАГА, ПА ЈЕСМО ЛИ МИ НОРМАЛНИ. НЕМА НАМ СПАСА. КОЛИКО ЈЕ МРЖЊЕ. ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА СМО ОВОЛИКО ДЕВИЈАНТНИ. ПА МИ СМО КРАЈ СВИЈЕТА, И АКО СЕ РАДИ, НЕКО ЋЕ РЕЋИ, О МАЊИНИ НЕ БИ ЈА РЕКАО ДА ЈЕ ТО МАЊИНА. НАРОД ЈЕ ПОЛУДИО А МОЖДА СЕ И ДРОГИРА МАСОВНО. МРЖЊОМ. НЕ ЗНАМ ШТА ДА МИСЛИМ. КО ТЕ ЉУДЕ ТАКВЕ НАПРАВИ, РОДИ И ОДГОЈИ. ТО НИСУ ЉУДИ (БИЛО О КОМЕ ДА СЕ РАДИ) ТО СУ ЖИВОТИЊЕ. ТАКВИ СУ НАМ И БРАТОУБИЛАЧКИ РАТ ПОЧЕЛИ. И ДАНАС ОСЈЕЧАМО ЊЕГОВЕ ПОСЉЕДИЦЕ. И КО ЗНА КОЛИКО ЋЕМО ЈОШ ЈЕР ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ОДРАСЛА НОВА ГЕНЕРАЦИЈА, ПОСЛИЈЕРАТНА, КОЈА ПОЈМА НЕМА О ЖИВОТУ ЗАЈЕДНИЧКОМ. ТО ЈЕ СТРАШНО. НИЈЕ НИ ЧУДО ШТО ИМАМО КАМИКАЗЕ. ЉУДЕ КОЈИ САМИ СЕБЕ УБИЈАЈУ РАДИ НАЦИОНАЛНИХ ИЛИ ВЈРСКИ УБЈЕДЈЕЊА. БОЖЕ САЧУВАЈ. ОД СУТРА ПОЧИЊЕМ ДА РАЗМИШЉАМ О ИСЕЉЕЊУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИНСИДЕР КО ФОЛ

18.06.2015 03:57

Ко боскету даде све ове податке. Изгледа да и он има своје кртице-доуснике. Нека, нека. Да прика (знате вец који) види и осјети да му његови окрецу ледја. Само да му неко на вријеме не дојави кад се буде спремало хапсење. Ваљда неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

18.06.2015 04:19

Нема хљеба без мотике ни слободе ако си озењен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пускас бљ.

18.06.2015 04:25

Овом Босицу стварно треба одати признање. Један је од ријетких политицара који је истрајан да се до краја обрацуна са криманалцима, иако тиме ставља главу у торбу. Његови противници не презају од освете и спремни су сигурно на све. Цувај се људино.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боске Бразеру

18.06.2015 06:08

Цепај их нека се распадају. Свака држава има своју мафију а наша мафија своју државу. ФУЈ, ФУЈ, ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРДОК МАРДОК

18.06.2015 06:10

КАКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА НЕРЕГИСТРОВАНИ КОНЗОРЦИЈУМ ПОТПИШЕ УГОВОР. ИМАЈУ ЛИ ОВИ У ВЛАДИ УОПШТЕ СВОЈЕ ПРАВНИКЕ. ОЧИГЛЕДНО НЕМАЈУ А ТОЛИКО ИХ ЈЕ НАПРИМАНО ДА ЈЕ ТО СРАМОТА. КАД УДЈЕШ У ЛИФТ ВЛАДЕ УВИЈЕК ЈЕ ПУН КО ШИ.АК. БОЖЕ САЧУВАЈ КОЛИКО СУ ИХ НАПРИМАЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

катарина В. ИX

18.06.2015 06:14

Да Бог мили сацува ста су ови радили и раде. Па имају ли они уопсте мјере да и народу несто оставе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

18.06.2015 07:21

Пита Папа Мују. Што болан Мујо не једеш крметину, на то му Мујо, драги Оче, ево обећавам да ћу јести на твојој свадби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРАЉ

18.06.2015 19:07

Босић је краљ. једини који смије нешто у очи да каже великом Баји, и који га се не плаш. Само тако Босићу, имаш подршку народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будуци Предсједник РС

18.06.2015 19:18

Свака цаст Предсједнице. Да нам је таквих висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

тресла се

18.06.2015 19:37

Бице опет тресла се гора родио се мис. О овоме вец прекосутра нико неце прицати и све це бити исто ко и прије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гастарбајтер

18.06.2015 19:43

Зивим вани и први пут цујем за овај слуцај пљацке. ако је од овог и дио тацан требали би да се затворе прво предјесник владе тадасњи а онда и остали иза њега. страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Визионар

18.06.2015 19:47

ОВАЈ БОСКЕ ЈЕ ВИЗИОНАР. МАЛО ЈЕ СПОР АЛИ ВУЦЕ ПРАВЕ ПОТЕЗЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАВ

18.06.2015 19:49

Додо це након овог процеса изаци осакацен и политицки и људски. Босиц га систематски грицка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петља

18.06.2015 19:52

Један од ријетких који има петљу. само напријед народ је уз тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

кумић и кумица

18.06.2015 20:41

Опали по багри људино. уз тебе смо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знак ?

18.06.2015 21:05

Све је ово ОК, али има ли реалних изгледа да икад буде процесуирано

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивси радник Боске

15.07.2015 12:13

Радници су вецински власници РК Боска, а нико их није питао ниста приликом криминалне продаје, и ради тога постоји тузба у Основном суду БЛ од 2008. године и до данас није урадјено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукић Софија

17.07.2015 12:40

Нико више не спомиње НИШП"Ослобођење",да само мало подсјетимо оне које та прича још занима и "боли":"Ослобођење” 2008. године је купила Мишковићева фирма “Делта”. С обзиром да се радило о наводно "пропалим" фирмама, претпоставља се да их је Мишковић купио како би се заметнули трагови новца. Случај је актуелизован када су савјесни запосленици ИРБ РС казнили Мишковићеву фирму са четири милиона КМ, јер се фирма “Дарта”, коју су преузели од “Зекстре”, задужила четири милиона марака изнад лимита који им је дозвољен уговором о приватизацији. “Делта ДМД” никада није платила казну, јер јој Влада РС излази у сусрет и одобрава њен захтјев да их ослободи плаћања вишемилионске казне. Од тада више нико не помиње ни “Ослобођење” ни његове раднике, који су завршили на улици. Продаја Робне куће “Боска” и долазак конзорцијума “Делта-Зекстра” у Републику Српску величан је као посао деценије. Влада РС је овом конзорцијуму, чији су власници Мишковић и Ђурић, продала 58,52% капитала “Боске” за 3.000.000 евра. “Делта-Зекстра” се купопродајним уговором обавезала да ће у “Боску” инвестирати још три милиона евра, да ће задржати 254 радника, измирити дуг према радницима од 1.500.000 КМ, као и да ће измирити дуг према Пореској управи...па би било лијепо да се и за овај случај заинтересује г/дин Босић!!!

ОДГОВОРИТЕ