Bosićev dokaz br 4: Kriminal Robne kuće „Boska" težak 30 miliona KM

Obimna dokumentacija oko privatizacije Robne kuće Boska, koju je Mladen Bosić dostavio banjalučkom Osnovnom sudu u sporu koji protiv njega vodi Milorad Dodik, kao dokazni materijal, u čiji uvid je imao BN, jasno pokazuje da je Dodik svjesno kršio zakon sklopivši štetan ugovor sa svojim prijateljima-tajkunima Miroslavom Miškovićem i Draganom Đurićem. 

Republika Srpska 17.06.2015 | 16:04
Bosićev dokaz br 4: Kriminal Robne kuće „Boska" težak 30 miliona KM

Iako je bio obavješten o svim dešavanjima i zloupotrebama u RK "Boska", Dodik, koji je bio u to vrijeme predsjednik Vlade RS, nije reagovao i spriječio kriminalne radnje.

U spornoj privatizaciji Robne kuće „Boska", urađenoj 2008. godine, Republici Srpskoj je pričinjena šteta koja se procjenjuje na oko 30 miliona KM, a Milorad Dodik je zloupotrebom položaja i ovlaštenja omogućio svojim prijateljima Draganu Đuriću i Miroslavu Miškoviću da nezakonito prisvoje desetine miliona maraka. 

Cijeli proces privatizacije RK „Boska" ,koji je urađen 2008.godine, izvršen je nezakonito i netransparentno, a posledica brojnih kriminalnih radnji je da su 254 radnika ostala bez posla, država nije naplatila svoje obaveze i potraživanja, izgubila je vlasništvo nad atraktivnim poslovnim objektom u centru Banjaluke i 15 miliona maraka kojim je Investiciono-razvojna banka Republike Srpske kupila obveznice RK „Boska" nakon privatizacije.

Već u prvoj rečenici Ugovora o prodaji akcija Robne kuće „Boska", u kojoj stoji da premijer Milorad Dodik predstavlja i zastupa Vladu RS kao zakonski zastupnik, jasno se vidi da je Milorad Dodik, koji sada obavlja funkciju predsjednika Republike Srpske, najodgovornija osoba za sklapanje štetnog i nezakonitog ugovora.

Iako je bio obavezan, nije zaštitio prava radnika i interese države kada kupac nije ispunio preuzete obaveze, i umjesto da raskine ugovor i pokuša da naplati potraživanja države, vlasnicima RK „Boska" prebacio je dodatnih 15 miliona KM javnih sredstava iz IRB-a nezakonitom odlukom o kupovini obveznica RK „Boska".

Procjenjuje se da je samo u slučaju „Boska" Republici Srpskoj pričinjena šteta oko 30 miliona KM, a preciznu vrijednost štete trebalo bi da utvrde istražni organi.

Vlada Republike Srpske, koju je predstavljao i zastupao predsjednik Vlade Milorad Dodik, sklopila je Ugovor o prodaji akcija Boske sa konzorcijumom „ZEKSTRA GRUPA ZEKSTRA" DOO iz Beograda, koji nije bio registrovan kao pravno lice, pa Ugovor nije ni mogao biti sklopljen. Sporazum o prodaji RK „Boska" sklopljen je zahvaljujući vezama tadašnjeg premijera Milorada Dodika sa Miroslavom Miškovićem (vlasnikom kompanije „Delta) i Draganom Đurićem (vlasnikom „Zekstra grupe).

Ugovor o prodaji akcija sklopljen je na štetu Vlade Republike Srpske i radnika Robne kuće „Boska", direktnom pogodbom tadašnjeg premijera Milorada Dodika i dva tajkuna protiv kojih se u Srbiji trenutno vodi postupak zbog zloupotreba u privatizaciji, kriminala i korupcije.

Da je Ugovor o prodaji akcija RK „Boska" nezakonit potvrđuje dopis notara Irene Mojović br R-O-55/08 od 13.10.2008. godine kojim ona obavještava Vladu RS i Ministarstvo trgovine i turizma da ne želi ovjeriti sporni Ugovor, jer Konzorcijum nije pravno lice i ne može biti ugovorna strana, pa bi se i tako sklopljen ugovor o prodaji akcija smatrao ništavnim po odredbama člana 103. Zakona o obligacionim odnosima.

Uprkos jasnom upozorenju da krši sopstvene zakone, Vlada je angažovala drugog notara Milenka Delića da 28.10.2008. godine sklopi novi ugovor sa nepostojećim konzorcijumom „Delta-Zekstra".

U prisustvu Miroslava Miškovića i Milorada Dodika, Ugovor o kupovini RK „Boska" potpisali su Dragan Đurić i ministar trgovine i turizma u Vladi RS Predrag Gluhaković. Originalni ugovor kasnije je misteriozno nestao iz Vlade RS kako bi odgovorni pokušali prikriti tragove kriminalnih radnji i skinuti odgovornost.

Mišković i Đurić nisu ispunili obaveze i odredbe iz privatizacionog ugovora, niti su izvršena planirana ulaganja niti obaveze prema radnicima i državi.

Po odredbama ugovora kupac akcija RK „Boska" trebao je da uplati Vladi RS tri miliona evra, da isto toliko (tri miliona evra) uloži u rekonstrukciju objekta i da izmiri preuzeta dugovanja prema Poreskoj upravi RS i fondovima u visini od pet miliona KM.

Ove obaveze nikada nisu ispunjene i ne postoje dokazi da su Đurić i Mišković uplatiti neka sredstava. Novi vlasnici RK „Boska" nisu zadržali u radnom odnosu 254 radnika, što je bila njihova obaveza, i nisu u prve dvije godine investirali planiranih tri miliona evra u rekonstrukciju Robne kuće „Boska".

Shodno članu 5.6.2. Ugovora o prodaji akcija, postojala je odredba da Vlada raskine Ugovor ako kupac ne ispuni preuzete obaveze i tako zaštiti prava radnika i države, ali do toga nije došlo.

Umjesto da Vlada od kupaca (Miškovića i Đurića) naplati 11 miliona KM svojih potraživanja, po nalogu Milorada Dodika u džepove dva tajkuna nezakonito se slilo 15 miliona maraka tako što je Robna kuća „Boska" emitovala obveznice u toj vrijednosti koje je poslednjeg dana kupila Investiciono-razvojna banka Republike Srpske.

Ova Odluka IRB-a nije donesena u skladu s važećim propisima i pravilima poslovanja, a sva sredstva su ubrzo prebačena u Srbiju. To se može utvrdtiti uvidom u Finansijski izvještaj nezavisnog revizora za 2012. godinu, koji je uradila Revizorska kuća „E-revizor" i koji je objavljen u junu 2013. godine.

Revizori su utvrdili da je Boska imala nenamjensko trošenje novca i odliv gotovine u iznosu od 14 097 816 KM tako što su uplaćeni avansi u iznosu od 5 949 620 KM, povezanim firmama, iako je bila u velikim finansijskim problemima RK „Boska" je dala 3 960 000 KM kredita, 3 044 000 KM su ostali odlivi iz poslovnih aktivnosti, a troškovi kamata u 2011. godini iznosili su čak 2 528 535 KM.

Umjesto da novi vlasnici RK „Boska" izmire obaveze prema radnicima i državi, sredstva dobijena od IRB-a prelila su se na račune Miškovićevih i Đurićevih firmi u Srbiji tako što je odobreno četiri miliona KM kredita povezanim pravnim licima, te uplaćeno oko šest miliona KM fiktivnih avansa za robu koja nije isporučena.

Radnici su organizovali brojne proteste, pisali dopise i upozoravali Milorada Dodika na kršenje ugovora, zloupotrebe i nezakonite radnje, ali se on oglušio o brojna upozorenja da se u Robnoj kući „Boska" dešavaju velike kriminalne radnje.

To jasno dokazuju i dopisi koje su Miloradu Dodiku uputili predsjednik Nadzornog odbora RK Boska Miro Kuvalja, predsjednik Sindikalne organizacije radnika Robne kuće „Boska" Branka Gostić, potpredsjednik strukovnog Sindikata radnika zaposlenih u oblasti trgovine, ugostiteljstva i turizma u Savezu sindikata RS Nenad Milekić, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, notar Irena Mojević koja je odbila potpisati Ugovor o prodaji akcija jer je bio nezakonit...

Sada i Osnovni sud u Banja Luci ima priliku da stavi tačku na spornu privatizaciju RK "Boska" i utvrdi odgovornost onih koji su omogućili ovu pljačku, među kojima je i tadašnji predsjednik vlade RS Milorad Dodik.

(BN)

Komentari / 95

Ostavite komentar
Name

Logoras

17.06.2015 14:09

Bosicu legendo zovi narod na ulice da rastjeramo kriminalne hobotnice, ovo je prešlo sve granice svjeta.

ODGOVORITE
Name

707

17.06.2015 21:33

Ako se dokaže da je Baja napravio tolike milionske štete...kada se promjeni vlast,treba ga objesiti za jaja i držati ga sve dok ne istrese i poslednji euro koji je ukrao

Name

moralno pitanje

17.06.2015 14:29

Kada "otac", citaj gosp. Dodik, nema iskrene nemjere prema "djeci", citaj svom narodu narodu, onda se postavlja pitanje kuda ide obezglavljeni narod? I kakav je to "otac" koji vlastitu djecu unazadjuje? Fuj. Bruka jedna i primjer nevidjenog nemorala!

ODGOVORITE
Name

bn

17.06.2015 14:52

Meni nije jesno za sta ce im tolike pare???? Kako im ne dosadi. Pa ne znaju vise koliko su pokrali a narod gladan i opet glasa za njih....

ODGOVORITE
Name

sda gradiška

17.06.2015 15:09

Vlast je od naroda otuđila 147,546.123.90 KM, jel tako Bosiću?

ODGOVORITE
Name

izostaju akcije sipa-e

17.06.2015 15:29

I dok u FBiH SIPA hapsi na sve strane u RS nema akcija, ne smiju, tako je to kod vas, uvijek morate imati glavnog Baju.

ODGOVORITE
Name

Владо Бања Лука

17.06.2015 15:31

Тзв приватизација велике робне куће Боска је једна од највећих пљачки на подручју бивше Југославије. Све што пише у тексту је истина, сви детаљи! Након што су добили Боску и приде 15 милиона ИРБ-овог кредита, Ђурић, Мишковић и Додик су одлучили да се ријеше 254 радника. Понуђен им је тзв споразумни прекид рада за шта су добили мизерне надокнаде. Бројне неисплаћене плате, отпремнине и дионице су заборављене. Али, није ту крај! 10 храбрих радника није пристало на ту уцјену и дан-данас се суде са Боском око својих права. Корумпиране бањалучке судије у су листом стале на страну Боске!? Тужбе су морале да иду даље до Стразбура...Надам с екад се ово све заврши и кад Боска буде враћена држави и малим акционарима, да ће неко "прочешљати" шта су у овом страшном случају радили поједине бањалучке судије, адвокати и нотари!

ODGOVORITE
Name

Lukić Sofija

16.10.2016 17:21

I nakon svega,g'din Mišković gradi tržni centar...A hoće li isplaiti radnicima NIŠP Oslobođenja,one nisplaćene plate,koje im duguje g o d i n a m a...(naravno da je normalna država, i to s kamatama! A pošto je ovo pravna država,takvi dugovi nikad ne zastarijevaju!!!Tek onda neka g'din Mišković neka gradi,gradi..ali prvo dugovi da se islate!!!

Name

Rudar III smjena

17.06.2015 15:33

Gospodine Bosicu, da li ste se ikad bavili, ili namjeravate baviti, slucajem poklanjanja RUDNIKA OLOVA I CINKA SASE KOD SREBRENICE nekim navodno englezima, a u stvari nasim (srbijanskim) kontroverznim biznismenima (tajkunima). Boska je "mala maca" za taj slucaj pljacke. Od drzavne firme koja je prije toga upravljala Rudnikom (imala koncesiju) 2007 god. Rudnik je prakticno oduzet bez bilo kakve odluke, i tim englezima dat bez tendera i bez naknade, ili uz simbolicnu naknadu. 2010 god. Drzavna firma ide u stecaj jer nema vise mogucnost da upravlja Rudnikom i jer joj ta ista "engleska"firma u momentu otvaranja stecaja duguje 3,3 miliona KM. Istovremeno najveci povjerilac drzavne firme je upravo drzava koja, prakticno sama sebi, to potrazivanje niti reprogramira, niti otpisuje, dok istovremeno razne privilegovane, a poklonjene, privatne kompanije (Rafinerija, Birac, itd.) ne placaju drzavi struju (ili je placaju po simbolicnoj cijeni), ne placaju PDV, poreze, doprinose, itd. Nakon otvaranja stecaja nad drzavnom firmom, u eksploataciji rude "englezi" nastavljaju da bez naknade koriste infrastrukturu i objekte drzavne firme, i pocinju u bescjenjene da kupuju njenu decenijama stvaranu imovinu. Zbog toga, ali ne samo, prvobitni stecajni upravnik je podnio ostavku. "Englezi" sistematski izvoze rudu u inostranstvo svojim povezanim firmama i ispod trzisne cijene (time izbjegavaju placanje poreza u zemlji). Vecina ranijih radnika ostalo je bez posla, a mali akcionari bez akcija. Suvlasnik na Rudniku zajedno sa "emglezima" je jedna firma sa Kipra za koju se opravdano sumnja da pripada jednom nasem visokopozicioniranom politicaru, koji inace na Kipru drzi pare i ima veliki broj nekretnina (kuca, stanova, itd.) IZ SVEGA PROIZILAZI DA SE RADI O CISTOM KRIMINALU. Tuzba ranijih radnika i malih akcionara se jos kiseli kod nekog korumpiranog tuzioca ili sudije.

ODGOVORITE
Name

Službenik pred otkazom

17.06.2015 16:03

Ovo što piše Rudar sve je tačno. Ovim njegovim englezima prije nekoliko godina dat je i jedan rudnik rijetkih metala u Goraćdu, a nedavno u namještenom tenderu i koncesija za hidrocentralu "Medoš" na rijeci Drinjači. Na ovaj tender se prijavli i neki Italijani koji su bili daleko povoljniji ali džaba morali da prođu miljenici vlasti englezi. Protiv odluke Vlade bilo više od pola ministara (vidjeli ljudi o čemu se radi) ali opet džaba. Glavni naredio da englezi moraju proći. Prijedlog odluke o dodjeli koncesije prvobitno nije bio ni uvrsten u dnevni red, ali odluka progurana i Premijerka je morala potpisati, kažu na hodniku. Kažu da je za ovo neko (pominju se i imena) uzeo velike pare isto kao za hidrocentralu Medna. Ja sve ovo vidim jer radim u ministarstvu i mozda i zbog toga hoće da mi daju otkaz. Ali neka ja imam sve iskopirano i ne samo za ove engleze i predaću na pravo mjesto kad za to dođe vrijeme. Čujem da je slučaj sa ovom koncesijom Medoš na sudu. Ja sam se žalila mojim pretpostavljenim ali opet džaba. Da Bog da da ih sve pohapse šta rade

Name

KONCESIJA

18.06.2015 03:36

Pričao mi prijatelj iz komisije za koncesije za ovu koncesiju "Medoš". Kaže da komisija nije bila nikad tako podijeljena. Izgleda na one koji su maznuli lovu i one koji nisu omastili brke. Kaže čovjek čist skandal šta su uradili Italijanima da bi se uvukli našim Englezima. Neke ljude u ministarstvu i komisiji kaže oće da otpuste jer puno pricaju. Mozda je to ova službenica.

Name

Osnovni Sud

18.06.2015 04:34

Ne moze Osnovni sud staviti tacku na predmet Boska. To je krivicno djelo u nadleznosti specijalnog tuzilastva i Okruznog suda po krivicnoj prijavi. Ne gubite vrijeme na gluposti

Name

gazi gazi

17.06.2015 15:37

Gazi, gazi bagru ti, narod ce te slaviti

ODGOVORITE
Name

Nino puhanic

17.06.2015 15:40

Jedino Bosic i Cavic izgleda imaju m**a i nemaju oraha u dzepu da se uhvate u kostac sa ovim domacim a belosvetskim kriminalcima

ODGOVORITE
Name

dnk

17.06.2015 15:50

Mladene,samo hrabro i odlucno u borbi s mafijom! Podrska

ODGOVORITE
Name

BRODJANIN

17.06.2015 15:50

kad će na red doći Rafinerija Brod........ E za to treba imati damu kao dinosaurus

ODGOVORITE
Name

JEDAN RADNIK

17.06.2015 16:05

SVE ĆE BAM BITI OVAKO DOK SE SVI SLOŽNO NE DIGNEMO NA NOGE I NAPRAVIMO REVOLUCIJU ISPRED BOSKE. ALI MNOGI RADNI KOLEGE SU IZGLEDA POTPLAĆENI DA ĆUTE I T KE PROBLEM. PREDLAGAO SAM DA SE ISKUPIMO SVI SA SLICNIM PROBLEMIMA (COSMOS, ITD) ALI UVIJEK NEKO IZ VLASTI USPIJE DA TO SPRIJEČI

ODGOVORITE
Name

ZEKSTRA

17.06.2015 16:07

Pa ta Zekstra nije uošte vlasništvo Milana Đurića. On je samo paravan. Pravi Baja, pardon gazda, je neko sasvim drugi, koga beogradska mafija drži pod kontrolom

ODGOVORITE
Name

Tihomir

17.06.2015 16:10

E moj Bosiću, džaba ti sve ovo radiš dok su u tužilaštvima njihovi tužioci a u sudovima njihove sudije.

ODGOVORITE
Name

best

17.06.2015 16:11

Gospodine Bosiću već si legenda i spasitelj, i tako će da bude kod ovog gladnog i napaćenog naroda, da ga izbaviš koji cijelu deceniju propada i muku muči u svim vidovima u ovoj režimskoj vladavini.

ODGOVORITE
Name

Lukić Sofija

28.06.2016 18:36

Bice spasitelj,ako ,nastavi i istraje u ovom slucaju,te pomogne svojim sugradjanima (bivšim radnicima "Oslobodjenja",jer je upravo u toku revizija njihove imovine!!! Citat: U slučaju da se i okonča stečajni postupak, ostaće još da se vodi sudski po slučaju da se i okonča stečajni postupak, ostaće još da se vodi sudski postupak pred Sudom u Brčkom za imovinu `Oslobođenja` koja se nalazi u tom gradu“, istakla je Barakovićeva. Ona je rekla da jedino imovina „Oslobođenja“ u Brčkom nije stavljena pod hipoteku, a procijenjena je na oko 500.000 KM, dok se sva druga imovina preduzeća nalazi pod hipotekom.stupak pred Sudom u Brčkom Ona je rekla da jedino imovina „Oslobođenja“ u Brčkom nije stavljena pod hipoteku, a procijenjena je na oko 500.000 KM, dok se sva druga imovina preduzeća nalazi pod hipotekom'' P.S.....možda se po obicaju ,pokrenu pred izbore!

Name

Simo Čitanka

17.06.2015 16:12

Dobro je da se ovo iznosi u javnost pa i ako sudije budu na bajinoj drekavčevoj strani narod će ga osuditi ili linčovati. Naravno jednog lijepog dana a možda ni tad

ODGOVORITE
Name

KUM III

17.06.2015 16:14

Kažu da iza svih kriminalnih privatizacija, kupovina, dodjela koncesija (posebno za struju) itd. stoji neki njegov anonimni kum koji živi u Inđiji i koji se nigdje ne pojavljuje u javnosti i niko za nega ne zna (osim OZNE, jer OZNA sve dozna). Taj kum ima nekog svog emisara u RS (zadnja pošta Banja Luka) koji hoda sa torbama para i kupuje sve što se kupiti može. Naravno ovdje se misli na kvarljivu robu - LJUDE

ODGOVORITE
Name

Tarabić pokojni

17.06.2015 16:16

Deco moja, lepo sam vam govorio da ako ne dođe neki mali čovek na belom konju i spasi Srbe, doće neki veliki i uništiće ih. Izgleda mi da je na sceni ovod rugo. i vi i mi imamo velike, ali ne kredite nego političare

ODGOVORITE
Name

Peconi

17.06.2015 16:17

Ne prozivajte džaba čoveka. Nije on kriv što je dao dinar da uđe a sad bi dao samo deset da izađe. Ali neće moći, ove noći...

ODGOVORITE
Name

Parkinson

17.06.2015 16:21

Čujem da sve ove komentare čita i SIPA i koristi ih za slaganje koncika. Daj bože, ali ne vjerujem. Ljudi puno znaju ali ne smiju da pričaju jer nikom ne vjeruju. nema više zaštićenih svjedoka. optuženi sve na vrijeme saznaju i ućutkaju svjedoke

ODGOVORITE
Name

Genaral Poćorek

17.06.2015 16:23

Ko vam je kriv Srbi što niste pustili nas Austrijance da vas osvojimo. Sad biste bili u Evropi, imali razvijenu privredu i nebi imali razne baje koji vas handre kad i kako hoce. Bolje je da ste bili nasi robovi a dobro placeni nego robovi ovih danasnjih koji vam ne daju ni hljeba

ODGOVORITE
Name

BORAC

17.06.2015 18:14

SLAŽEM SE, BORIO SAM SE ZA OVU RS, ALI BOLJE JE DA NAS SADA ANEKSIRA AUSTRIJA, BOLJE JE BITI DOBRO PLAĆEN NJIHOV ROB, NEGO BITI ROB OVIH SRPSKIH FUKARA,PROFITERA I TZV ZAŠTITNIKA RS, MOLIM VAS NEMOJTE NAS ŠTITITI,PRODAJTE NAS

Name

Seka A.

17.06.2015 16:28

lep bre ovaj Bosić. da li je oženjen. A lepo i zbori. Svaka mu zlatna. Šteta što se ne razumem u te vaše bosanske probleme. Možda bi dala podršku, dizanjem morala. Ovako....

ODGOVORITE
Name

Preispitivač

17.06.2015 16:31

Vidjećemo kada dođete na vlast da li ćete vi donijeti zakone o preispitivanju svih većih privatizacija (možda i svih) i ispitivanje porijekla imovine. Ima puno i tovih koji su omastili brke, pa će te u tome kočiti. Nadamo se da neće uspjeti

ODGOVORITE
Name

PODRSKA

17.06.2015 16:36

BOSIC JE NAJPOSTOVANIJI U U NARODU ZATO STO PRICA SA ARGUMENTIMA,NIJE LOPOV NEMAJU GA U SAHU.SVE SU UCINILI DA GA SRUSE I OMALOVAZE.NASLI SU I PAPKE U STRANCI KOJI SU POMAGALI I PROBALI SA RAZNIM NIKOGOVICIMA DA GA UNISTE,PA SADA PREKO NEKIH OSNIVACA IZMISLJENIH.PRAVDA JE NA BOSICEVOJ STRANI I ZATO IMA PODRSKU NARODA

ODGOVORITE
Name

Petra lazinica

17.06.2015 16:37

Udri ih naš vođo. Ogrezli su u kriminalu i orgijanju po jahtama. a narod gladan i samo mrmlja. Nenka, neka, doće dan kad će narod da zaćuti a onda spašavaj se ko može

ODGOVORITE
Name

Kutnji Zub

17.06.2015 16:55

Vidim da se Dodo koprca i hoce nesto da odlaze rasprave. Da li to znaci da ga je Boske pritisno uza zid. Daj Boze kceri za bega

ODGOVORITE
Name

Guzni Mišić

17.06.2015 17:11

E vala dokle ćemo više slušati o aferama i kriminalu a nista se konkretno ne preduzima da se to procesuira i pozatvaraju lopovi

ODGOVORITE
Name

Milos

17.06.2015 17:26

Kako mislis da se rijesi kada policijom i pravosudjem upravljaju upravo oni koje treba hapsiti!? Sve dok se vlast ne promjeni lopovima niko nista nece moci.

Name

propast

17.06.2015 18:43

Zato svaki lider stranke u BiH vlasnik barem jednog mikrokreditnog drustva.

Name

OGI PRIJEDOR

17.06.2015 18:12

BOSIĆU NE ZABORAVI PAVIĆEV KRIMINAL,I NE ZABORAVI DA TI JE RADIO O GLAVI ,I DA TI JOŠ RADI O GLAVI ,I NE SAMO TEBI VEĆ SVIMA NAMA,KOJI NISMO SA TOM KRIMINALNOM SKUPINOM,SEKTOM,AKO NE ZBOG SEBE ONDA MORAŠ DA REAGUJEŠ ZBOG GRAĐANA,KOJIH JE SVAKI DAN SVE VIŠE ,A AKO REAGUJEŠ SIGURNO POBJEĐUJEMO.

ODGOVORITE
Name

Semberac

17.06.2015 18:53

Nije samo RK Boska ukradena. Isto slučaj je i sa robnom kućom Pobjeda u Bijeljini. U vrijeme privatizacije tržišna vrijednost je bila više od 11 miliona maraka. Poklonjena je firmi Sloboprom za 140.000 maraka stare devizne štednje. Za više detalja pitajte aktuelnog gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića. U ovom poslu malo su se i njegovi brci omastili. Inače nije ovo jedini pazar "uspješnog biznisnena" sa Lončara. Pazarivao je on još po Bijeljini. Naravno sve za DŽ.

ODGOVORITE
Name

Mitrovic P.

17.06.2015 19:01

Licno poznajem ovaj slucaj. Nisi mogao disati kolika je presija bila da se ovo uradi kako je uradjeno. Problem je sto oni koji su naredjivali (a zna se ko) nigdje nista ne potpisuju, tako da ih je tesko optuzuiti argumentovano

ODGOVORITE
Name

Sofija Lukić

28.06.2016 18:13

Ako poznajete ovaj slucaj,da li ste još u toku? Ocigledno je,da ovaj slucajj više nikog ne zanima,pa ni g'dina Bosića.....osim naravno obespravljenih radnika ,"Oslobodjenja" kojih i u Brčkom ima,a gdje je u toku revizija njihove imovine. Lp!

Name

Milun Šćepović

17.06.2015 19:08

Ko da veruje ovim politicarima. Kad slusas jednog mislis istina je, kad slusas drugog cini ti se tacno. ma oni su svjetski prvaci u zamajavanju. Ovaj Bosic ne izgleda, ali oni oko njega

ODGOVORITE
Name

Boske 2

17.06.2015 19:10

Boske brate, spašavaj. Jedino si nam ti nada. Ovi Čavići, Ivanići i boranija sitna ne uliva povjerenje. Samo je problem što ne možeš sam, treba ti narod

ODGOVORITE
Name

Poslovica

17.06.2015 20:11

Narod je ajka kobila, ili krava muzara. Ali i ovce za šišanje. Pa dok ima ovaca neka šišaju. Revolucija bre...

ODGOVORITE
Name

Kekec

17.06.2015 20:13

Kad ovo čitam ne mogu da vjerujem. Ovi kreteni su sve to mogli da urade a da ne naprave toliko autogolova. Ili imaju nesposobne savjetnike ili si se toliko osilili da misle da mogu da rade šta hoće i kako hoće. MOZDA I MOGU AL' NE MOGU DOKLE HOĆE.

ODGOVORITE
Name

MISKO

17.06.2015 20:35

Kako se može pomoći ovom Bosiću da se obračuna sa hobotnicom zvana sektako masonska stranka SNSD. Čovjek je sam jer ostali miševi samo vire iz rupe i čekaju pogodan trenutak da izađu. Sad se boj bije i ko na bojište ne izađe sada posle će biti kasno

ODGOVORITE
Name

Šta rade radnici

17.06.2015 20:37

Kad bi htjeli a očigledno neće, radnici Boske bi mogli da se dignu i sve ovo sami riješe. Ali je očigledno da su mnogi od njih kupljeni papci i tako nema jedinstva

ODGOVORITE
Name

Milić Vikašin

17.06.2015 20:39

Ljudi ne mogu da shvate da mi imamo posla sa klasičnom mafijom. Pravo je čudo da je ovaj hrabri borac Bosić živ. Ovi su od dolaska na vlast, ali i prije, likvidirali fizički masu ljudi koji su im stali na put. Sjetite se samo koliko ubistava u RS je ostalo nerasvetljeno

ODGOVORITE
Name

Elton Đon

17.06.2015 20:40

Kako će reagovati sud jer Bosić ne dokazuje Dodinu direktnu umješanost nego samo ne činjenje. Da li je to krivično djelo pitanje je?

ODGOVORITE
Name

Nepoznat trenutno

17.06.2015 20:42

Ma kakav Djurić, sve je to Dodikovo, a ovaj ga beogradski mangup samo pokriva. Ko je i kako u Bgd kupio Kongrap?

ODGOVORITE
Name

Za Ginisa

17.06.2015 20:44

Je koliko ga više optužuju toliko on više odolijeva. Tako se izvještio da izgleda ko da ima devet života. Da ga iz heliokoptera baciš na pare bi se dočekao

ODGOVORITE
Name

KUC-KUC

17.06.2015 20:49

Sve ce to doci na svoje mjesto kad ove krimose ocistimo. Trilateralci se razmahali ali i mi konje za trku imamo. Zivi bili pa vidjeli

ODGOVORITE
Name

Mudrinski Ž.

17.06.2015 20:54

Ljudi moji cime se mi bavimo, a vozovi prolaze. kad cemo doci pameti. i okrenuti se radu?

ODGOVORITE
Name

Bukagije

17.06.2015 21:04

Samo hapsana nas spasiti moze.Otvarajte nove buvare trebace dosta mjesta!

ODGOVORITE
Name

Ćikica Jovanović

17.06.2015 21:05

Puče puška na našega duška, on se trže i ko konj zarže. U jedinstvu je snaga

ODGOVORITE
Name

Kirby

17.06.2015 21:07

Mladene Bosiću, ne pričaj nego radi. hapsi, zatvaraj osuđuj. Nardu je do nokata dogorilo. Ne može više. A kad narodu pukne film neće praviti razliku između vlsti i opozicije. biće spašavaj se ko može

ODGOVORITE
Name

Kundera M.

17.06.2015 21:10

Ovaj Bosić nekako djeluje usamljen. Zašto ne izađe sa svim opozicionim vođama pa će mu se više vjerovati. Ovako...

ODGOVORITE
Name

Dokad

17.06.2015 22:15

Samo dokazujete a on i dalje se seta i do kad?

ODGOVORITE
Name

Makso Ćopavi

18.06.2015 02:45

A šta će biti sa nama RVI. Vi ćete vaše gu.ic... nekako spasiti i nahraniti, a šta ćemo mi. Kukala nam majka. Pogubili zdravlje u ratu, noge ruke, pamet....Za šta smo se mi to borili. Da slušamo i gledamo ovaj lopovluk. Boska, Bobar banka, Rafinerija, rudnik Sase, itd. Ko bi sutra ratovao da do rata dodje. Niko osim ovih islamista vehabija .

ODGOVORITE
Name

PICIN PARK II

18.06.2015 02:47

A afera sa izgradnjom zgrade Vlade. Više niko je ne pomnje. A zna se da je jedna od malo žešćih krađa, pardon pljački.

ODGOVORITE
Name

Miško LJ.

18.06.2015 02:49

Onaj Mišković opljačka pola Evrope a opet na slobodi. Izgleda da se sa parama sve kupuje. Vučić zbog njega morao da ide Amerima na noge. Ko zna kako su mu zbog Miškovića izribali uši.

ODGOVORITE
Name

RE Guzni Mišić

18.06.2015 02:50

Ala lupetaš. Prvo provjeri pa piši. Ovako svako sebi da za pravo da lupa po tastaturi i ovom portalu. Bože sačuvaj.

ODGOVORITE
Name

Gladujem, dakle postojim

18.06.2015 02:51

Hljeba hljeba gospodaru ne vidjesmo davno hljeba. Igare nam je dosta.

ODGOVORITE
Name

Miki iza brda

18.06.2015 02:53

Nije me karala majka sto se kockam nego sto se vadim. E tako ce i ovaj nas presjednik. Sto se vise brani sve se vise uvaljuje. kad djavo dodje po svoje ne pomaze vise ni debeli zid od 5 metara. Sanader izgleda nije bio opomena.

ODGOVORITE
Name

Bog je jedan

18.06.2015 03:01

Neka, neka ima Boga. On sve to vidi i kad dodje momenat počistiće krimose. Samo kad će to biti. A Bog je strpljiv ali odlučan da se obračuna sa lopovima.

ODGOVORITE
Name

Krava Muzara

18.06.2015 03:03

Kako je bilo moguće da država iz svojih izvora plaća radnike jedne privatne firme. Pa samo to je dovoljno da neko ode u zatvor. Ne mogu se oni kriti iza odluka Vlade RS ako je odluka donesena na nezakonit način i ako su u njenom donošenju učestvovali upravo oni koji su trebali da štite zakonitost.

ODGOVORITE
Name

xxl

18.06.2015 03:06

Ovo što Bosić iznosi svima u Banja Luci je poznato od početka. Ovaj Zekstra izdaje poslovni prostor Boske buticima i ubire pinku a država za njih plaća dugove. Da li plaćaju struje, NE. Da li plaćaju PDV, NE, da li plaćaju poreze, NE. da li su ispunili i jednu obavezu iz ugovora, NE, da li su lopovi, DA. da li su kriminalci, DA, da li su povezani ko crijeva, pardon, mafija, DA. Pa šta mi onda čekamo. Dižte se ljudi kucnuo je čas obračuna sa krvopijama.

ODGOVORITE
Name

mali dragan

18.06.2015 03:19

Šta je bilo sa onim Radišićem. Zašto ga Srbija ne hapsi. Izgleda da polako postaje zaštićeni svjedok protiv Dodika u nekom budućem procesu.

ODGOVORITE
Name

RE Službenik pod otkazom

18.06.2015 03:21

Ti službenice, ili službenice, pod otkazom, izlazi na svetlo dana sa tim dokazima. Nema više čekanja. Ovi krimosi će prokužiti o kome se radi i onda si ga na..bal...Živu će te odrati a ne samo dati ti otkaz. Pridruži se Radišiću. On je postao zaštićeni svjedok u budućem procesu stoljeća protiv Bajića.

ODGOVORITE
Name

Trla baba

18.06.2015 03:23

Ovo mi liči na trla baba lan da joj prodje dlan. Dodo samo sjedi u debeloj hladovini i kaže "psi laju a karavani prolaze", ili "možete mi samo pljunuti pod prozor". jak je ko zemlja a pun ko brod. Parama će Baja sve da riješi. Pa vidite Miškovića. Ne mogu mu ništa. Čak ga i Ameri štite.

ODGOVORITE
Name

Mirče mali Mrav

18.06.2015 03:28

Čitam ovo i samo se smeškam. Za dva dana ovoga se više niko neće sećati. Kao i svih afera koje su se "prežvakavale" do sada. Narodu je dovoljno hleba i igara. Što bi mi izlažili na ulice kad lepo se ispraznimo ovde i za ulicu nemamo više ni snage ni volje. E to ti je tako braćo draga. TRAŽILI STE, GLEDAJTE.

ODGOVORITE
Name

RE KUM III

18.06.2015 03:32

ČUO SAM I JA ZA TOG TAJNOG I ANONIMNOG KUMA IZ INDJIJE. ZNAČI TAČNO JE. TAČNO JE DA IMA ČOVJEKA U BANJA LUCI KOJI U KOFERIMA (KO DAČIĆEVI) NOSA PARE I KUPUJE KONCESIJE, POSEBNO U ENERGETSKOM SEKTORU (ZA HAMOVIĆA, KOMSAR, MINECO LTD, ITALIJANE, NORVEŽANE, MIŠKOVIĆE, ITD) PRIČA SE DA PO ISTOM PRINCIPU KUPUJE I PLAĆA TUŽIOCE I SUDIJE. NE ZNAM DA LI JE TAČNO ALI ČARŠIJA PRIČA. A KAD ČARŠIJA PRIČA, ILI JE BILO ILI ĆE BITI. ŠTA ĆEŠ, VIDE PA NABIJEDE.

ODGOVORITE
Name

svastika

18.06.2015 03:39

Evo i mene. Kad svi mogu da lupetaju da i ja kazem neku. Elem, ja imam dvostruki alibi. Bila sam a nisam bila, okrenuta sam ali nisam ispravno, htjeli su da me je... al nisu uspjeli. Nekako se izvučem u poslednjem trenutku. Ko jegulja. E tako će se izvući i ovaj naš bajni drekavac. Covjek je zvijer. Okružio se obejzbeđenjem koje država plaća i sve pod izgovorom da islamisti oće da ga ubiju. A ne smije sam ni mešu sopstveni narod kojeg su mu puna usta. E nama je njega pun ku....

ODGOVORITE
Name

RE Kurje OKO

18.06.2015 03:41

Nek si se i ti javio ako nista zbog imena. Kad god procitam nasmijem se. Ne kaze se dzaba narodu je dosta hljeba i igara. Dobro nam dodju ovi portali da se malo praznimo pod anonimusima, ako nas Baja ne otkrije i preda specijalnom privatnom tuzliastvu.

ODGOVORITE
Name

Guravo Brate

18.06.2015 03:45

Guravo da ne može biti guravije.

ODGOVORITE
Name

RE Guzni Mišić

18.06.2015 03:46

E brate 'dje nadje ime. Nasmija me do besvjesti. Tacno je. Ovi nasi politicari su ko gu..i misic.

ODGOVORITE
Name

Vidovdan

18.06.2015 03:48

Jel tacno da ce ovi nasi islamisti vehabije da udare za Vidovdan. Ko turci 1389. Nama se na vidovdan nesto da. Nema sta nam se nije desavalo na Vidovda. Od Kosova do Milosevica. Ja mislim da je najbolje da mi taj datum izbacimo iz crkvenog kalendara.

ODGOVORITE
Name

KLIX

18.06.2015 03:55

EJ LJUDI STA NA ONOM KLIXU PISE (PIŠAJU) DA ČOVJEK NE POVJERUJE KAKVIH KOMENTARA IMA. KAD TO VIDIM DODJE MI DA SE ISELIM NA ANTARTIK GDJE NEMA, ILI IMA VRLO MALO, LJUDI. BRACO DRAGA, PA JESMO LI MI NORMALNI. NEMA NAM SPASA. KOLIKO JE MRŽNJE. DA LI JE MOGUĆE DA SMO OVOLIKO DEVIJANTNI. PA MI SMO KRAJ SVIJETA, I AKO SE RADI, NEKO ĆE REĆI, O MANJINI NE BI JA REKAO DA JE TO MANJINA. NAROD JE POLUDIO A MOŽDA SE I DROGIRA MASOVNO. MRŽNJOM. NE ZNAM ŠTA DA MISLIM. KO TE LJUDE TAKVE NAPRAVI, RODI I ODGOJI. TO NISU LJUDI (BILO O KOME DA SE RADI) TO SU ŽIVOTINJE. TAKVI SU NAM I BRATOUBILAČKI RAT POČELI. I DANAS OSJEČAMO NJEGOVE POSLJEDICE. I KO ZNA KOLIKO ĆEMO JOŠ JER JE OČIGLEDNO ODRASLA NOVA GENERACIJA, POSLIJERATNA, KOJA POJMA NEMA O ŽIVOTU ZAJEDNIČKOM. TO JE STRAŠNO. NIJE NI ČUDO ŠTO IMAMO KAMIKAZE. LJUDE KOJI SAMI SEBE UBIJAJU RADI NACIONALNIH ILI VJRSKI UBJEDJENJA. BOŽE SAČUVAJ. OD SUTRA POČINJEM DA RAZMIŠLJAM O ISELJENJU.

ODGOVORITE
Name

INSIDER KO FOL

18.06.2015 03:57

Ko bosketu dade sve ove podatke. Izgleda da i on ima svoje krtice-dousnike. Neka, neka. Da prika (znate vec koji) vidi i osjeti da mu njegovi okrecu ledja. Samo da mu neko na vrijeme ne dojavi kad se bude spremalo hapsenje. Valjda nece.

ODGOVORITE
Name

1389

18.06.2015 04:19

Nema hljeba bez motike ni slobode ako si ozenjen.

ODGOVORITE
Name

puskas blj.

18.06.2015 04:25

Ovom Bosicu stvarno treba odati priznanje. Jedan je od rijetkih politicara koji je istrajan da se do kraja obracuna sa krimanalcima, iako time stavlja glavu u torbu. Njegovi protivnici ne prezaju od osvete i spremni su sigurno na sve. Cuvaj se ljudino.

ODGOVORITE
Name

Boske Brazeru

18.06.2015 06:08

Cepaj ih neka se raspadaju. Svaka država ima svoju mafiju a naša mafija svoju državu. FUJ, FUJ, FUJ

ODGOVORITE
Name

MARDOK MARDOK

18.06.2015 06:10

KAKO JE MOGUĆE DA NEREGISTROVANI KONZORCIJUM POTPIŠE UGOVOR. IMAJU LI OVI U VLADI UOPŠTE SVOJE PRAVNIKE. OČIGLEDNO NEMAJU A TOLIKO IH JE NAPRIMANO DA JE TO SRAMOTA. KAD UDJEŠ U LIFT VLADE UVIJEK JE PUN KO ŠI.AK. BOŽE SAČUVAJ KOLIKO SU IH NAPRIMALI.

ODGOVORITE
Name

katarina V. IX

18.06.2015 06:14

Da Bog mili sacuva sta su ovi radili i rade. Pa imaju li oni uopste mjere da i narodu nesto ostave.

ODGOVORITE
Name

007

18.06.2015 07:21

Pita Papa Muju. Što bolan Mujo ne jedeš krmetinu, na to mu Mujo, dragi Oče, evo obećavam da ću jesti na tvojoj svadbi.

ODGOVORITE
Name

KRALJ

18.06.2015 19:07

Bosić je kralj. jedini koji smije nešto u oči da kaže velikom Baji, i koji ga se ne plaš. Samo tako Bosiću, imaš podršku naroda.

ODGOVORITE
Name

Buduci Predsjednik RS

18.06.2015 19:18

Svaka cast Predsjednice. Da nam je takvih vise

ODGOVORITE
Name

tresla se

18.06.2015 19:37

Bice opet tresla se gora rodio se mis. O ovome vec prekosutra niko nece pricati i sve ce biti isto ko i prije

ODGOVORITE
Name

Gastarbajter

18.06.2015 19:43

Zivim vani i prvi put cujem za ovaj slucaj pljacke. ako je od ovog i dio tacan trebali bi da se zatvore prvo predjesnik vlade tadasnji a onda i ostali iza njega. strasno

ODGOVORITE
Name

Vizionar

18.06.2015 19:47

OVAJ BOSKE JE VIZIONAR. MALO JE SPOR ALI VUCE PRAVE POTEZE

ODGOVORITE
Name

LAV

18.06.2015 19:49

Dodo ce nakon ovog procesa izaci osakacen i politicki i ljudski. Bosic ga sistematski gricka.

ODGOVORITE
Name

Petlja

18.06.2015 19:52

Jedan od rijetkih koji ima petlju. samo naprijed narod je uz tebe

ODGOVORITE
Name

kumić i kumica

18.06.2015 20:41

Opali po bagri ljudino. uz tebe smo

ODGOVORITE
Name

Znak ?

18.06.2015 21:05

Sve je ovo OK, ali ima li realnih izgleda da ikad bude procesuirano

ODGOVORITE
Name

bivsi radnik Boske

15.07.2015 12:13

Radnici su vecinski vlasnici RK Boska, a niko ih nije pitao nista prilikom kriminalne prodaje, i radi toga postoji tuzba u Osnovnom sudu BL od 2008. godine i do danas nije uradjeno.

ODGOVORITE
Name

Lukić Sofija

17.07.2015 12:40

Niko više ne spominje NIŠP"Oslobođenje",da samo malo podsjetimo one koje ta priča još zanima i "boli":"Oslobođenje” 2008. godine je kupila Miškovićeva firma “Delta”. S obzirom da se radilo o navodno "propalim" firmama, pretpostavlja se da ih je Mišković kupio kako bi se zametnuli tragovi novca. Slučaj je aktuelizovan kada su savjesni zaposlenici IRB RS kaznili Miškovićevu firmu sa četiri miliona KM, jer se firma “Darta”, koju su preuzeli od “Zekstre”, zadužila četiri miliona maraka iznad limita koji im je dozvoljen ugovorom o privatizaciji. “Delta DMD” nikada nije platila kaznu, jer joj Vlada RS izlazi u susret i odobrava njen zahtjev da ih oslobodi plaćanja višemilionske kazne. Od tada više niko ne pominje ni “Oslobođenje” ni njegove radnike, koji su završili na ulici. Prodaja Robne kuće “Boska” i dolazak konzorcijuma “Delta-Zekstra” u Republiku Srpsku veličan je kao posao decenije. Vlаdа RS je ovom konzorcijumu, čiji su vlasnici Mišković i Đurić, prodаlа 58,52% kаpitаlа “Boske” za 3.000.000 evra. “Delta-Zekstra” se kupoprodajnim ugovorom obavezala da će u “Bosku” investirаti još tri miliona evra, dа će zаdržаti 254 rаdnikа, izmiriti dug premа rаdnicimа od 1.500.000 KM, kao i da će izmiriti dug premа Poreskoj uprаvi...pa bi bilo lijepo da se i za ovaj slučaj zainteresuje g/din Bosić!!!

ODGOVORITE