Дуле: Други би се распали у нашој ситуацији!

"Да је Звезда у нашој кожи, већ би тражила фузију са Младеновцем. Свако други би се распао у овој ситуацији, рекао је тренер Партизана, који сматра да његова екипа у финалу плеј-офа пружа "близу максимума" у датим околностима.

Кошарка 18.06.2015 | 08:40
Дуле: Други би се распали у нашој ситуацији!

Држава у којој живимо од 2002. године је имала само једног првака, Партизан.

После 13 година владавине, црно-бели се налазе на пораз од губитка трона, пошто Црвена звезда Телеком води у финалу са 2:0 (78:64, 72:69) и од потенцијалне три преостале утакмице, две би одиграла пред својим навијачима.

"Били смо прваци и у време када је та титула значила пласман у Евролигу. Ако је тако, онда очекујем благо разумевање ако сада изгубимо", рекао је Душко Вујошевић на конференцији за новинаре уочи трећег меча финалне серије (четвртак, 21.00).

С обзиром на укупан скор 8:3 за Звезду ове сезоне, као и тренутне саставе екипа, нереално је очекивати преокрет и прекаљени тренер је тога свестан.

"Другу утакмицу смо одиграли боље него прву, са већом дозом чврстине. Можда та чврстина није била довољна, али наша 'кратка' клупа је доста тога одредила, можда и сам исход утакмице. Увек када одлучи једна лопта може да се говори о срећи, али бавећи се дуго овим послом, научио сам да је срећа ремек дело", рекао је Вујошевић.

Он је и овог пута навео разлоге због којих сматра да Звезда и Партизан, као клубови, нису у равноправној позицији (порески дуг, финансије, проблеми при селектирању тима...)

"Видите да када год дође до 'егал' ситуације, одговорност преузимају Звездини странци и најчешће успешно обављају посао за који су добро плаћени. И они вреде сваку банку за коју су плаћени... Хоћу да кажем да ово финале не треба представљати као равноправну борбу, у којој се један тим боље сналази и на неки чудесан начин добија утакмицу".

"Није мала мука Партизану какав је овог момента, са једним правим центром, без плеја пуног капацитета, у неком смислу и без странаца... Ми у датим околностима пружамо нешто што је близу нашег максимума. Нормално је да смо прижељкивали другачији резултат, али он је изостао, што доводи до нервозе код свих".

Анализирајући инцидент у коме је Стефан Јовић у понедељак доживео повреду главе, због чега је Партизан кажњен једном утакмицом играња без присуства публике, Вујошевић је обећао да ће црно-бели учинити све да та казна буде одрађена већ ове сезоне, што би значило да ће смањити на 2:1 и изборити четврти меч.

Да ли би био разочаран са евентуалних 0:3 у финалу?

"Бићу разочаран ако не узмемо титулу, без обзира на све. Нисам ушао у такмичење са минималистичким и реалним циљевима", одговорио је тренер Партизана и спонтано наставио...

"Ми певамо кад је суђење 'као' коректно, када не утиче на резултат. Али, три дана пре тога је суђење решило победника и то што је у другој утакмици било коректно, није избалансирало ту ситуацију... Да је Звезда у нашој кожи, већ би тражила фузију са Младеновцем. Свако други би се распао у овој ситуацији".

"РАСПАЛА СЕ ФАМИЛИЈА"
Тренер Партизана рекао је да су поједине ситуације са последњег дербија имале "продужени ехо" у медијима, па је тако цитирао наслов из једних новина - "Распала се фамилија", везано за његову свађу са капитеном екипе. "Драган Милосављевић је један од најбољих људи са којима сам у животу радио. Под тензијом је направио ексцес, за то је кажњен, после се извинио и то је то. Италијани кажу 'Дешава се и у најбољим фамилијама' и не треба да се (медијске - прим.аут) паравојне формације брину за стање у Партизану".

Коментари / 0

Оставите коментар