Dule: Drugi bi se raspali u našoj situaciji!

"Da je Zvezda u našoj koži, već bi tražila fuziju sa Mladenovcem. Svako drugi bi se raspao u ovoj situaciji, rekao je trener Partizana, koji smatra da njegova ekipa u finalu plej-ofa pruža "blizu maksimuma" u datim okolnostima.

Košarka 18.06.2015 | 08:40
Dule: Drugi bi se raspali u našoj situaciji!

Država u kojoj živimo od 2002. godine je imala samo jednog prvaka, Partizan.

Posle 13 godina vladavine, crno-beli se nalaze na poraz od gubitka trona, pošto Crvena zvezda Telekom vodi u finalu sa 2:0 (78:64, 72:69) i od potencijalne tri preostale utakmice, dve bi odigrala pred svojim navijačima.

"Bili smo prvaci i u vreme kada je ta titula značila plasman u Evroligu. Ako je tako, onda očekujem blago razumevanje ako sada izgubimo", rekao je Duško Vujošević na konferenciji za novinare uoči trećeg meča finalne serije (četvrtak, 21.00).

S obzirom na ukupan skor 8:3 za Zvezdu ove sezone, kao i trenutne sastave ekipa, nerealno je očekivati preokret i prekaljeni trener je toga svestan.

"Drugu utakmicu smo odigrali bolje nego prvu, sa većom dozom čvrstine. Možda ta čvrstina nije bila dovoljna, ali naša 'kratka' klupa je dosta toga odredila, možda i sam ishod utakmice. Uvek kada odluči jedna lopta može da se govori o sreći, ali baveći se dugo ovim poslom, naučio sam da je sreća remek delo", rekao je Vujošević.

On je i ovog puta naveo razloge zbog kojih smatra da Zvezda i Partizan, kao klubovi, nisu u ravnopravnoj poziciji (poreski dug, finansije, problemi pri selektiranju tima...)

"Vidite da kada god dođe do 'egal' situacije, odgovornost preuzimaju Zvezdini stranci i najčešće uspešno obavljaju posao za koji su dobro plaćeni. I oni vrede svaku banku za koju su plaćeni... Hoću da kažem da ovo finale ne treba predstavljati kao ravnopravnu borbu, u kojoj se jedan tim bolje snalazi i na neki čudesan način dobija utakmicu".

"Nije mala muka Partizanu kakav je ovog momenta, sa jednim pravim centrom, bez pleja punog kapaciteta, u nekom smislu i bez stranaca... Mi u datim okolnostima pružamo nešto što je blizu našeg maksimuma. Normalno je da smo priželjkivali drugačiji rezultat, ali on je izostao, što dovodi do nervoze kod svih".

Analizirajući incident u kome je Stefan Jović u ponedeljak doživeo povredu glave, zbog čega je Partizan kažnjen jednom utakmicom igranja bez prisustva publike, Vujošević je obećao da će crno-beli učiniti sve da ta kazna bude odrađena već ove sezone, što bi značilo da će smanjiti na 2:1 i izboriti četvrti meč.

Da li bi bio razočaran sa eventualnih 0:3 u finalu?

"Biću razočaran ako ne uzmemo titulu, bez obzira na sve. Nisam ušao u takmičenje sa minimalističkim i realnim ciljevima", odgovorio je trener Partizana i spontano nastavio...

"Mi pevamo kad je suđenje 'kao' korektno, kada ne utiče na rezultat. Ali, tri dana pre toga je suđenje rešilo pobednika i to što je u drugoj utakmici bilo korektno, nije izbalansiralo tu situaciju... Da je Zvezda u našoj koži, već bi tražila fuziju sa Mladenovcem. Svako drugi bi se raspao u ovoj situaciji".

"RASPALA SE FAMILIJA"
Trener Partizana rekao je da su pojedine situacije sa poslednjeg derbija imale "produženi eho" u medijima, pa je tako citirao naslov iz jednih novina - "Raspala se familija", vezano za njegovu svađu sa kapitenom ekipe. "Dragan Milosavljević je jedan od najboljih ljudi sa kojima sam u životu radio. Pod tenzijom je napravio eksces, za to je kažnjen, posle se izvinio i to je to. Italijani kažu 'Dešava se i u najboljim familijama' i ne treba da se (medijske - prim.aut) paravojne formacije brinu za stanje u Partizanu".

Komentari / 0

Ostavite komentar