Бирмингем: Јелена прошла, Ана шокирана од анонимуса!

Српске тенисерке имале су половичан учинак на WТА турниру у Бирмингему – Јелена Јанковић је победила, док је Ана Ивановић испала у другом колу.

Тенис 17.06.2015 | 15:00
Бирмингем: Јелена прошла, Ана шокирана од анонимуса!

Јанковићева је савладала Аустралијанку Кејси Делакву са 7:6 (13-11), 6:3, а Ивановићева је поражена од Мишел Ларчер Дел Брито резултатом 6:4, 3:6, 7:6 (8-6).

Јелена ће у осмини финала играти против победнице дуела Анђелике Кербер из Немачке и Цветане Пиронкове из Бугарске.

Јелена је победила 67. тенисерку света за сат и по времена игре и наставила са одличним партијама на травнатој подлози.

Обе тенисерке су у првом сету направиле по брејк, па је сет одлучен у додатном гему, који је српска тенисерка добила са 13:11.

У првом гему другог сета Аустралијанка је направила брејк и после гема на свој сервис стекла два гема предности, да би ЈЈ након тога везала два брејка и победила.

Она је до сада три пута играла Кербер и победила једном – 2014. године на турниру у Бризбејну славила је са 6:7, 6:3, 6:1.

Против Приронкове, која је тренутно на 48. позиција на WТА листи, Јанковићева је играла шест пута и остварила свих шест победа. Последњи пут играле су прошле године на УС опену, када је било 7:5, 6:4.Ана Ивановић неће моћи да одбрани титулу у Бирмингему, пошто је од Португалке изгубила после нешто мање од два сата игре.

Почетак меча обележили су брејкови, било их је три до четвртог гема. Један више направила је Португалка и она је ту предност, иако је српска тенисерка имала још две прилике за брејк, сачувала до краја сета.

У другом делу игре обе тенисерке су биле сигурне на свој сервис све до осмог гема када је седма играчица на WТА листи направила брејк, што јој је било довољно за 1-1 у сетовима.

Ана је у истом ритму почела и трећи сет – одмах на почетку је направила брејк, али је Де Брито ту предност српске тенисерке успела да неутралише у шестом гему. Међутим, Ивановићева је још једном одузела сервис противници, у деветом гему, и када се очекивало да ће меч завршити својим сервисом успедио је још један пад у игри, па је победница решена у тај-брејку.

У 13. гему много боље се снашла 135. тенисерка света, искористила је трећу меч лопту и пласирала се у осмини финала после сат и 50 минуа игре. Ана је тријумф противници поклонила дуплом сервис грешком, а поражена иако је имала више винера и чак 16 ас удараца.

Де Брито ће у осмини финала играти против боље из дуела Словакиње Данијеле Хантухове и Марине Ераковић са Новог Зеланда.

Турнир у Бирмингему игра се за наградни фонд од 731.000 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар