Birmingem: Jelena prošla, Ana šokirana od anonimusa!

Srpske teniserke imale su polovičan učinak na WTA turniru u Birmingemu – Jelena Janković je pobedila, dok je Ana Ivanović ispala u drugom kolu.

Tenis 17.06.2015 | 15:00
Birmingem: Jelena prošla, Ana šokirana od anonimusa!

Jankovićeva je savladala Australijanku Kejsi Delakvu sa 7:6 (13-11), 6:3, a Ivanovićeva je poražena od Mišel Larčer Del Brito rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (8-6).

Jelena će u osmini finala igrati protiv pobednice duela Anđelike Kerber iz Nemačke i Cvetane Pironkove iz Bugarske.

Jelena je pobedila 67. teniserku sveta za sat i po vremena igre i nastavila sa odličnim partijama na travnatoj podlozi.

Obe teniserke su u prvom setu napravile po brejk, pa je set odlučen u dodatnom gemu, koji je srpska teniserka dobila sa 13:11.

U prvom gemu drugog seta Australijanka je napravila brejk i posle gema na svoj servis stekla dva gema prednosti, da bi JJ nakon toga vezala dva brejka i pobedila.

Ona je do sada tri puta igrala Kerber i pobedila jednom – 2014. godine na turniru u Brizbejnu slavila je sa 6:7, 6:3, 6:1.

Protiv Prironkove, koja je trenutno na 48. pozicija na WTA listi, Jankovićeva je igrala šest puta i ostvarila svih šest pobeda. Poslednji put igrale su prošle godine na US openu, kada je bilo 7:5, 6:4.Ana Ivanović neće moći da odbrani titulu u Birmingemu, pošto je od Portugalke izgubila posle nešto manje od dva sata igre.

Početak meča obeležili su brejkovi, bilo ih je tri do četvrtog gema. Jedan više napravila je Portugalka i ona je tu prednost, iako je srpska teniserka imala još dve prilike za brejk, sačuvala do kraja seta.

U drugom delu igre obe teniserke su bile sigurne na svoj servis sve do osmog gema kada je sedma igračica na WTA listi napravila brejk, što joj je bilo dovoljno za 1-1 u setovima.

Ana je u istom ritmu počela i treći set – odmah na početku je napravila brejk, ali je De Brito tu prednost srpske teniserke uspela da neutrališe u šestom gemu. Međutim, Ivanovićeva je još jednom oduzela servis protivnici, u devetom gemu, i kada se očekivalo da će meč završiti svojim servisom uspedio je još jedan pad u igri, pa je pobednica rešena u taj-brejku.

U 13. gemu mnogo bolje se snašla 135. teniserka sveta, iskoristila je treću meč loptu i plasirala se u osmini finala posle sat i 50 minua igre. Ana je trijumf protivnici poklonila duplom servis greškom, a poražena iako je imala više vinera i čak 16 as udaraca.

De Brito će u osmini finala igrati protiv bolje iz duela Slovakinje Danijele Hantuhove i Marine Eraković sa Novog Zelanda.

Turnir u Birmingemu igra se za nagradni fond od 731.000 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar