Настављен штрајк радника “Трудбеника”

Радници добојске Фабрике компресора и пнеуматских алата "Трудбеник" наставиће штрајк јер управа и даље нема рјешење за исплату заосталих плата, закључено је на данашњем састанку представника Гранског синдиката са управом Фабрике.

Република Српска 17.06.2015 | 12:04
Настављен штрајк радника “Трудбеника”

Предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић рекао је новинарима да је са управом данас постигнут договор да сва потраживања запослених по свим основима од 2010. до маја ове године, доставе Агенцији за мирно рјешавање спорова.

"Радници ће посредством Агенције заштитити своја потраживања. То ће бити реализовано до петка", рекао је Пеулић.

Он је за 24. јун најавио одржавање новог састанка са управом Трудбеника, на којем ће директор Лука Милош предложити конкретно рјешење исплате заосталих зарада.

Предсједник Штрајкачког одбора Предраг Јоргић оцијенио је прихватљивим намјеру да се посредством Агенције за мирно рјешавање спорова покушају реализовати заостала потраживања радника.

"Имамо извршну судску пресуду по тужби радника из 2009. године која до сада није реализована. Да правосудни органи раде свој посао до свега овог не би ни дошло", рекао је Јоргић.

Представник Малих акционара "Трудбеника" Славко Лукић дао је пуну подршку захтјевима штрајкача.

Директор "Трудбеника" Лука Милош није коментарисао данашњи састанак.

Радници фабрике "Трудбеник" из Добоја су 5. јуна ступили у генерални штрајк јер управа није испоштовала договор о измирењу претходних обавеза. Радници су штрајковали и 9. фебруара, захтијевајући да им буде исплаћено тада 15 заосталих плата и доприноса, да се нађе рјешење за повезивање осам и по година радног стажа и боље услове рада.

Коментари / 0

Оставите коментар