Nastavljen štrajk radnika “Trudbenika”

Radnici dobojske Fabrike kompresora i pneumatskih alata "Trudbenik" nastaviće štrajk jer uprava i dalje nema rješenje za isplatu zaostalih plata, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika Granskog sindikata sa upravom Fabrike.

Republika Srpska 17.06.2015 | 12:04
Nastavljen štrajk radnika “Trudbenika”

Predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić rekao je novinarima da je sa upravom danas postignut dogovor da sva potraživanja zaposlenih po svim osnovima od 2010. do maja ove godine, dostave Agenciji za mirno rješavanje sporova.

"Radnici će posredstvom Agencije zaštititi svoja potraživanja. To će biti realizovano do petka", rekao je Peulić.

On je za 24. jun najavio održavanje novog sastanka sa upravom Trudbenika, na kojem će direktor Luka Miloš predložiti konkretno rješenje isplate zaostalih zarada.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Predrag Jorgić ocijenio je prihvatljivim namjeru da se posredstvom Agencije za mirno rješavanje sporova pokušaju realizovati zaostala potraživanja radnika.

"Imamo izvršnu sudsku presudu po tužbi radnika iz 2009. godine koja do sada nije realizovana. Da pravosudni organi rade svoj posao do svega ovog ne bi ni došlo", rekao je Jorgić.

Predstavnik Malih akcionara "Trudbenika" Slavko Lukić dao je punu podršku zahtjevima štrajkača.

Direktor "Trudbenika" Luka Miloš nije komentarisao današnji sastanak.

Radnici fabrike "Trudbenik" iz Doboja su 5. juna stupili u generalni štrajk jer uprava nije ispoštovala dogovor o izmirenju prethodnih obaveza. Radnici su štrajkovali i 9. februara, zahtijevajući da im bude isplaćeno tada 15 zaostalih plata i doprinosa, da se nađe rješenje za povezivanje osam i po godina radnog staža i bolje uslove rada.

Komentari / 0

Ostavite komentar