Челси иде са Стемфорд Бриџа?!

Амбициозан план Романа Абрамовића - да прошири капацитет постојећег стадиона за 20.000 места. Али, за то ће бити потребно три године радова.

Фудбал 18.06.2015 | 15:20
Челси иде са Стемфорд Бриџа?!

Да ли ће шампион Енглеске бити принуђен да буде "подстанар" у наредних неколико година?

Према писању лондонског "Телеграфа", Челси, односно његов газда Роман Абрамович, има амбициозни план - да повећа капацитет Стамфорд бриџа са садашњих 41.798 места на 60.000.

Од 30. јуна до 2. јула на Стамфорд бриџу биће отворена јавна презентација планова за реконструкцију Стамфорд бриџа, током које ће становништво тог дела Лондона, као и навијачи Челсија, моћи да кажу шта мисле о пројектима.

Једна од идеја је да се стадион "поткопа" како би се добило још простора, односно омогућила надоградња трибина.

Према грубим проценама, овај грађевински подухват коштаће Абрамовича пола милијарди фунти (око 700 милиона евра!), а такође значи и селидбу "плаваца" на неки други стадион док радови не буду завршени.

У медијима се помињу два потенцијална "привремена пребивалишта" Челсија - Вембли или стадион Твикенам, други највећи у Енглеској после Вемблија (капацитет 82.000 места), који користи Рагби савез Енглеске.

Није искључено да Челси дели неки стадион у Лондону са премијерлигашима, попут Крејвн котиџа - дом Фулама, или Вајт харт лејна (Тотенхем), мада је извесније да ће ипак наћи другу солуцију.

Коментари / 0

Оставите коментар