Čelsi ide sa Stemford Bridža?!

Ambiciozan plan Romana Abramovića - da proširi kapacitet postojećeg stadiona za 20.000 mesta. Ali, za to će biti potrebno tri godine radova.

Fudbal 18.06.2015 | 15:20
Čelsi ide sa Stemford Bridža?!

Da li će šampion Engleske biti prinuđen da bude "podstanar" u narednih nekoliko godina?

Prema pisanju londonskog "Telegrafa", Čelsi, odnosno njegov gazda Roman Abramovič, ima ambiciozni plan - da poveća kapacitet Stamford bridža sa sadašnjih 41.798 mesta na 60.000.

Od 30. juna do 2. jula na Stamford bridžu biće otvorena javna prezentacija planova za rekonstrukciju Stamford bridža, tokom koje će stanovništvo tog dela Londona, kao i navijači Čelsija, moći da kažu šta misle o projektima.

Jedna od ideja je da se stadion "potkopa" kako bi se dobilo još prostora, odnosno omogućila nadogradnja tribina.

Prema grubim procenama, ovaj građevinski poduhvat koštaće Abramoviča pola milijardi funti (oko 700 miliona evra!), a takođe znači i selidbu "plavaca" na neki drugi stadion dok radovi ne budu završeni.

U medijima se pominju dva potencijalna "privremena prebivališta" Čelsija - Vembli ili stadion Tvikenam, drugi najveći u Engleskoj posle Vemblija (kapacitet 82.000 mesta), koji koristi Ragbi savez Engleske.

Nije isključeno da Čelsi deli neki stadion u Londonu sa premijerligašima, poput Krejvn kotidža - dom Fulama, ili Vajt hart lejna (Totenhem), mada je izvesnije da će ipak naći drugu soluciju.

Komentari / 0

Ostavite komentar