Швајни у Јунајтеду?! Шта Ана мисли о томе?

Легенда минхенског Бајерна Рој Макај рекао је да га не би изненадило када би фудбалер шампиона Немачке Бастијан Швајнштајгер прешао у редове Манчестер јунајтеда, пошто је у добрим односима са тренером премијерлигаша Лујем ван Галом.

Фудбал 17.06.2015 | 14:20
Швајни у Јунајтеду?! Шта Ана мисли о томе?

„Бастијан је невероватан играч, светски шампион. Ако сте га гледали у финалу Светског првенства, знате да је крварио на више места, али се вратио на терен. Он и Ван Гал имају добар однос и не би ме изненадило ако би прешао у Јунајтед. Волео бих да остане у Бајерну, он је дечак из клуба и мора ту да остане. Али ако одлучи да је време за растанак, не би ме изненадило да оде у Манчестер јер је познато да је добар са њиховим тренером”, рекао је тренер млађих категорија Фејенорда, који је дрес Бајерна носио од 2003. до 2007. године, и у том периоду постигао 78 голова.

Швајнштајгер је први део минуле сезоне пропустио због повреде, па је одиграо само 28 утакмица, на којима је забележио пет голова и осам асистенција. Иако је важан штаф Гвардиолине машине, све чешће се помиње да би 30-годишњи везиста могао да напусти Бајерн, у коме игра од почетка своје каријере.

„Он игра ту 18 година, почео је у млађим категоријама, и зато се надам да ће остати овде и завршити каријеру, јер још увек је важан део тима. Остало му је још годину дана уговора и био би велики ударац за навијаче јер је он број један тамо. Арјен Робен и Франк Рибери су веома популарни, али Швајнштајгер је најпопуларнији зато што је у клубу од када је био клинац”, објашњава Макај.

Швајнштајгер, који је често у центру пажње српске јавности због тога што је у вези са нашом тенисерком Аном Ивановић, процењен је на 28 милиона евра. За немачку репрезентацију је одиграо 111 утакмица и постигао 23 гола.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

градишка

17.06.2015 12:38

У Црвену звезду, у Београд

ОДГОВОРИТЕ