Švajni u Junajtedu?! Šta Ana misli o tome?

Legenda minhenskog Bajerna Roj Makaj rekao je da ga ne bi iznenadilo kada bi fudbaler šampiona Nemačke Bastijan Švajnštajger prešao u redove Mančester junajteda, pošto je u dobrim odnosima sa trenerom premijerligaša Lujem van Galom.

Fudbal 17.06.2015 | 14:20
Švajni u Junajtedu?! Šta Ana misli o tome?

„Bastijan je neverovatan igrač, svetski šampion. Ako ste ga gledali u finalu Svetskog prvenstva, znate da je krvario na više mesta, ali se vratio na teren. On i Van Gal imaju dobar odnos i ne bi me iznenadilo ako bi prešao u Junajted. Voleo bih da ostane u Bajernu, on je dečak iz kluba i mora tu da ostane. Ali ako odluči da je vreme za rastanak, ne bi me iznenadilo da ode u Mančester jer je poznato da je dobar sa njihovim trenerom”, rekao je trener mlađih kategorija Fejenorda, koji je dres Bajerna nosio od 2003. do 2007. godine, i u tom periodu postigao 78 golova.

Švajnštajger je prvi deo minule sezone propustio zbog povrede, pa je odigrao samo 28 utakmica, na kojima je zabeležio pet golova i osam asistencija. Iako je važan štaf Gvardioline mašine, sve češće se pominje da bi 30-godišnji vezista mogao da napusti Bajern, u kome igra od početka svoje karijere.

„On igra tu 18 godina, počeo je u mlađim kategorijama, i zato se nadam da će ostati ovde i završiti karijeru, jer još uvek je važan deo tima. Ostalo mu je još godinu dana ugovora i bio bi veliki udarac za navijače jer je on broj jedan tamo. Arjen Roben i Frank Riberi su veoma popularni, ali Švajnštajger je najpopularniji zato što je u klubu od kada je bio klinac”, objašnjava Makaj.

Švajnštajger, koji je često u centru pažnje srpske javnosti zbog toga što je u vezi sa našom teniserkom Anom Ivanović, procenjen je na 28 miliona evra. Za nemačku reprezentaciju je odigrao 111 utakmica i postigao 23 gola.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gradiška

17.06.2015 12:38

U Crvenu zvezdu, u Beograd

ODGOVORITE