Квинс: Побједе Стана и Марија, ИСПАО Надал!

Рафаел Надал испао је већ у првом колу турнира на Квинсу, пошто је бољи од њега био Александр Долгополов са 6:3, 6:7 (6-8), 6:4. Освајач Ролан Гароса Стан Вавринка успешно је започео сезону на трави – победом над Ником Кирјосом 6:3, 6:4 у првом колу на Квинсу.

Тенис 17.06.2015 | 11:40
Квинс: Побједе Стана и Марија, ИСПАО Надал!

После освојеног трофеја у Штутгарту, Надал је налетео на расположеног Украјинца – чинило се да ће успети да извуче тријумф, имао је брејк вишка у трећем сету, али је Долгополов освојио четири гема у низу и пласирао се у другу рунду. Његов следећи ривал биће Гиљермо Гарсија-Лопес из Шпаније, који је елиминисао земљака Андухара.

Украјинац је познат као изузетно талентован тенисер, али склон осцилацијама – то се у овом мечу апсолутно није могло видети, пошто није имао нити један пад у игри.

Почео је феноменално – у другом гему Надал је имао 40:15, али је Долго везао четири поена, од тога три винера форхендом, и дошао је до брејка.

Наставио је са препознатљивим, равним и агресивним ударцима, само мало се унервозио у гему у којем је сервирао за сет, али први сервис функционисао је беспрекорно, па је Украјинац повео са 6:3.

Надал није добијао никакве шансе у гемовима на сервис ривала, тако да је други сет више личио на судар два играча који се углавном ослањају на сервис.

Нити једна брејк лопта, а онда велика драма у тај брејку – Надал је спасао меч лопту, а онда је бекхенд волејом са много осећаја дошао до сет лопте, коју је одмах искористио, 8:6 у тај брејку и 1-1 у сетовима.

Као што се можда и очекивало, Долгополову је мало попустила концентрација почетком трећег сета – у трећем гему на 30:30 је одлично изградио поен форхенд паралелом, али је Надал казнио недовољно добар волеј.

Прва брејк лопта за Рафу у мечу после 100 минута игре и одмах је користи, пошто је Долгова форхенд паралела завршила два-три милиметра у ауту.

Претпостављало се да ће, као и много пута до тада, Долгополов пасти, али овога пута то није био случају – поново је ’пронашао’ равне ударце из првог сета, користио је апсолутно сваку прилику и играо све кључне поене боље од Надала.

Вратио је брејк за 4:4, потом у наредном гему спасао три брејк лопте, а онда је новим брејком, пасингом из форхенда дошао до великог тријумфа.

После пет узастопних пораза, то је друга Александрова победа у низу над Надалом, после Индијан Велса прошле године.

Млади Аустралијанац није пружио озбиљан отпор, па је Стан лакше него што резултат показује дошао до тријумфа.

"Увек уживам кад се вратим овде, већ сам задовољан својим нивоом игре. У Паризу сам имао две невероватне недеље, меч каријере против Новака, али знам колико је тешко почети нови турнир. Све се враћа на нулу“, рекао је Вавринка, који ће се у другој рунди састати са Кевином Андерсоном, који је у три сета елиминисао Лејтона Хјуита.

Енди Мари није блистао, али је победио Луа са 6:4, 7:5 и сада га чека Фернандо Вердаско.

Осим елиминације Надала, изненађења није било – бранилац титуле Григор Димитров преокретом је савладао Кверија, а тријумфе су остварили и Симон, Милер...

Квинс, прво коло:
Изнер – Доналдсон 7:6, 6:4
Вавринка – Кирјос 6:3, 6:4
Милер – Јужни 6:7, 6:4, 7:6
Троицки – Матје 7:6, 1:6, 6:4
Димитров – Квери 4:6, 6:3, 6:4
Долгополов – Надал 6:3, 6:7, 6:4
Симон – Гофан 6:7, 7:5, 6:2
Кокинакис – Шарди 6:7, 6:2, 6:4
Мари – Лу 6:4, 7.5

Коментари / 0

Оставите коментар